touko 09

Perinteisessä Sipoo Openissa kesäkausi auki

Sipoo Openin kasvo oli nuori Heidi Paunonen, 16 v. Atleticosta.

Ultimaten ulkokausi avattiin perinteisesti Sipoo Open -kutsuturnauksessa Sipoossa. Mukaan oli kutsuttu edellisen ulkokauden parhaat joukkueet sekä avoimessa että naisten sarjassa. Team jätti turnauksen väliin, mutta muut joukkueet pääsivät testaamaan kevään kunnon ja kuviot auringonpaisteisella Söderkullan tekonurmella.

Avoimessa UFO voitti niukasti Otson ja SOSin ja selvemmin Vaasan ja UFO2:n, ja näin Tampereelle avoimen sarjan voitto. SOS ja Otso pelasivat niin ikään toisiaan vastaan tasaisesti ja veivät kakkos- ja kolmostilan.

Naisissa UFO ei ole aikaisemmissa Sipoo Openeissa päässyt juhlimaan edes yksittäisen pelin voittoa, mutta nyt joukkue löi sekä Viiman että Atleticon selkeästi, ja niinpä Tampereelle naisten sarjan historiallinen voitto. Atletico oli parempi Viimaa, joten Tico siis turnauksen toiseksi.

Sipoo Openin kasvo: Heidi Paunonen, 16 v. (Atletico)

Söderkullan tekonurmella oli kuin kotonaan muiden muassa Heidi Paunonen, 16 v. (Atletico). Ja miksipä ei, sillä Heidin kotikin löytyy aivan kenttien tuntumasta. Heidillä on ikää sen verran, että useimmat keskivertoultimatistit eivät siinä iässä ollessaan olleet edes kuulleet lajista, mutta Sipoon tyttö on ehtinyt pelata ultimatea jo kuusi vuotta. Ja vaikka pituuttakaan ei ole vielä yhtä paljon kuin aikuisilla vastustajilla, Heidi jäi vääjäämättä vastustajien mieleen. Neitosen varma kiekonkäsittely, sähäkkä puolustaminen sekä jopa avoimen sarjan mittapuulla harvinaisen näyttävät puolustusdyykit hankaloittivat niin UFOn kuin Viimankin elämää.

Heidi etsiytyi aikoinaan Sipoon junioreiden ultimatetreeneihin veljen perässä, ja selitys hänen koviin peliotteisiinsa löytyy osittain jo peliuran alkutaipaleelta:
– Kun pojat veti aina ihan täysiä, siinä oppi pelaamaan itsekin kovaa, Heidi kertoo ujosti.

Sittemmin Heidi on pelannut juniorimaajoukkueissa jo kolmessa eri turnauksessa. SM-pelejä tyttö ei kuitenkaan ole vielä pelannut, sillä SOSin tytöt ovat pelanneet vasta divaritasolla. Heidin onnistuikin ensimmäiselle naisten ulko-SM-sarjakaudelle rekrytoimaan Espoon Atletico, jonka treeneihin Heidi matkustaa Sipoosta tunnin suuntaansa.

Heidi jäi erityisesti Tampereen UFOn Ulla Kiilin muistiin ilmestymällä kuin tyhjästä maalialueella odottelevan Ullan ja maalialuetta lähestyvän kiekon väliin – lentäen. Heidi, onko se dyykkaaminen tosiaan niin helppoa kuin miltä se näyttää?
– En oikein tiedä. Se dyykki vaan… tulee, hymyilee peloton puolustaja.

Kun Heidi parin vuoden päästä miettii opiskelupaikkaa, löytyy Suomesta varmasti monta seuraa, jotka ilomielin nappaisivat taitavan tytön riveihinsä. Mitkä siis ovat lupaavan ultimatistin tulevaisuuden suunnitelmat?
– Vielä ei tiedä yhtään, mähän olen vasta lukion ensimmäisellä, naurahtaa Heidi.

Miettimisaikaa siis on, ja ainakin Atleticon vastustajien täytyy käyttää se tehokkaasti, jos ”Pepeksi” Ticossa ristityn Heidin mielivät tämän kesän SM-Tourilla pysäyttää.

Tulokset: Sipoo Open 2011

Avoin
SOS-Otso 9-8
UFO-UFO2 11-4
Vaasa-Otso 4-11
UFO2-SOS 1-11
UFO-Vaasa 11-5
Otso-UFO2 8-7
SOS-UFO 9-10
UFO2-Vaasa 3-7
Otso-UFO 6-8
Vaasa-SOS 0-11
1. UFO, 2. SOS, 3. Otso, 4. Vaasa, 5. UFO2

Naiset
Viima-Atletico 12-14
UFO-Viima 15-8
Atletico-UFO 11-15
1. UFO, 2. Atletico, 3. Viima

 

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?