12.7.2012 / Keskiviikkona ja torstaina ratkottiin kaikissa sarjoissa Suomen osalta sijoitusotteluiden panokset. Keskiviikkona sää oli tiistain tyyppinen eli tuulinen ja helteinen, mutta torstaina mereltä puhalsi myrskytuuli, joka heitti paitsi tavaroita ja kiekkoja ympäriinsä, myös monien pelien tuloksia odottamattomilla tavoilla.

Avoin: Panoksena 5. sija, vastassa Japani

”Panokset kasvoivat avoimen viidentenä päivänä. Joukkueen olisi voitettava vähintään yksi ottelu päästäkseen kvartseihin. Ensimmäisenä vastaan asettui Uusi-Seelanti. Avoin päästi vastustajan aluksi eteen 5-7 callahan-maalilla. Kaksi aikalisää kuitenkin auttoivat ja joukkueen hyvin pelannut puolustus nosti joukkueen takaisin peliin mukaan ja puoliajalle mentiin avoimen johdossa 9-8. Toisella puoliajalla avoin paineli ohi ja mahtavasti pelannut puolustus vei ottelun lopulta avoimelle 16-12. Voitto varmisti avoimelle paikan kahdeksan parhaan joukkoon.

Toinen ottelu pelattiin päästadionilla brittejä vastaan. Avoin aloitti ottelun puolustuksen breikillä mutta sitten peli meni huompaan suuntaa. Oliko sitten kova tuuli vai mikä mutta heitot menivät usein nurmeen tai tipahtivat käsistä. Britit seilasivat 15-5 johtoon, ja vasta tällöin sai avoin hieman juonesta kiinni ja kaunisteli lopullisiksi numeroiksi 17-9. Puolustus pelasi jälleen erinomaisesti kun pääsi kentälle. 40 % puolustuspisteistä tehtiin breikki.”

Tomi Sandberg heittää avausheittoa Japanille tiistain powerpool-ottelussa. Kuva: Pasi Roimela.

Tuulinen torstai vei kuuden joukkoon

Kuudes päivä oli turnauksen kannalta merkityksellisin kun avoin avasi päivän ottelulla USA:ta vastaan paikasta 4 parhaan joukkoon. Kaikki ottelusuunnitelmat lensivät roskakoriin kun Japanin ilmasto tarjosi pelaajille extrahaasteen erittäin kovan tuulen muodossa. Tuuli oli kentän myötäinen ja avoin pelasikin paikkaa lähes koko ottelun. Koska vastatuuleen pelaaminen oli erittäin haastavaa oli kenttä aseman saavuttaminen tärkeää. Joukkue lähti pienellä rotaatiolla otteluun pelaten etenkin pitkiä hakijoita ja ison käden omaavia heittäjiään.

Pelin alku oli kovaa vääntöä. Molemmat joukkueet tekivät break pisteen sekä vastatuulimaalin. Ottelun ollessa 5-5 kiekot alkoivat tippumaan paremmin USA:lle ja vastustaja meni menojaan. Ottelu oli erittäin tiukka mutta amerikkaisten varmuus johti sekä kiekon kanssa että ilmassa johti heidät voittoon. Joukkue kuitenkin taisteli erinomaisesti, etenkin Elias Päällysaho ja Erkka Niini pelasivat erinomaisesti, ja olivat kentällä lähes 80% pisteistä. Kunniamaininnan saavat myös heittäjät Ilkka Rämö, Juha Jokinen ja Ilkka Vaahtoranta jotka vaikeista olosuhteista huolimatta pelasivat ennakkoluulottomasti pitkää peliä.

Vaikka paikka top-4:n ei Suomelle auennut oli joukkue täynnä taistelutahtoa sijoitusottelussaan Saksaa vastaan. Suomi otti heti alussa pelissä johtoaseman jonka se piti loppuun asti. Saksa pyristeli vielä lopussa, mutta Suomi viimeisteli germaanit luvuin 15-13 erittäin kiihkeässä ja tunnerikkaassa pelissä.

Kisat päättyvät huomenna Suomen osalta taisteluun sijoista 5-6 isäntämaa Japania vastaan. Suomi lähtee kaatamaan isäntämaata paremmin eväin kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa jonka Japani vei.” –Avoin mj.

Japanilaiset olivat olleet voittamattomia turnauksessa tähän asti ja aussitkin hävinneet vain USAlle maalilla. Australian tie kuitenkin katkesi puolivälierässä brittejä vastaan tuulisena torstaina ja Japani joutui nöyrtymään – kaikkien suureksi yllätykseksi – Ruotsille. Avoimen välieräparit ovat Ruotsi-GB ja USA-Kanada, eli MM-finaalissa nähdään joka tapauksessa yksi eurooppalaisjoukkue!

Mixed: Avausvoitto ja pe sijoilla 9-15

”Mixed pelasi keskiviikkona Kiinaa ja Iso-Britanniaa vastaan. Kiinaa lähdettiin haastamaan toden teolla, mutta heti ei löydetty keinoja paikkapuolustuksen murtamiseksi. Muutama Kiinassa asuva amerikkalainen pyöritti Kiinan peliä, muut pelaajat olivat melko tuoreita kasvoja. Toisella puoliajalla löytyi turnauksen paras taistelu, mutta Suomi jäi kymmeneen pisteeseen. Brittejä vastaan jalat ja taidot eivät aivan riittäneet, vaikka yritys oli kovaa. Päivän positiiviset Tero Rand ja Hanna Mikkonen, ja Leijonat Kiina-pelistä Pasi Roimelalle ja brittipelistä Hannalle.” – Mixed-mj

Mixed pelasi torstain tuulessa Etelä-Afrikkaa ja Venäjää vastaan, ja Etelä-Afrikasta irtosi turnauksen avausvoitto 14-9! Venäjä puolestaan oli vahvempi 16-10. Suomi pelaa perjantaina ensin Hong Kongia ja Hollantia vastaan, ja torstain ja perjantain alemman loppusarjan pelien perusteella selviää lopullinen sijoitus välillä 9-15. Tuulipäivän positiiviset olivat Sara Hietanen ja Adrian Hornsby ja EA-pelin leijona Natalia Miettinen, Venäjä-pelin Sara Hietanen.

Naiset: Panoksena 9. sija eli 4 vuoden takaisen tuloksen uusiminen

Naiset pelasivat keskiviikkona Australiaa ja USA:ta vastaan. Australia-pelissä joukkue esitti parasta osaamistaan – kenties aussijoukkueen samantyyppisen pelityylin takia – ja teki hienon nousun puoliajan jälkeen tilanteesta 9-5 tilanteeseen 9-8, mutta ei onnistunut aivan kuromaan kengurumaan tekemää eroa kiinni. Peli päättyi lopulta 17-12, ja oli ehdottomasti joukkueen paras peli turnauksessa tähän asti.

Torstaina alkusarjasta oli jäljellä kaksi tärkeää ottelua. Ensimmäinen turnauksen vasta-alkaja Meksikoa vastaan oli luonnollisesti voitettava mikäli mielisi kahdeksan joukkoon, mutta sen lisäksi voitto tarvittaisiin vielä Uudesta-Seelannista, joka ennakkoasetelmissa oli suht tasaväkinen Suomen kanssa. Kentillä ujeltanut tuuli oli lyödä jauhot suuhun kaikille joukkueille, mutta lopulta Suomi tahkosi puhurissa kaksi hyvin samantapaista ottelua ja napsi kummastakin voitot. Meksiko kaatui helpohkosti 15-6, kun Suomi teki maaleja kumpaankin suuntaan ja Meksikon hyökkäys epäonnistui usein jo ennen kuin Suomen puolustus ehti paikalle. Uusi-Seelanti puolestaan oli kovempi vastus, ja jo hyvin aikaisessa vaiheessa kävi selväksi, että vastatuulimaali hirmutuuleen tulee olemaan kullan arvoinen. Suomi siirteli kiekkoa tehokkaammin kuin kiwit, ja vastatuulen selätyksestä muodostui pelin kääntöpiste. Sen jälkeen Suomi hallitsi ja teki jokaisesta myötätuulihyökkäyksestä maalin sekä muutaman vastatuulimaalin lisää. Uusi-Seelantikin pääsi vihdoin tuulen ajoittain hellittäessä vastatuulimaalien makuun, mutta Suomen etumatka piti loppuun asti ja loppulukemat viimeisteltiin universe pointissa 12-11.Hieno voitto Suomelle. Vastatuulihyökkäyksessä Suomen kivijalka oli ehdottomasti kokenut raksa Kata Niini.

Se ei valitettavasti riittänyt sijoille 5-8, sillä vaikka Suomi on nyt voittanut turnauksessa kolme maata, Uusi-Seelanti oli aiemmin voittanut Saksan jolle Suomi puolestaan hävisi. Niinpä Suomen kohtaloksi jää kohdata uudelleen Meksiko ja Singapore perjantain otteluissa ja varmistaa itselleen 9. sija eli Vancouverin MM-kisojen 2008 toisinto.

-AM

Katso pelejä

Kanada-Suomi-peli 7.7., Ulti.TVn taltiointi

Ulti.TVn MM-taltiointi: aikataulu

NEXGEN-Livestream (korvausta vastaan)

Pelien tulokset ja pisteiden tekijät

http://wugc2012.org/english/index.php/competition/results

Black list: Sivussa tänään

Avoimen Pasi Tamminen ja naisten Sofia Lähteenmäki ovat sivussa polvivaivojen takia, ja avoimen Tomi Sandbergin olkapään tilanne tarkastetaan perjantaina.

 

Suomi pelaa (Japanin aikaa)

LA 7.7.2012: Avoin 16.30 CAN. Mixed 18.30 CAN.
SU 8.7.2012: Naiset 10.30 JPN, 14.30 GB. Avoin 8.30 COL. Mixed 16.30 AUS.
MA 9.7.2012
: Naiset 9.00 CAN, 14.00 COL. Avoin 11.30 PHI. Mixed 11.30 COL, 16.30 GER.

TI 10.7.2012: Naiset 9.00 GER, 14.00 SGP. Avoin 11.30 MEX (+ jatkopeli). Mixed (ei pelejä).
KE 11.7.2012: Naiset 9.00 AUS, 14.00 USA. Avoin 11.30 NZ, 16.30 GB. Mixed 11.30 CHN, 16.30 GB.
TO 12.7.2012: Naiset 9.00 MEX, 13.00 NZ. Avoin (ilm. myöh.). Mixed (puolivälierät)
PE 13.7.2012: Naiset SGP 9.00 ja MEX 12.30. Avoin JPN 13.30. Mixed Hong Kong 9.00, NED 15.30
LA 14.7.2012 Avoimen, naisten ja mixedin finaalit

 

Ultimaten maajoukkueita tukemassa mm.:

Powerade    Tampereen kaupunki    Golla      IDEA-Rakennus Oy

Vivus.fi     OP-Pohjola Palokan Hammas Oy

1 KOMMENTTI

  1. Thanks raporteista!
    Avoimen sarjan juttuun pikakommenttina etta ennen kvartsitappiota Aussit kylla jo aiemminkin havisivat USAlle maalilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän