Sakai-raportti ma 9.7.: Parannusta päivä päivältä (avoin päivitetty)

9.7.2012 / Maanantain pelipäivä jatkui samoissa tunnelmissa kuin sunnuntai, eli avoin jatkoi voittojen tiellä, mixed ja naiset puolestaan häviöiden. Viime viikon ukkonen ja runsaat sateet ovat pysyneet poissa, ja sää on kentillä paahtavan kuuma ja aurinkoinen. Oman mausteensa toi erityisesti maanantai-iltapäivänä yltynyt kova sivutuuli.

Avoin: Suomi-Filippiinit 17-4

”Avoin maajoukkue kohtasi kolmantena päivänään kisoissa Filippiinit. Ennakkoon joukkue osasi odottaa vikkelää ja paljon dyykaavaa joukkuetta. Jatkosarjojen 2. sijan varmistamiseksi oli ottelu voitettava.

Jätkät olivatkin suhteellisen hyvin matsiin valmistautuneita sillä avoimen pojat leipoivatkin filippiinoja 17-4 turpaan, aloittaen ottelun reilusti 7-0. Lopputulos ei jättänyt juuri arvailun varaan, ja valmennusjohto oli joukkueeseen tyytyväinen. Coach Haaramo tiivisti tilanteen: ”Filippiinit eivät olleet huono joukkue, me vain saimme heidät näyttämään siltä.” Suomen joukkue parantaa päivä päivältä toimintaansa ja etenkin puolustuspelissä mentiin harppauksin eteenpäin. Koska hyökkäys ei filippiiniläisiä vastaan juurikaan päässyt kentälle saivat Ilkka Rämö, Ryo Kumagai ja Mikko Paanasalo vapaapäivän kun taas puolustuksessa rumat numerot taululle runtattiin pienellä rotaatiolla. Kentällä hääräsivät etenkin Kimmo Kinnunen, Ville Knuuttila ja Totti Brunila. Myös puolustusvalmentaja Heikki ”Slimi” Tiittanen sai Suomen ”D-Dogit” viimeinkin motivoitua levyttämään, mistä seurasikin useita katkoja.

Pelaajarintamalla asiat ovat kunnossa, mutta kun rapataan niin aina vähän roiskuu. Onneksi joukkueen fysioterapeutti Juha ”Fläsä” Hänninen pitää huolen pelaajien hyvinvoinnista. Kiitos Fläsän teippausten eivät Kimmo Kinnunen ja Pasi Tamminen ole vielä pääseet vaihtamaan vapaalle. Muukin joukkue on alkujännityksen jälkeen oppinut käyttämään koulutetun hierojan palveluita ahkerasti.

Neljäntenä kisapäivänä alkaa todellinen vääntö kun iltapäivällä Suomi kohtaa Japanin Power Poolissa. Aamupäivällä otetaan vielä mittaa Meksikosta, mutta ottelun tarkoituksena on valmistaa joukkue haastamaan isäntämaa Japani toden teolla. Japani on Kanadan ja USA:n rinnalla yksi turnauksen ennakkosuosikeista ja koko joukkue odottaankin innolla pääsevänsä taittamaan peistä Nipponin poikien kanssa!” -Avoin maajoukkue

Mixed: Kolumbia-Suomi 15-8, Saksa-Suomi 17-4

”Ketjumuutosten jäljiltä ja turnauksen edetessä otteet paranivat, mutta Kolumbiaa vastaan toinen puoliaika tuotti tuskaa. Saksaa vastaan sivutuuli oli yltynyt ja saimme jokaisessa draivissa kiekon haltuumme, mutta maaliin saakka turhan harvoin. Hyvillä mielin kuitenkin tiistain vapaapäivään ja kohti keskiviikon viimeisiä lohkopelejä. Päivän positiiviset Ville Linden ja Jenna Porvari. Kolumbia-pelin Leijona Virge Andre, Saksa-pelin Juha Santila (nappiksetkin hajosivat!). – Markku Pajunen, valmentaja & co.

Naiset: Kanada-Suomi 17-5, Kolumbia-Suomi 17-9

”Kanada oli odotetun kova, mutta ennakkoluulottomalla pelillä saatua 5 pistettä voi pitää ihan kohtuullisena suorituksena. Pelasimme laajalla rintamalla ja vastuu jakautui tasaisesti. Uhrautuvasti töitä teki erityisesti Anni Valkola raksalinjassa. Kolumbian paikkapuolustus tuotti meille suuria vaikeuksia, ja tasaisen alun jälkeen pääsimme peliin takaisin toisella puoliajalla, joka olikin tasainen ja erinomainen tsemppi joukkueelta. Suomen katko- ja maaliputken sytytti toisella puoliajalla Anni Tikkusen upea katko heti Kolumbian avaussiirrosta. Huomenna on jatkon kannalta tärkeä päivä, vastassa Saksa ja Singapore.” – Paula Sihto, valmentaja.

Katso pelejä

Kanada-Suomi-peli 7.7., Ulti.TVn taltiointi

Ulti.TVn MM-taltiointi: aikataulu

NEXGEN-Livestream (korvausta vastaan)

Pelien tulokset ja pisteiden tekijät

http://wugc2012.org/english/index.php/competition/results

Black list: Sivussa tänään

Mixed & avoin Koko joukkue pelikunnossa.

Naiset: Essi Inkinen reisivamman takia sivussa Kolumbia-pelistä, jatko selviää myöhemmin.

Suomi pelaa (Japanin aikaa)

LA 7.7.2012: Avoin 16.30 CAN. Mixed 18.30 CAN.
SU 8.7.2012: Naiset 10.30 JPN, 14.30 GB. Avoin 8.30 COL. Mixed 16.30 AUS.
MA 9.7.2012
: Naiset 9.00 CAN, 14.00 COL. Avoin 11.30 PHI. Mixed 11.30 COL, 16.30 GER.

TI 10.7.2012: Naiset 9.00 GER, 14.00 SGP. Avoin 11.30 MEX (+ jatkopeli). Mixed (ei pelejä).
KE 11.7.2012: Naiset 9.00 AUS, 14.00 USA. Avoin (ilm. myöh.). Mixed 11.30 CHN, 16.30 GB.
TO 12.7.2012: Naiset 9.00 MEX, 13.00 NZ. Avoin (ilm. myöh.). Mixed (puolivälierät)
PE 13.7.2012: (Välierät, sijoitusottelut ja Masters-finaalit)
LA 14.7.2012 (Avoimen, naisten ja mixedin finaalit)

 

Ultimaten maajoukkueita tukemassa mm.:

Powerade    Tampereen kaupunki    Golla      IDEA-Rakennus Oy

Vivus.fi     OP-Pohjola Palokan Hammas Oy

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän