10.7.2012 / Tiistai oli ensimmäinen todella kuuma päivä Sakaissa. Joukkueet pelasivat kelissä, jota olivat ennakkokaavailuissa uumoilleet, eli lämpötila kipusi varjossa yli kolmeenkymmeneen ja kentillä puhalsi kuuma tuuli.

Avoin: Suomi-Meksiko 17-5, Suomi-Japani 6-17 (powerpool)

”Avoin maajoukkue avasi neljännen päivän pelillä Meksikoa vastaan. Joukkue oli scoutattu hyvin ja etenkin hyökkäys oli varautunut hyökkäämään pelkkää paikkaa vastaan. Hyökkäys pelasi 100 % varmuudella mutta joukkueen puolustus voitti ottelun. Luja miesprässi sekä useat upeat dyykkikatkot siivittivät sinivalkoiset 17-5 voittoon.

Päivän toinen ottelu eli ylemmän jatkosarjan powerpool-ottelu pelattiin huomattavasti kovempaa Japania vastaan. Powerpoolit ovat: OE: CANADA, JAPAN, GREAT BRITAIN, FINLAND, COLUMBIA, NEW ZEALAND, OF: USA, AUSTRALIA, SWEDEN, GERMANY, ITALY, FRANCE.

Koko porukka oli erittäin latautunut otteluun ja valmis taistelemaan. Japanilaisten puolustuspeli oli kuitenkin myrkkyä hyökkäykselle. Ensimmäisellä puoliajalla joukkue pysyi vielä mukana luvuin 5-9 mutta toinen puoliaika olikin pelkää Japanin showta päättyen 1-8. Puolustus sai joka kerta kentälle mennesään katkon mutta ei pystynyt tekemään maalia. Vaikka luvut olivatkin samat kuin Kanadaa vastaan, pelasi joukkue huomattavasti paremmin, etenkin puolustuksessa. Tappio nollataan kuitenkin nopeasti sillä huomenna on edessä pakkovoitto mikäli paikka kahdeksan parhaan joukossa kiinnostaa. Aamupäivällä Suomi kohtaa Uuden-Seelannin ja iltapäivällä Britit. Jompi kumpi otteluista on voitettava.

Joukkuefiilis on pysynyt erinomaisena ja uudet pelaajat ovat myös pääseet näyttämään taitojaan, etenkin Elias Päällysaho ja Tomi Sandberg levyttivät Japania vastaan erittäin korkealta. Pasi Tammisen takareisi on mennyt huonompaan suuntaan eikä hän pystynyt pelaamaan Japania vastaan. Muuten joukkue on kunnossa ja valmiina taistelemaan puolimatkan krouvissa. Otteluita on viisi takana ja viisi edessä.” -Avoin maajoukkue

Mixed

Ei pelejä tiistaina.

Naiset: Saksa-Suomi 17-2, Singapore-Suomi 7-14

Suomen naisten aamuottelun Saksaa vastaan piti olla vanhojen tuttujen tasainen kohtaaminen, mutta toisin kävi. Saksan puolustus oli huomattavasti löysempää kuin aiemmin kohdattujen joukkueiden, mutta Suomen hyökkäys luovutti kiekon vapaaehtoisesti saksalaisille kerta toisensa jälkeen. Maaleja tehtiin lopulta vain yksi per puoliaika, ja tappiosta jää musta luku maajoukkueen historiakirjoihin. Ottelu kuitenkin nollattiin nopeasti ja lähdettiin  uudestaan hakemaan vauhtia iltapäivän Singapore-peliin. Tuuli yltyi parahiksi, joten paikkaa vastaan päästiin jälleen pelaamaan, tällä kertaa paremmalla menestyksellä. Paikkaa kierrettiin mutta myös käytettiin hyväksi Singaporen hyökkäyksen epävarmuutta. Ensimmäinen puoliaika oli vielä tasainen, mutta toisen Suomi vei tiukalla miespuolustuksella ja keskittyneillä maaleilla. Ottelussa loisti erityisesti Karoliina Lappalainen puolustuksessa ja ilmatilanteissa, ja mahtuipa mukaan myös Annis Antinojan callahan-maali. Ensimmäinen voitto naisille, hyvä SUOMI! Keskiviikkona pelit jatkuvat Australiaa ja kivenkovaa USA:ta vastaan. -AM