loka 04

Viimalle seurajoukkueiden EM-hopeaa!

4.10.2012 / Espoon Viima on voittanut seurajoukkueiden EM-hopeaa Frankfurtissa pelatussa EUCF-finaaliturnauksessa. Viima pääsi finaaliin puhtaalla pelillä, eikä koko turnauksen voittokaan jäänyt kauas, sillä finaalivastustaja Ison-Britannian Iceni oli vain yhden maalin verran parempi lukemin 15-14.

Viima osallistui seurajoukkueiden lopputurnaukseen ensimmäistä kertaa. SM-Tourin kiertäneen Viiman runkopelaajiston lisäksi mukana oli mm. erittäin kokeneet viimalaiset Reija Ylönen ja Katri Jalo-Salokangas sekä sääntöjen sallimat viisi vahvistuspelaajaa muista seuroista: Atleticosta Kata Niini, Essi Inkinen ja Kaisa Rämö, UFOsta Annariikka Marttinen ja Teamista Karoliina Lappalainen.

Lohkopeli sujui Viimalta puhtaasti, päänahkoina mm. Italian Tequila Boom Boom ja Saksan Woodchicas. Välierässä vastaan tuli toistamiseen Woodchicas, joka oli peitonnut venäläiset Cosmic Girlsit taistelussa semipaikasta. Viima oli jälleen parempi ja meni finaaliin. Se lähetettiin livestreamina, jolla oli runsaasti seuraajia myös koti-Suomessa. Hallitseva Euroopan mestari Iceni oli niin ikään pelannut puhtaasti, ja kovimman vastuksen sille oli antanut Sveitsin Lotus, joka sijoittui lopulta kolmanneksi.

Finaalissa laadukasta naisultimatea

Finaali alkoi Viimalta haparoiden, ja Iceni meni Viiman pudotusten ansiosta 4-1 johtoon. Viima kuitenkin ryhdistäytyi, ja osoitti 8-6-tilanteessa puoliajalle mentäessä, että oli valmis taistelemaan mestaruudesta tosissaan. Usein pitkien turnausten finaalipelit eivät tarjoa katsojille parasta ultimate-elämystä, kun joukkueet ovat väsyneitä ja tekevät turhiakin virheitä, mutta Iceni ja Viima tarjosivat katsojille erittäin viihdyttävän finaalipelin. Toisella puoliajalla nähtiin nopeatempoista, tehokasta hyökkäystä molemmilta joukkueilta sekä erittäin kovaa mies- (tai siis nais-) -puolustusta. Koko ottelussa tuli vain 20 turnoveria 29 pisteen aikana, mikä on tasaisessa naisten pelissä vähän. Pisteitä tehtiin vuorotahtiin, ja Viima nosti lopulta itsensä tasoihin ja ohi, 11-12. Tiukka ja tasainen peli sai arvoisensa päätöksen, kun voitto ratkesi tilanteessa 14-14. Viiman hyökkäykselle sattui toisen puoliajan ainoa haparointi, josta Iceni rankaisi ja aloitti kultajuhlat.

Viima keräsi turnauksen brittijoukkueiden Nice Bristolsin ja Icenin jälkeen kolmanneksi eniten spirit-pisteitä.  Viiman joukkue oli tasaisuudessaan ennennäkemättömän kova, mutta pelistä peliin tulessa olivat muiden muassa Jenni Oksanen, Reija Ylönen ja Csilla Furka, sekä erityisesti finaalissa pitelemätön Henna Tanskanen. ”Vierailijoista” Kaisa Rämö teki kovimmat tehot ja oli hyökkäyksen yläkentällä korvaamaton.

Avoimessa Otso 16.

Avoimessa sarjassa Otso sijoittui lopulta 16:nneksi. Joukkue kärsi hieman tiettyjen avainpelaajien kuten Ilkka Vaahtorannan ja Antti Elonheimon kotiin jäämisestä sekä Pasi Tammisen sairastelusta, eikä näin ollen taistellut niin korkeista sijoituksista kuin mitä olisi kesän SM-Tourin hallinnan perusteella ollut lupa odottaa. Turnaus antoi kuitenkin Otson muulle kaartille ja erityisesti kehittyville pelaajille tilaisuuden päästä kehittämään taitojaan tosipeleissä. Heitä opasti isällisin ottein mm. konkariraksa Ilkka Rämö. Avoimessa sarjassa nähtiin brittifinaali, kun Clapham peittosi Chevronin. Tanskan Ragnarök nousi unelmaturnauksella Challenger-sarjasta (1-8-seedien ulkopuolelta) aina pronssille asti.

Viiman finaali sekä muita turnauksen pelejä katsottavissa jälkitallennuksina täältä: http://www.strizna.cz/cenove-balicky-667.aspx
EUCF 2012 pelien tulokset (UltiOrganizer): http://results.ultimatefederation.eu/?view=eventstatus&Season=1
EUCF 2012 lopputulokset ja spirit (EUF): http://www.ultimatefederation.eu/club-champs/tournaments-2012/eucf.php?page=games

Palkintokorokkeella mitalit kaulassa Viiman EM-hopeasija alkoi jo maistua paremmalta.

 

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?