tammi 11

Turnausesittely: Force Fyris 2012

Ilmatilanne Force Fyriksestä. Kuva: Maria Bryngelsson.

10.1.2013 / Tuukan esimerkkiä seuraten:

Force Fyris pelataan Uppsalassa Tukholman kyljessä joka vuosi ensimmäisenä sisäturnauksena joulukuun alun tuntumassa. Vanhemmat ammatinharjoittajat tuntevat turnauksen nimellä Adventspokalen. Turnauksen ajankohta on usein sopivasti ennen SM-pelejä ja tarjoaa hyvän tilaisuuden pelaajille ja joukkueille mitata omaa tasoaan Ruotsin mittapuulla. Suomalaisia joukkueita nähdään turnauksessa kuitenkin kovin vähän. UFBG on nähty aikaisempina vuosina paikalla.

Olen pelannut turnauksessa kolmesti, viimeksi nyt joulukuussa, mutta aina ruotsalaisessa joukkueessa. Tänä vuonna tuo joukkue oli GRID. Turnaus tarjoaa Winter Trophyn tyyppisesti paljon lyhyitä pelejä. Alkusarjan 5 ottelua olivat 20 minuuttia, jatkopelit 25 min ja finaali 45 min. Turnaus on ollut joka kerta hyvin järjestetty ja kentät ovat isoja. Pääkenttä Fyrishovin urheilukeskuksessa vetää helposti vertoja Wintterin vastaavalle. Olosuhteet ovat siis kunnossa.

Joukkueiden taso on vaihteleva. Suurista ruotsalaisista wintterijoukkueista Skogs ja Westervik eivät perinteisesti ole olleet paikalla. VIF kuitenkin puolustaa mestaruuttaan ahkerasti vuodesta toiseen. Avoimessa sarjassa joukkue kuin joukkue voi siis ottaa tuntumaa kovaan vastukseen. Muuten turnauksen taso on sekalainen. Heikoimmat joukkueet sijoittuvat aloittelijakategoriaan, mutta kärjessä 4  parasta joukkuetta (VIF, GRID, Örebro, Frövi) kaikki mahtuisivat varmasti suomen SM-sarjaan tasonsa puolesta.

Mikäli joukkueesi haluaa päästä pelaamaan loistavissa olosuhteissa ennen sarjakauden alkua, on Force Fyris varteenotettava vaihtoehto. Ja mikäs sen mukavampaa kuin voitonjuhlat paluulaivalla?

Lisää kuvia Force Fyriksestä (Kuvat: Maria Bryngelsson): http://www.facebook.com/events/517449321616930/

Teksti: Ilkka Vaahtoranta

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?