U20-tyttöjen maajoukkuevalmentajat valittu kesälle 2013

Kia Autio ja Emmi Stenberg.

9.4.2013 / Elokuun alussa Kölnissä pelattaviin nuorten EM-kisoihin matkaavan Suomen U20-tyttömaajoukkueen valmentajiksi on nimetty tuttu kaksikko. Emmi Stenberg ja Kia Autio jättivät hakemuksen, ja onnistuivat vakuuttamaan monipuolisella hakemuksellaan valitsijat.

Nuoresta iästään huolimatta molemmat ovat jo kokeneita pelaajia ja toimihenkilöitä lajin parissa. Kia aloitti pelaamisen vuonna 2005 ja on tästä eteenpäin ollut lähes joka vuosi mukana maajoukkuetoiminnassa. Kia on myös valmentanut tyttöjen u17-joukkuetta vuonna 2011 Puolan EM-kisoissa. Emmi on puolestaan valmentanut Sipoon naisten joukkuetta pitkään ja nostanut nuoren joukkueen aivan Suomen kärkijoukkueiden kantaan.

Kaksikon valmennusvahvuuksiin kuuluu hyvin samanlainen näkemys pelistä ja sen kehittämisestä.

”Kia ja Emmi ovat mainio löytö projektiin. Molemmat ovat hyvin lajiin sitoutuneita, ja kentälläkin menestyneitä. Lisäksi into valmentamiseen ja johtamiseen on ollut aina mukana, joten nyt on aika luonnollinen askel siirtyä valmennuksessakin hieman isompiin ympyröihin. Molemmat ovat kiertäneet todella monet isotkin kisat pelaajina, joten ensikäden kokemusta turnauspelaamisesta ja valmistautumisesta on rutkasti”, kertoi juniorimaajoukkueiden valmennuspäällikkö Pasi Roimela.

Teksti: Juniorijaosto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän