Kööpenhaminasta tahdit ulkokauteen

Photo: Bo Jorgensen, bo(at)prall.dk

Ultimaten ulkokausi pyörähti käyntiin Kööpenhaminassa viime viikonloppuna, kun pelattiin Wonderful Copenhagen Ultimate -turnaus. WCU:hun osallistui myös lukuisia suomalaisjoukkueita. Naisten sarjassa suomalaisten sijoitukset olivat: Viima 4., UFO 5. ja Atletico 6. Avoimessa Otso otti pronssia ja Team tuli kuudenneksi.

Kesän SM-Tourille valmistautuvien suomalaisjengien tavoittena oli  saada ulkokauden alkuun paljon kovia pelejä, ja niitä Köpiksessä riitti, esimerkiksi naisten sarjassa kolmeen päivään kahdeksan peliä.

Viima lähti hakemaan uudemmille pelaajille pelikokemusta kansainvälisistä peleistä, ja pelaajat kokeilivat uudenlaisia pelipaikkoja, esimerkiksi yläkentän pelaajat tuulisella säällä paikan purkua, kertoo pelaajavalmentaja Sofia Lähteenmäki.

UFOlle turnaus toi tasaisia vääntöjä lähes joka pelissä, ja kehityskäyrä oli nousujohteinen virheiden vähentyessä loppua kohti. Ulkomaisten vastustajien taso oli Tiina Rätön mukaan yllättävän kova, eli oli hyvä huomata että kovaa pitää puolustaa ja huolella hyökätä mikäli mielii voittaa.

Atleticon uudemmat pelaajat kehittyivät Köpiksessä rutkasti ja saivat paljon itseluottamusta ja vastuuta. Aino Känsälä kertoo, että koko joukkueen osalta heittojen ja kiinniottojen huolellisuudessa on vielä paljon parannettavaa jatkokauteen. Turnauksesta jäi sijoituksesta huolimatta hyvä fiilis.

Myös Teamin Mikko Saloila harmitteli joukkueensa kiekonkäsittelyvirheitä, mutta kiitteli turnauksesta saatua kokemusta uuden kauden alussa. Myös WCU:n järjestelyt saivat kiitosta: ”Edelleen yksi parhaiten järjestetyistä pre-season-turnauksista.”

Otsolle WCU oli tärkeä etappi matkalla kohti syksyn XEUCF-turnausta ja tavoite oli päästä mittaamaan joukkueen taso muiden eurooppalaisten jengien joukossa. ”Mitaleita ei koskaan ole liikaa ja pronssinen suoritus varsin leveällä peluutuksella oli pelaajilta mainio suoritus. Tästä on hyvä ponkaista kohti kesää”, kertoo Ilkka Rämö.

 WCU-2013-tunnelmia videolla >>

WCU 2013 -kuvat Flickrissä >>

-AM-

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän