Biitsi-EM: Perjantaista puolivälieriin – yhdellä tappiolla

ECBU2013-logoSuomen joukkueet selvittivät tiensä biitsi-EM-kisojen puolivälieriin toisena pelipäivänä perjantaina. Kummankin joukkueen tietä kohti kärkeä hidasti yksi tappio, mutta se tuli oikeassa kohtaa siinä mielessä, että sillä ei ollut varsinaista vaikutusta etenemiseen. Keli säilyi edelleen samanlaisena eli erittäin tuulisena ja aurinkoisena.

Naiset pelasivat aamulla lohkovoitosta Sveitsiä vastaan. Tahmea alku vei Sveitsin selkeään johtoon, eikä Suomi saanut parasta irti omasta pelistään tai puolustuksestaan. Joukkue kuitenkin kiri lopuksi tiivistyksellä ja sai aikaan katkoja ja maaleja, mutta peliaika loppui kesken ja Sveitsi vei voiton 12-10. Se tiesi Suomelle lohkon kakkospaikkaa ja peliä Italiaa vastaan 16 joukossa. Suomi aloitti Italia-pelin aamun tapaan haparoiden, mutta sai pelin loppua kohti nousuhurun päälle ja peli meni ratkaisupisteeseen 8-8. Suomi pääsi hyökkäämään myötätuuleen, ja viimeisillä voimillaan Hanna Öunap ja Reija Ylönen tekivät Suomen voittopisteen. Päivän kolmas peli oli Tanskaa vastaan pääsystä 8:n joukkoon. Siihen Suomi latautui erittäin huolellisesti välttyäkseen aiempien pelien löysältä alulta. Se teki tehtävänsä, ja Suomi otti Tanskasta yllättävänkin helpon voiton, ja on puolivälierissä.

Masters jatkoi alkulohkopelejään perjantaina, ja koska ennakko-odotuksia ei oikeastaan joukkueen kohdalla ollut, ei voi puhua niiden ylittämisestä vaikka mieli tekisikin: joukkue hoiteli niin Ranskan kuin Itävallankin. Itävalta voitti kaksi vuotta sitten ranta-MM-kisoissa Yhdysvallat ja oli uhonnut ennen näitä kilpailuja toivovansa eurooppalaisista kunnon vastusta näihin kilpailuihin. Masters pisteli Itävallan pojat välipalaksi ja jätti sen lohkon neljänneksi. Suomen päivän viimeinen peli oli Hollantia vastaan, ja pisteitä tehtiin lähes tasatahtia. Lopulta tilanteessa 8-8 Hollanti kuitenkin onnistui myötätuulihyökkäyksessään pitkällä ratkaisulla, ja vei ottelu- ja lohkovoiton.

Tähän mennessä on jäänyt mainitsematta (mutta korjataan se nyt!), että suomalaisia on mukana myös muissa kisojen joukkueissa. Belgian naisissa pelaa Heidi Pekkola, avoimen UEI:ssa Jussi Kitusuo ja naisten mastersin UEI:ssa Susanna ”Sude” Simpanen.

Lauantaina kisoissa

Naiset saavat puolivälierässä vastaansa Saksan klo 11 ja masters pelaa Venäjää vastaan klo 12. Sen jälkeen pelataan vielä välierävaihe. (Ajat paikallisia Espanjan aikoja.)

Biitsilinkit

Naisten playoff-tilastot >>

Mastersin playoff-tilastot >>

Biitsi-EM-livelähetykset ja tulokset >>

Livelähetysten aikataulu (pdf) >>

Ultimatemaajoukkueiden menossa mukana kotimainen rahoitusyhtiö Risicum. Lisätietoja Risicumin rahoituspalveluista löytyy osoitteesta www.risicum.fi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän