Syksyn jäsenkyselyssä kysyttiin mielipiteitä muun muassa SM-tourin järjestelyistä, Spirit of the Gamesta, turnausten järjestämisestä sekä junioritoiminnasta. Tässä koostetusti eniten mielipiteitä synnyttäneet aihepiirit.

Tour vaatii viilaamista

Tour_lainausOKValtaosa vastaajista kokee nykymuotoisen Tourin onnistuneena ja ulkomaisten joukkueiden osallistumista pidetään positiivisena asiana. Varsinaiset risut kohdistuvatkin formaatin hienosäätöön.

Yksittäinen turnausviikonloppu nähdään pienille seuroille liian raskaaksi niin fyysisesti kuin henkisest, mikä on johtanut yksittäisten joukkueiden suuriin rostereihin. Myös ulkomaisten joukkueiden suhde Tour-pisteytyksiin nostettiin esille, sillä osa kokee reilummaksi, jos pisteet jaettaisiin lopullisen turnaussijoituksen eikä suomalaisjoukkueiden keskinäisen sijoituksen mukaan.

Toimitseminen_lainausOKKyselytulosten perusteella seurat ovat hoitaneet toimitsemistehtävänsä pääsääntöisesti hyvin, vaikka noin 43 prosenttia vastaajista kokee vastuun kuormittavana. Samanveroinen osuus ei myöskään koe, että toimitsija saa tarpeeksi perehdytystä tehtäväänsä.

Vastaajat maksavat myös mielellään lisää Tour-maksua, että järjestävä seura myös hoitaa toimitsemisen. Tällä hetkellä yhden ottelun toimitsemisesta korvataan 15 euroa.

Juniorityö jakaa mielipiteitä

Mahdollista junioriuudistusta silmällä pitäen seuroilla voi pian tulla kiire vankan juniorityön pohjan luomiseksi. Vastaustulosten perusteella monikaan seura ei tällä hetkellä järjestä junioreille suunnattuja harjoitusvuoroja eikä harjoita aktiivista rekrytointityötä.

Lainaus_juniorityöOK

Kuitenkin junioreiden SM-turnaukseen, koulusarjan osaturnaukseen tai muun lajitapahtuman järjestämiseen koetaan olevan rahkeet. Tulos on kaksijakoinen myös viimeisen kysymyksen kohdalla: puolet uskoo seuransa nykyisen juniorityön takaavan seuran olemassaolon myös viiden tai kymmenen vuoden kuluttua.

Vaikka moni piti juniorityötä tärkeänä edes periaatteena, korostettiin vastauksissa myös joidenkin seurojen vahvaa vetovoimaa opiskelijapiireissä.

Spiritille enemmän arvoa

Teoriassa jokainen tuntuu tietävän mitä Spirit of the Game tarkoittaa, mutta käytännössä spiritin toteuttaminen ontuu. Tällä hetkellä spirit-pisteiden arvioimisessa ei koeta olevan yhdenmukaisuutta ja spirit-lomakkeiden palauttaminen koetaan vaikeana ja osin myös tarpeettomana. Yleiselle spirit-keskustelulle nähdään kuitenkin tarve, jotta turhat huudot pystyttäisiin vähentämään.

SOTG_lainausOK

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän