tammi 24

LeKi tavoittelemaan Pirkanmaan herruutta

Lempäälän Kisa nousee talvikauden viimeiselle Tourille A-sarjaan. LeKi oli lähellä nousua jo ensimmäisellä Tourilla kärsimällä muutaman pisteen tappion silloiselle nousijalle Otso 2:lle.

Toisen Tourin alkuun lempääläiset ottivat vakuuttavan voiton UFBG:stä luvuin 15-8, mutta koki seuraavaksi, kenties hieman yllättäen, tappion Disquitosia vastaan 13-15. WWW:tä vastaan LeKi palasi voittokantaan tuloksella 15-9 ja nappasi vielä lohkovoiton Turku Terrorilta sarjan viimeisessä ottelussa numeroin 15-12.

Valmentajana Carl Willandtin mukaan LeKillä on ollut usein vaikeuksia pysyä muiden joukkueiden mukana otteluiden alussa. Toista Touria varten valmentaja päättikin ”epätyypillisesti” pitää kunnolliset lämmittelyt ennen peliä, jotta jokainen olisi valmiina jo ensimmäisessä pisteessä.

– Tässä me onnistuttiinkin hyvin. UFBG-pelit on meille aina tärkeitä matseja. Me ollaan pelattu vuosien varrella paljon vastakkain ja kun molemmista jengeistä löytyy melkoisia persoonia, on tunteet usein räiskyneet kentällä ja välillä sen ulkopuolellakin. Nyt saatiin vähän yllätettyä UFBG ja loppunumerot mairittelee kyllä meitä, Willandt sanoo.

2013 Junnu-SM kulta LeKi

LeKi voitti viime kesänä Junioreiden SM-kultaa.

Viikonlopun onnistujiin Willandt nostaa seuran junioripelaajat, jotka myös muodostavat leijonanosan Suomen juniorimaajoukkuestakin.

– Meidän junnut on kasvaneet vuodessa ihan älyttömästi, mikä on vähentänyt vanhojen avainpelaajien kuormaa ratkaisevasti. Enää ei tarvitse niin paljon miettiä, ketä laittaa kentälle ratkaisuhetkillä kun kaikki on valmiita isoon rooliin, Willandt kehuu.

– Turku-matsi olikin sitten jotain ihan maagista, jossa oli meidän kokeneen kaartin vuoro ottaa roolia. Valehtelisin jos väittäisin, että kyllä me koko ajan uskottiin, että voidaan voittaa Terror. Ei todellakaan uskottu. Mutta toisaalta me ollaankin oltu aina hyviä niissä peleissä, joissa meillä ei ole mitään hävittävää. Saatiin oma peli rullaamaan suhteellisen hyvin ja lopussa turkulaisilla alkoi sitten vähän käsi täristä.

Motivaatio uudella tasolla

Ennen talvikauden alkua LeKi päätti tehdä joukkuevalintansa puhtaasti treeniaktiivisuuden perusteella, mikä on nostanut kokeneiden pelaajien motivaatioa käydä harjoituksissa. Osa pelaajista tosin pyysi oma-aloitteisesti paikkaa kakkosjoukkueeseen isomman roolin perässä.

– Kakkosjoukkue on vetänyt pienellä junnupitoisella rosterilla kaksi hyvää viikonloppua alimmalla sarjaportaalla ja sieltä on varmasti karttunut kokemusta, joka hyödyttää tulevaisuudessa koko seuraa, Willandt toteaa.

-Ykkösjoukkueen puolesta ollaan niin ikään oltu todella tyytyväisiä kahteen ekaan touriin. B-sarja on tarjonnut tasaisia matseja, eikä yhtäkään matsia olla voitettu tai hävitty ilman tiukkaa taistelua.

Kolmanteen Touriin LeKi lähtee innokkain mielin, vaikkei ”sieltä kovin paljon ole luvassa”. Päätavoite seuraavalle viikonlopulle onkin Pirkanmaan herruus eli Tampereen UFOn päänahka.

Otso jatkaa vahvana

Toisen Tour-viikonlopun muissa sarjoissa Otso jatkoi puhtaalla pelillä toiseen A-sarjavoittoon. Toisen paikan vei Vaasa Saints. Sijoista 3.-5. käytiin tiukempi kamppailu joukkueiden pelatessa ristiin. Heikoin maaliero oli kuitenkin Otso 2:lla, joka valahtaa takaisin B-sarjaan.

B-sarjaan saadaan lisää espoolaisväriä Otso 3:n noustessa mukaan. Hissillä alaspäin kulkee Waasan WetoWoima. C-sarjassa viimeiseksi jäi FreezeBees.

Alimmassa sarjassa oli myös tasainen kamppailu sarjanoususta. Tällä kertaa voiton vei pääosin viidellä hengellä pelannut Sipoo United, joka jätti suurimmalla maalierolla taakseen LoHi 1.1:n sekä LUC:n.

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?