WUCC2014: Joukkue-esittelyssä masters-naisten Welldone

Ultimate.fi otti yhteyttä seurajoukkueiden MM-kisoihin lähteviin suomalaisjoukkueisiin, ja pyysi vastausta muutamaan kysymykseen.

Welldone 2014Joukkueen nimi: Welldone.
Joukkue perustettu vuonna: Welldone on tehnyt ensimmäisen julkisen esiintymisensä vuoden 2012 Tour I:llä. Projekti alkoi syksyllä 2011 tähtäimessä 2012 WUGC Japanissa, mutta sinne ei vielä joukkuetta saatu kasaan.

Kotipaikka: Helsinki
Kapteeni: Katri Jalo-Salokangas
Spirit-kapteeni: Pirjo ”Pirre” Hästbacka
Seuran maskotti/tunnuseläin/logohahmo tms.: Sellaista ei Welldonella taida olla.
Joukkueen tärkein aiempi kansainvälinen pelikokemus: Pelaajien monimuotoinen kokemus niin naisten ja mixedin maajoukkueista kuin seurajoukkueturnauksistakin. Joukkueen keski-ikä on 38,7 vuotta ja pelikokemusta on useimmilla 90-luvulta lähtien, joten skaalaa ja näkemystä löytyy muutamalta vuosikymmeneltä.
Joukkueen tärkein aikaisempi saavutus (Suomessa tai ulkomailla): Toureilla paras sijoitus 4.
Veikkaus omasta sijoituksesta kisoissa: Vaikea sanoa, kun ensimmäistä kertaa olemme mukana. Ihan kärkikahinoihin vaaditaan jo vähän onnea ja jumbosijoille ei ole tarkoitus jäädä, joten taistelu 5-6. sijoista varmaan aika realistinen?
Mieluisin alkulohkovastus ja miksi: Kolumbian masters-naiset. Kolumbia on tullut ryminällä ultimate-kartalle, ja naisten puolella pelaajat ovat olleet nuoria, joten on mielenkiintoista nähdä, millaista varttunutta pelaajaa maasta löytyy.
Veikkaus, mistä maasta oman sarjan maailmanmestari tulee: USA.
Joukkueen vahvuus pelillisesti: Vuosien kokemuksen tuoma rutiini vaikeissakin olosuhteissa ja peliäly. Se mikä fysiikassa alkaa jäädä iän jalkoihin, korvautuu helposti kokemuksen tuoman kärsivällisyyden ja sisun turvin.
Aiotteko telttailla kisamajoituksessa vai yöpyä hotellissa: Suurin osa joukkueesta asustelee (ainakin kuvien mukaan) hienossa omassa villassa pooleineen kaikkineen. Toivottavasti myös poolboy löytyy tai ainakin joku hieroja vetreyttämään paikkoja peliviikon kuluessa.
Taktiikkanne kuumuutta vastaan: juomat, lätsät, sateenvarjot ja tietysti villan viilentävä pool. Vaikka sosiaalisia olemmekin, kentille ei turhaan kannata jäädä hengailemaan pelien välissä, jos aurinko kovin porottaa. Varjo ja riittävä nesteytys sopivaa energiatankkausta unohtamatta takaavat vetreät jalat läpi päivän.
Italiassa kun ollaan… pizza vai pasta & punaista vai valkoista:  kyllä se on cherry ja purple sekä tietysti punainen, valkoinen ja vihreä isäntämaan kunniaksi!
Vastaukset täytti: Paula ja Juuli.

Joukkueen pelaajakortit

Johanna Niipo HambergNimi: Johanna (Niipo) Hamberg
Pelinro: 64
Pelipaikka: rakentaja
Seura (mikäli WUCC-joukkue ei ole kotijoukkue): Welldone
Pelannut ultimatea vuodesta: 1990
Sponsori(t) (omat plus joukkueen): J. Hamberg
Kansainvälinen pelikokemus ennestään: naisten maajoukkue 1990-1995, Atleticon kanssa 1990-2008 (mm. WUCC 1991, 1995, 1997)
Mitä odotat kisaviikosta eniten: tiukkoja otteluita, onnistumisia, hyvä spirit ja passelit pelikelit. Jännä myös nähdä miten WFDF:n game advisorit toimivat.
Mieluisin vastustaja kisoissa: kiinnostavin vastus on Kolumbia
Oma henkilökohtainen tavoite kisoissa: Ehjiä ja hyviä pelejä. Omin jaloin kotiin 🙂
Oma rooli joukkueessa: wanhempi kiekonkäsittelijä
Terveisiä kannustajille Suomessa: Pitäkää peukkuja, me pidetään kiekko ilmassa

Hanna NeuvoNimi: Hanna Neuvo
Pelinro: 44
Pelipaikka: keskikenttä
Seura (mikäli WUCC-joukkue ei ole kotijoukkue): Viima (tosin seurajoukkuepelaamisesta on aikaa!)
Pelannut ultimatea vuodesta: 1993
Kansainvälinen pelikokemus ennestään: Ensimmäiset MM-kisat taisi olla 1996 Jönköpingissä. Sen jälkeen aika monet kisat erilaisilla kokoonpanoilla eri mantereilla.
Mitä odotat kisaviikosta eniten: kovia pelejä, uusia vastustajia ja aikaa mahtavan jengin kanssa.
Mieluisin vastustaja kisoissa: Ensimmäiset masters-kisat, joten hauska nähdä kaikki joukkueet.
Oma henkilökohtainen tavoite kisoissa: mennä kovaa ja nauttia peleistä
Oma rooli joukkueessa: urheilujuomavastaava 🙂
Terveisiä kannustajille Suomessa: Welldone!

Riikka LindholmNimi: Riikka Lindholm
Pelinumero: 6
Pelipaikka: kärki/keskikenttä
Seura: Team
Pelannut ultimatea vuodesta: 1999
Kansainvälinen pelikokemus ennestään: Heillbronn 2000 (junnutytöt), Praha 2001 EUC:n kanssa, Fontenay le Comte 2003 (naiset). Edellisistä tämän tason kisoista onkin siis aikaa jo tovi 🙂
Mitä odotat kisaviikolta eniten: Koska edellisistä kisoista on tosiaan jo useampi vuosi, niin mahtavaa päästä pelaamaan itselleni uusia joukkueita vastaan. Kovat pelit ja sitäkin hauskemmat jälkipelit huippuseurassa altaan äärellä ovat varmasti kisaviikon kohokohtia.
Mieluisin vastustaja kisoissa: vaikea sanoa, kun en ole tehnyt taustatyötä, mutta ehkäpä sellainen joukkue, jossa meidän tavoin on myös niitä ”oikeita” masters-pelaajia eikä vain nuoria kolmekymppisiä 😉
Oma henk.koht. tavoite: pysyä ehjänä ja tehdä paljon katkoja ja maaleja.
Oma rooli joukkueessa: Se muodostukoon kisaviikon aikana
Terveiset kannustajille Suomessa: Iso kiitos kaikille perheenjäsenillemme. Te olette omalla tuellanne mahdollistaneet, että masters-naiset lähtevät pelaamaan voitoista.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän