elo 12

Kalajoki Beach Ultimate sai jälleen suuren suosion

kbu_logoParhaimpien helteiden loputtua on hyvä hetki muistella kesän yhtä hienoimmista rantaturnauksista. Neljännen kerran järjestetty KBU keräsi tänä vuonna jo lähes 90 pelaajaa Kalajoen hiekkasärkille heinäkuun toisena viikonloppuna.

Hattuturnausformaatin mukaisesti pelaajat jaettiin rekisteröinnin yhteydessä suoritetun itsearvioinnin mukaan mahdollisimman tasaväkisiksi joukkueiksi. Itsearvioinnissa kysyttiin sukupuolen lisäksi pelaajan heitto- ja lajitaitoa sekä urheilullisuutta. Kokeneiden kilpapelaajien sekä uusien aloittelijoiden ripottelu joukkueisiin onnistui hyvin ja turnauksessa nähtiin useita erittäin tiukkoja otteluita. Muun muassa turnauksen voittanut joukkue hävisi turnauksessa viimeiseksi sijoittuneelle joukkueelle.

Pelikentillä nähtiin monia hienoja yksilösuorituksia ja uhrautuvaa pelaamista. Hienoja hetkiä voi muistella ja eläytyä mukaan katsomalla Jani Rutasen kuvakokoelmaa sekä Niko Pääkkösen kameralla otettuja kuvia turnauksesta.

Pelit sekä järjestelyt sujuivat tälläkin kertaa loistavasti ja sää oli erinomainen ellei jo liian kuuma. Kari Tolonen ja Miisa Pietilä vastasivat kisapäivän sujuvuudesta muun Disquitos-joukkueen auttaessa etenkin kenttien tekemisessä sekä juomaveden, musiikin ja muiden elintärkeiden tarvikkeiden paikalle saamisessa. Tänä vuonna pelit levittäytivät kolmelle kentälle, mutta tilaa kyllä riittää laajentaa turnausta vielä parilla lisäkentällä.

Ilmakuvaa peleistä ja turnausalueesta:

Turnausformaatin mukaan kahdeksan pelaajan joukkueet jaettiin kahteen alkulohkoon. Lohkojen kaksi parasta etenivät 4 joukkueen playoffseihin, myös alemmat sijoitukset ratkottiin pelaamalla. Kuuden-seitsemän ottelun päiväohjelma helteisessä säässä tulikuumalla hiekalla mittasi pelaajien kestävyyttä ja pienten loukkaantumisten myötä vaihtopelaajien merkitys kasvoi kisan edetessä. Joukkueen kasvusta turnauksen aikana kertoo myös se että sijoitusotteluissa, myös finaalissa, alkusarjan keskinäisen kohtaamisen hävinnyt joukkue voitti uudelleen kohtaamisen.

Pelien tulokset, videon finaalipelistä ja joukkuekuvat löydät turnauksen sivuilta. Ensi vuoden turnausjärjestelyistä saat tiedon tykkäämällä meistä facebookissa.

Mestaruuden ja klassiset KBU aurinkolipat voitti ”Sinilevä”, jonka Vivan Nyman sai myös parhaan pelaajan palkinnon jo toista kertaa peräkkäin. Pisteiden, mutta ei spiritin, valossa viimeiseksi jäänyt joukkue ”Ikivihreä” sai palkinnoksi Ultra-Star kiekot, joilla voi pelata ensi vuoden KBU:ta kohti. Parhaasta spiritistä palkittiin ansaitusti Raajarikot-joukkue. Parhaan dyykkaajan palkinnon saajaksi raati valitsi Teemu Säilynojan.

Loistavalla spiritillä sujuneen päivän kruunasi iltahulluttelut hiekkasärkillä ja tanssimenot Dyynissä. Nähtiinpä hiekalla höntsäpelit vielä ravintolan sulkeutumisen jälkeenkin.

Voittajajoukkue sinilevät

Voittajajoukkue sinilevät

Spirit-voittaja Raajarikot

Spirit-voittaja Raajarikot

Iso kiitos kaikille turnaukseen osallistuneille pelaajille, sekä kokeneille että ensikertalaisille. Ensi vuonna uudestaan!

kbu2014_loppurinki

Palkinnot ja tarvikkeet tapahtumaan tarjosi mm.

Teksti: Antti Pikkarainen, Kari Tolonen
Kuvat: Niko Pääkkönen

2 kommenttia

    • Jani on elokuu 16, 2014 at 11.30
    • Vastaa

    Ei toimi tuo jälkimmäinen kuvalinkki…

  1. Minulla toimii sekä Firefox:lla että Chromella. Muilla ongelmia linkin kanssa?

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?