Olen Liitokiekkoliiton hallituksen uusi puheenjohtaja Sakari Kurronen. Valmistuin tänä syksynä diplomi-insinööriksi. Olen opiskeluaikoina toiminut TT-lätyn puheenjohtajana sekä järjestänyt OSM-kisoja. Varsinaiset ultimatesaavutukseni ovat kuitenkin varsin laihoja.

Sakari Kurronen
Sakari Kurronen

Löysin tieni Turku Terrorin alkeiskurssille vuonna 2004, ja ei, en tiennyt että kaupungissa oli juuri järjestetty lajin mm-kisat. Tuohon aikaan kaupungissa oli aktiivista ja innostavaa junnutoimintaa, johon oli helppoa mennä mukaan. Muutin Tampereelle opiskelemaan ja usean vuoden ajan enimmäkseen höntsäilin korkeakoulujoukkueessa. Vasta viime vuosina olen treenannut eräässä tamperelaisessa seurajoukkueessa hieman kovempaa.

En ole ole koskaan varsinaisesti liitokiekkoliiton asioissa mukana. Innostuin hallitukseen liittymisestä, ja päädyin puheenjohtajaksi. Puheenjohtajuus vaatii minulta tietoisuutta ultimatemaailmasta sekä aktiivista asioiden edistämistä. Olen valmis antamaan oman panokseni ultimaten pariin hallituksen puheenjohtajana. Minulla on pitkä ultimatekokemus ja kyky toimia puheenjohtajuuden edellyttämällä tavalla, edistäen koko Suomen ultimatekulttuuria. Uutena hallituslaisena voin myös tarkastella liiton toimintaa uudesta näkökulmasta, jopa kriittisesti.

Tänä vuonna ultimateympyröissä vaaditaan toimenpiteitä. Toimenpiteitä ollaan toteuttamassa ulkoisen näkyvyyden osalta sekä junnutoiminnassa. Aion tuoda hallituksen käsittelyyn ultimateseurojen ja liiton yhteistyön ja kommunikaation tärkeyden ja esittää yhteistyömuotojen kehittämiseen liittyviä asioita. Ongelmat ovat samoja, joita Matti Hokkanen nosti hyvässä kirjoituksessaan esille, kiitos siitä hänelle. Päätösten ja toimenpiteiden vaikutuksia on kyettävä arvioimaan pitkällä tähtäimellä, jotta päätökset ovat kestäviä.

Lajin näivettymistä ei estetä liiton hallituksessa tai jaostoissa. Seurat ovat tärkeitä toimijoita lajin kannalta, mutta ei auta jos kaikki kuorma kasautuu muutaman henkilön harteille. Tärkeimmät lajinedistäjät ovat kaikki harrastajat omalla panoksellaan. Liitossa on noin 600 jäsentä ja näiden lisäksi on paljon liittoon kuulumattomia ultimatisteja. Tukekaa seuraanne omalla panoksellanne!

Vaikka ei olisi aikaa tai intoa vetää kouludemoja tai varata kenttävuoroja, jokainen voi puhua ultimatesta tuttavilleen. Pura ensi kerralla kahvitauon hiljainen hetki toteamalla ”Ultimate on maailman paras laji”, vaikka joudut tämän jälkeen ehkä korjaamaan, että kiekkoa ei suinkaan yritetä koreihin, voit vaikka saada työkaverin jälkikasvun tai koulukaverisi paikallisen seuran junnuvuorolle. Mikä olisi parempi asia markkinoitavaksi, kuin innostava, edullinen ja liikunnallinen laji. Seurojen on kuitenkin kyettävä tarjoamaan harrastusmahdollisuus.

Koulusarja ja #MunLiike ovat suuria mahdollisuuksia. Muistakaa vinkata lähipiirinne kouluille kampanjaan ilmoittautumisesta. http://www.sport.fi/koulu/kampanjat-tapahtumat/kampanjat/munliike Kampanjaan on aikaa ilmoittautua on enää parisen viikkoa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän