Terror täyttää 20 – YBU palaa kesään

”Terror voi hyvin, tämä on meidän 20-v juhlavuosi jota syksyllä juhlitaan gaalan merkeissä”, Turku Terrorin puheenjohtaja Miitrei Sorsa kertoo seuran kuulumisista. Viime elokuussa joukkue vieraili Puolassa Sandslash-rantaturnauksessa, jonne he aikovat myös toistekin. Kovatasoisessa 24 joukkueen mixed-turnauksessa heltyi kolmas sija.

Terrorin Saska Karpansalo taistelemassa kiekosta Sandslashissa. Kuva: Agnieszka Skorupka
Terrorin Saska Karpansalo taistelemassa kiekosta Sandslashissa. Kuva: Agnieszka Skorupka

”Vaikka hiekkaa saattaa vielä löytyä taskun pohjalta, eletään jo vahvasti hallikautta jota varten ollaan treenattu ahkerasti. Viime hallikausi oli meiltä heikko suoritus, joten nyt halutaan näyttää että kuulutaan siitä huolimatta SM-sarjan parhaimmistoon.”

Edelliskauden päätteeksi Terror jäi kuudenelle sijalle ja putosi ylimmästä sarjatasosta. Joulukuun ensimmäisellä Tourilla turkulaiset voittivat B-sarjan puhtaalla pelillä. Kisakalenteriin kuuluu myös monien suomalaistenkin perinneturnaus Winter Trophy Ruotsissa.

Hallikauden menestymisen lisäksi monen Terror-pelaajan tähtäimessä ovat kesän EM-kisat. Lajitreenien lisäksi seura on panostanut yksilöiden fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen. Sorsa toivoo, että Terrorin joukkue nähtäisiin edes kerran ulkokaudellakin. Viime vuosina joukkueen esiintymistä on haitannut pieni, noin kymmenen hengen turnausrosteri, joka ei vielä riitä ruohokentillä pärjäämiseen.

”Treenit ovat nykyään lähes aina mixed-treenejä, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Naisetkin treenaavat ahkerasti, vaikka eivät ole viime aikoina saaneet omaa joukkuetta SM-sarjaan”, Sorsa sanoo ja jatkaa, että ”lisää harrastajia tietenkin tarvitaan, mutta yrityksistä huolimatta alkeiskurssit eivät vedä riittävästi uusia harrastajia. Junnutyötäkin tehdään resurssien sallimissa määrin, mutta kilpailu harrastajista on todella kovaa.”

Tulevana viikonloppuna turkulaisia ultimatefaneja hellitään lyhyellä kisamatkalla, kun avoimen ja naisten ylimmät sarjat pelaavat Caribia Areenalla. Sorsan mukaan touria on odotettu kovasti ja järjestelyihin on panostettu huolellisesti.

”Monet turkulaisten pelaajien kaverit ja sukulaiset eivät ole nähneet ultimatepelejä ikinä, ja heitä onkin tulossa sankoin joukoin Caribiaan katsomaan. Voidaan siis odottaa hieman erilaista hallitouria mihin yleensä on totuttu”, hän hehkuttaa.

Kiekot liitävät taas Yyterissä

”Ensi kesän pulahteluista voidaan sanoa sen verran, että Yyteri Beach Ultimate järjestetään taas!”, Sorsa paljastaa. Turnauksen ajankohta on 18.-19. heinäkuuta. Mökkikiintiö avataan kevään aikana, mutta mökkien varaaminen ei ole vielä mahdollista. Niistä ja muista turnaukseen liittyvistä asioista tiedotetaan YBU:n omilla sivuilla. >>

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän