Parkettimestari ei ulkona juhli

Vuosi 2015 merkitsee monelle ultimaten pelaajalle tilaisuutta edustaa maataan heinäkuun EM-kisoissa. Suomesta lähetetään aikuisten arvokisoihin lähes 90 pelaajaa avoimen, naisten, mixedin ja naisten mastersin sarjoihin. Ennen kesän ensimmäistä ulkotouria onkin tilaisuus pohtia, siivittävätkö maajoukkuepelaajat seuransa menestykseen?

[pullquote align=”left|center|right” textalign=”left|center|right” width=”30%”]EUC:n kovin haastaja ei tänä vuonna tule olemaan Vaasa Saints eikä edes Atletico vaan UFO.[/pullquote] Kuten arvata saattaa, valtaosa avoimen ja naisten maajoukkueiden rungoista koostuu kestomenestyjä Espoo Ultimaten Clubin avoimen joukkue Otson ja naisten joukkue Viiman pelaajista. Heille voidaan jo asettaa punainen matto kauden finaaliin, mikäli ihmeitä ei tapahdu. Mixedissä maajoukkuerosteria hallitsee mestariseura UFO ja naisten mastersissa Helsinki Ultimate.

Viimeistään sisätourin kolmas näytös todisti, että mitaliottelun paikan nappaaminen voi olla jäädä muutamaan syöttöön – mestaruudesta puhumattakaan. Seurana EUC:n kovin haastaja ei tämän kesän Tourilla tule olemaan Vaasa Saints eikä edes Atletico vaan UFO. Vahva maajoukkue-edustus mixedin riveissä ja naisissa tarkoittaa, että tamperelaiset muodostavat Suomen toiseksi kovimman seuran maajoukkuepelaajien määrän perusteella.

Naisten Tourilla Atleticon peli on parhaimmillaan erittäin vakuuttavaa ja tehokasta. Kahden viimeisen kesäfinaalin maaliero on kottaraisten hyväksi 27–9. Ne ovat kuitenkin vain yksittäisiä otteluita. Joukkue osoitti jo haavoittuvuutensa talven viimeisessä sisäturnauksessa, kun kolmen kovimman puuttuessa tuli välittömästi takkiin. Samanlaiseen notkahdukseen ei enää ole varaa.

Samaa voidaan sanoa myös Saintsin miehistä. Vaasalaisten veturia on vaikea pysäyttää, ja viime kesänä mestaruus kävi lähellä. UFO on avoimessa sarjassa tänäkin vuonna liikkeellä kahdella joukkueella, jotka edelliskauden päätteeksi pelasivat pronssista. Vaikka lukujen puitteissa Turku Terrorilla ja Helsinki Ultimatella on enemmän miehiä Suomi-paidoissa, puuttuvan avoimen masters-joukkueen fantasiarosteri sisältäisi varmasti runsaasti tamperelaisnimiä. UFOlla on siis varaa nostaa sekä avoimen että naisten sarjaan ratkaisijoita laajalta rintamalta, kuten kevään mixed-pronssi vuoden 2005 seura-EM-kisojen pelaajilla osoittaa.

Mixed-mestaruus UFOn uudella sukupolvella vain lisäsi nälkää.

 

Maajoukkuepelaajien sukupuolijakauma seuroittain. Klikkaa suuremmaksi.
Maajoukkuepelaajien sukupuolijakauma seuroittain. Klikkaa suuremmaksi.
Aikuisten maajoukkuepelaajien seurat. Klikkaa suuremmaksi.
Aikuisten maajoukkuepelaajien seurat. Klikkaa suuremmaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pelaajan seurajoukkueen määrittelemiseksi on käytetty Pelikoneen tietoja. Pelaajalle merkitty seura perustuu jatkuvaan kilpatoimintaan tietyssä seurassa (eli yksittäisturnaukset toisen seuran paidassa eivät vaikuta pelaajan seurastatukseen). Määrittely voi olla puutteellinen.

Tekstin kirjoittaja on Ultimate.fin toimittaja.

1 KOMMENTTI

  1. Sinänsä hauskaa, että ”tekstin kirjoittaja on Ultimate.fin toimittaja”. Tamperelainen, kenties? No sillä ei sinänsä väliä. Nyt on tietysti helppo huudella, kun Tour1 on ohi, mutta muutenkaan en ehkä lähtisi Mixed-pelaajiin perustuen nostamaan tamperelaisia finaaleihin. Naisten sarjasta en osaa niin hyvin sanoa, mutta fiilis on, että Tico tulee marssimaan finaaliin suhteellisen helposti, vaikkakin luultavasti saa kovempia pelejä tänä vuonna kuin edellisinä. Johtuuko se siitä, että muut ovat parantaneet vai siitä, että Ticokin on ”voittanut liikaa”, en osaa sanoa. Ticon jälkeen UFO ja Viima varmasti seuraavat finaaliehdokkaat.
    Avoimessa kärkijengit pääsi aikalailla surffailemaan semeihin, mikä meinasi Otsolle kostautua viikonlopun ekana kovana otteluna Teamiä vastaan. Vaasalaisethan sakkasi jo (osittain formaatin takia) lohkovaiheessa, kun olivat joutuneet venäläisten ja ennakkoon jo kovaksi tiedetyn Sippoon ja Turun kokoelmajengin kanssa samaan lohkoon. Ufon heikkous tänä vuonna on nimenomaan se, että ovat jakaneet kahteen (ainakin omaan silmään) tasaisen näköiseen jengiin, eikä Mixed-mestaruus oikeasti siinä paljoo paina tai 10 vuoden takaiset Rostockit. Ultimate on tällä hetkellä valitettavasti laji, jossa fysiikka korostuu enemmän ja enemmän, tottakai taitoa ja taktiikkaa pitää olla, mutta tällä kaudella sellaiset jengit, jotka pärjää Euroopassa (mihin jokaisen suomalaisen jengin tulisi pyrkiä lähteä hakemaan glooriaa), ovat naisissa vain Ticolla, avoimessa Otsolla ja ekan Tourin perusteella Teamillä. Team on saanut hienosti mukaan ”vanhoja” staroja, kuten Lauri Saksa ja Tatu Lehtinen.
    Mutta hei näillä sanoilla, toivottavasti saadaan hyviä matseja myös seuraavalle tourille!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän