Tuulipeliä Siltamäessä – espoolaiset vahvimpina

Tuulisella Tourilla Otso vei jälleen voiton kotiin avoimen sarjassa. Naisten puolella pietarilainen Cosmic Girls onnistui espoolaista Atleticoa paremmin finaalissa.

Lauantaina kymmeneksi seedattu yhdistelmäjoukkue SOS-Terror avasi päivän yllättämällä viime kesän finalistin Saintsin. B-lohko osoittautui lopulta kuolemanlohkoksi, kun venäläinen OksiDiskO onnistui myös voittamaan Saintsin 93 minuutin pelin jälkeen 13-14. Vaasalaisille se tarkoitti kahdeksan parhaan joukon ulkopuolelle putoamista ja erittäin kivistä tietä syksyn finaalipäivään. Neljänneksi seedattu UFO 2 jäi myös kärkikahdeksikon ulkopuolelle. Vastaavasti kaikki joukkueet, jotka olivat rankattu sijoille 9-12 eli Otso 2, SOS-Terror, Team 2 ja U20 pääsivät vähintään puolivälieriin saakka.

Sunnuntaina Otso väisti Teamin asettaman miinan semifinaaleissa. Espoolaiset näyttivät olevan pulassa, kun puoliajalle mentiin Teamin johdossa 5-8. Toinen puoliaika oli Otson käsissä ja paikka finaaliin avautui luvuin 12-10. Finaalissa SOS-Terror ei antanut samanlaista haastetta ja kesän ensimmäisen Tourin voitto ratkesi lopputuloksella 15-6. SOS-Terrorin hyvin rakennetut vastatuulihyökkäykset seisahtivat monesti lähelle Otson maaliviivaa, mutta viimeistely ei riittänyt ja joukkue vaikutti menettävän uskoa omaan pelaamiseen. Pronssiottelussa Team oli huolellisempi kuin UFO 14-6.

Atleticon Essi Inkisen puoliaikapuhe antoi voimaa joukkueelle.

Atletico vahvin suomalainen

Naisten sarjassa seedaus ei tuottanut samanlaisia ongelmia ja kahden alkulohkon lopputulokset menivät ennustetusti. Espoolaiset Atletico ja Viima kohtasivat toisensa jo välierissä, jonka Atletico voitti 12-7. Venäläisjoukkueiden puolella Cosmic Girls oli Brilliancea niukasti vahvempi 10-9.

Sunnuntain muiden otteluiden tavoin myös naisten finaalissa vastatuulimaalit olivat harvassa ja tällä kertaa niissä onnistui paremmin Cosmic Girls, joka 48 minuutin jälkeen karkasi 5-2-johtoon puoliajalle mentäessä. Atletico näytti keräävän itsensä tulemalla Cosmic Girlsin kantaan 5-4, mutta lopulta venäläiset veivät Tourin mestaruuden 10-6.

Kuvat: Ari Ojanperä