heinä 29

EUC2015 päivä 1: Sadetta ja shokkihoitoa

Turnauksen ensimmäinen täysi pelipäivä on takana. Suomen kannalta nähtiin onnistumisia ja alisuorituksia. Ultimate.fi tavoitti joukkueita kommentoimaan päivän otteitaan.

Naiset, Ulla Kiili:

Aamun Irlanti-peli oli kunnon shokkihoitoa turnauksen alkuun. Ei saatu omasta hyökkäyspelistä oikein kiinni ja puolustuksessa ei loistettu sen enempää. Paljon pieniä virheitä ja vähän malttamattomuutta. Tämä näkyi lukuisina kiekonmenetyksinä, joskin myös olosuhteet olivat paikoitellen haastavat. Lopulta tiukka ja kirvelevä tappio.

Aamun Irlanti-matsista sisuuntuneena meidän jengi lähti Venäjä-peliin uudella ilmeellä ja kovalla taistelutahdolla. Pelaaminen näyttikin ihan erilaiselta alusta alkaen. Peli oli tasaista vääntöä ja kummallakin jengillä oli hienoja suorituksia. Koutsit olivat skoutanneet Venäjän peliä ja pienillä taktisilla päätöksillä saatiin Venäjä ajoittain pois heidän omilta vahvuusalueilta. Lopulta tärkeä voitto numeroin 14-12.

Voitto oli tärkeä lohkosijoituksen kannalta mutta myös joukkueen henkisen itseluottamuksen ja fiiliksen kannalta. Tänään lähdemme kaatamaan Latviaa viimeisessä lohkomatsissa.

Mixed, Laura Lappalainen:

Mixed-maajoukkue iloisena Krotia-ottelun loppuringissä.

Mixed-maajoukkue iloisena Krotia-ottelun loppuringissä. Kuva: Laura Lappalainen

Ensimmäinen matsi Saksaa vastaan lähdettiin rinta rinnan tekemään pisteitä tilanteeseen 4-4 saakka. Sen jälkeen meille kävi muutama harmittava hyökkäyksen menetys, mikä antoi Saksalle etulyöntiaseman. Pelin tasaisuudesta kertoo se, että puoliajalle mentiin peliajan täyttyessä. Teimme jokaisessa puolustuspisteessä katkon, mutta ensimmäinen ja ainoa katkomaali saatiin vasta pelin loppupuolella, eikä valitettavasti myllytys lähtenyt käyntiin. Peli olisi voinut kääntyä kummalle vain. Tulos 10-13 Saksalle. Kirsi Pietilä ensikertalaisena kommentoi, että: mixed-joukkue avasi turnauksen mielestäni vahvasti ja tästä on hyvä jatkaa. Harmittaa toki, että ei saatu Saksa-pelissä katkomaaleja – puolustus toimi hyvin ja paikkoja oli, mutta vastahyökkäys ei lähtenyt kulkemaan. Ei päästetty kuitenkaan Saksaa helpolla.

Kroatia-peli oli selkeästi meidän hallintaa. Hyvä sauma hioa vastahyökkäyspeliä. 17-3 meille. Sara Hietanen, edustanut Suomea MM-kisoissa Japanissa mixedissä, kommentoi Kroatia-ottelua, että oli hienoa saada turnauksen ensimmäinen voitto. Puolustus toimi ja taistelutahtoa löytyi.

Koko päivän sää ollut hyvin vaihteleva – välillä on satanut kaatamalla, huomattavasti vähemmän on paistanut. Välillä on tuullut ja välillä ei. Alkulämpässä kuultu kommentti ”en olisi uskonut että lämppään heinäkuussa pipo päässä”.

Naisten masters, Sonja Perttula:

Naisten mastersin joukkuekuva kahden voiton jälkeen. Kuva: Sonja Perttula

Naisten mastersin joukkuekuva kahden voiton jälkeen. Kuva: Sonja Perttula

Tänään lähdimme hakemaan voittoja ja onnistuimme. Ekassa pelissä saimme niskaan kaikkea mahdollista säätä auringon paisteesta koviin sadekuuroihin ja tuuli oli hyvin vaihtelevaa. Espanja pelasi paljon paikkaa, mutta meidän rakennuspeli sujui hyvin. Oltimme selkeästi parempia, joten saatiin helppo voitto.

Ranskaa vastaan kentällä oli kova tuuli ja se aiheutti selkeän eron päätyjen välille. Pelissä tehtiin maaleja pääasiassa myötätuulipäätyyn, mutta onnistuimme tekemään maaleja myös vastatuuleen hyvällä hyökkäyksellä. Ranskalle annettiin vain yksi vastismaali aivan pelin lopussa. Molemmista peleistä on mainittava, että spirit oli erityisen hyvää. Huutoja oli jonkin verran, mutta kaikki tilanteet selvitettiin hyvässä hengessä. Näitä pelejä oli kiva pelata, kun molemmilla joukkueilla oli niin hyvä meininki.

Yleisfiilis turnauksessa vaikuttaa hyvältä. Järjestelyt vaikuttaa toimivan (vaikka meidän toiseen matsiin pitikin toimitsijaa vähän etsiä) ja toivotaan, ettei uhattuja ukkosmyrskyjä osu kohdalle, jotta pysytään aikatauluissa. Myrskyjen uhka tarkoittaa sitä, että jokainen peli ja jokainen piste on tärkeä, koska formaatit saattavat muuttua ja pelit jäädä kesken. Ai niin, ruoka on hyvää!

Huomenna meillä on aamulla Saksa ja britit, joten jännää on. Tiukkoja matseja varmasti luvassa. Mutta mitalia tavoitellaan, joten kovaa lähdetään.

Avoimen joukkueen pohdinnat päivästä löydät täältä. >> 

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?