Naisten masters ylsi suomalaisjoukkueista ensimmäisenä finaaliin voittamalla jo toisen kerran ennakkosuosikki Iso-Britannian. Naisten maajoukkueella on myös täydet mahdollisuudet finaaliin, kun he saavat tänään eteensä Saksan, joka ei ole vielä hävinnyt otteluakaan. Avoin maajoukkue taipui eilen kahdesti yhden pisteen erolla ja tavoittelee vielä turnauksen yhdeksättä sijaa. Myös mixed kariutui niukasti kahdeksan parhaan ulkopuolelle turnauksen viihdyttävimmällä ottelulla Espanjaa vastaan, mikä sekin päättyi pisteen erolla. Lue naisten mastersin sekä mixedin ja avoimen maajoukkueiden terveiset turnauksesta.

Naisten masters, Maija Lappalainen:

Tuulinen pelipäivä sopi ennakkoasetelmissa meille. Tyynissä peleissä emme ole olleet ihan parhaimmillamme.

[pullquote align=”left|center|right” textalign=”left|center|right” width=”30%”]Koko joukkueemme sydämet pysähtyivät kiekon pomppiessa Marinan sylissä. [/pullquote] Lähdimme puolustamaan vastatuuleen. Nousimme kuitenkin alussa johtoon, mutta britit tekivät kolme maalia putkeen ja nousivat vuorostaan edelle. Näin mentiin, kunnes katko ja vastatuulimaali veivät meidät puoliajalle 9-8. Britit tulivat toiselle puoliajalle kovaa ja kirivät jälleen ohi. Molemmat joukkueet tahtoivat voittoa ja menivät täysillä. Saimme lopulta puristettua tasoihin peliajan jo päätyttyä. Pelin ratkaisu jäi universalpointiin tilanteessa 13-13, johon lähdimme puolustuksella.

Britit syöttivät pian pisteen alun jälkeen tasalle heiton, johon Anna-Kaisa Antinoja pääsi väliin. Tilanne ei olisi voinut olla jännittävämpi enne kuin se oli. Hyökkäsimme rauhallisesti maalin läheisyydessä, kunnes syöttö maaliin lähti. Ilmatilanteessa Marina Kuusivaara sai kiekon itselleen, mutta ei haltuunsa. Koko joukkueemme sydämet pysähtyivät kiekon pomppiessa Marinan sylissä. Lopulta Marina sai maassa istuen kiekon suljettua syliinsä. Syöksyimme koko joukkue kasaan Marinan ja kiekon päälle.

Tämän illan iloitsemme upeasta suorituksesta ja finaalipaikasta. Aamulla fokus siirtyy finaalipeliin Saksaa vastaan. Meille jäi edellisestä pelistä paljon hampaan koloon, joten taistosta tulee huikea. Kaikki kotikatsomoissa ruudun äärelle klo 14.30 Suomen aikaa.

Naisten mastersin ottelu Fanseatilla tai SportTV.fillä. Lue ohjeet katsomiseen tästä. >>

Naisten masters poseeraamassa voitetun semifinaalin jälkeen.
Naisten masters poseeraamassa voittoisan semifinaalin jälkeen.

Avoin, Jussi Kitusuo:

Hollanti: Aamupelistä huolimatta olimme hyvin valmistautuneita tuulisessa ja viileässä säässä pelattuun otteluun. Toisella puoliajalla Hollanti pääsi peliin mukaan pitkillä heitoillaan myötätuuleen. Lopulta tiukaksi muodostunut ottelu taittui Hollannille pisteellä.

Espanja: Espanja-pelissä ei ollut tarjolla muuta kuin oman ylpeiden säilyttäminen, kun jatkopaikka ylemmässä jatkosarjassa oli varmistunut aiemman ottelun tappiosta huolimatta. Peli noudatti aamupelin kaavaa, eli ensimmäinen puoliaika meille, tosin Espanja oli pelissä paremmin mukana kuin aamuinen Hollanti. Toisella puoliajalla Espanja selvästi halusi voittoa enemmän ja meidän pelitahti alkoi löystymään. Helpot syötöt eivät menneet perille joko vastaanottajan tai heittäjän toimesta. Vastustaja rokotti niistä ja vei tiukan ottelun lopulta 17-16.

Mixed, Laura Lappalainen:

Suomen Mixed-maajoukkue.

Eilen mixed-jengi pelasi powerpool-pelit, joissa panoksena oli pääsy 8 sakkiin. Aamupelissä saimme vastaan hallitsevan Euroopanmestarin Iso-Britannian, joten vastus tiedettiin ennalta kovaksi. Lähdimme peliin hieman erilaisilla kentällisillä, mikä auttoi hiomaan mm. vastahyökkäyspeliä. Sää oli tälle kesälle tutusti hyvin tuulinen, joten pelissä nähtiin paljon pitkä päätyyn ja puolustamaan -peliä – jota vastustaja pääsi hyödyntämään ehkä hiukan paremmin.

Britit eivät olleet oikeastaan niin kovin ihmeellisiä meidän kohtaamisessa, mutta katsoessamme myöhemmin päivällä I-B-Espanja-peliä näkyi mihin heidän vahvuutensa perustui – jokainen tilanne pelataan loppuun vaikka dyykaamalla ja hieman haastavammatkin heitot sujuvat hieman rutiininomaisemmin. Britit veivät voiton meidän ottelussa 17-5.

Illan tv-matsi oli siis turnauksen tärkein peli, vastassa Espanja. Saimme hyvän lähdön peliin ottamalla heti katkomaaleja ja johdon 3-1. Tämän jälkeen Espanja teki viisi maalia putkeen. Pääsimme onneksi peliin mukaan tilanteessa 5-6 tuoreiden jalkojen ja myötätuulen siivittämänä. Molemmat joukkueet ottivat vielä katkomaalin puoliajan loppupuolella, ja puoliajalle siirryttiin lukemissa 7-9. Toisen puoliajan alussa saatiin huru päälle ja tasoitettiin peli katkomaaleilla 10-10.

Ensimmäisellä puoliajalla polvensa loukannut hyökkäyksen rakentaja Heidi Paunonen teki paluun kentälle ja hyökkäys hoiti oman tonttinsa. Peliajan lähestyessä loppua saimme katkomaalilla johtotilanteen 13-12. Espanja pääsi kuitenkin tasoittamaan 13-13, ja peliajan päätyttyä ottelu pelattiin 14 pisteeseen. Espanja vei lopulta voiton 14-13 aivan nurmikonrajan tuntumasta napatulla kiinniotolla. Mixed pelaa siis tänään sijoista 9-12. Koska peliformaatti muuttui kesken kisojen, meillä on jäljellä kaksi peliä, jotka molemmat pelataan tänään lauantaina. Ensimmäisessä ottelussa klo 13:00 saamme vastaan Puolan, toinen peli on klo 17:00.

Ultimate.fi ei vielä tavoittanut naisten joukkuetta kommentoimaan eilistä turnauspäiväänsä.