EYUC2015: 7.8. U20-joukkueet antavat kaikkensa

Jatko-otteluissa Suomen U20-joukkueet jatkoivat hyvää asennettaan kentällä. Tyttöjen kohdalla viimeisen alkulohkon vaikeutena oli pieni kahdentoista hengen rosteri, johon pitkä turnaus on alkanut jättää jälkensä. Poikien vauhti ei riittänyt ristipelissä, mutta paikka kymmenen parhaan joukossa on vielä jaossa. Lue kuulumiset joukkueilta.

U20-poikien Leevi Cederlöf markkeroimassa Itävaltaa vastaan.
U20-poikien Leevi Cederlöf markkeroimassa Itävaltaa vastaan.

U20-pojat, manageri Elisa Pursiainen:

Vaikka U20-pojat antoivat kaikkensa päästäkseen kahdeksan parhaan joukkoon, sekään ei riittänyt Itävaltaa vastaan. Itävaltalaisten pitkä syöttöpeli ja markkerointi olivat liian hyviä tällä kertaa. Ristipelin 10-17 tappio vei turnauksen alempaan puoliskoon.

U20-tytöt, valmentaja Veera Manner:

Viimeisessä lohkovaiheen ottelussa nähtiin kaksi uupuneen oloista joukkuetta. Myös rosteriamme vaivanneet ajoittaiset loukkaantumiset verottivat ja Italia vei lopulta ottelun 17-14. Suomella sisua riitti alusta loppuun ja omia hyökkäyksiä kannettiin varmoin ottein maaliin. Myös puolustuksessa nähtiin mm. hienoja katkoja tulemalla takaa ohitse. Ahkeraa yläkenttätyötä tahkonut maajoukkuedebytantti Vilma Heinonen mietti pelistä jälkikäteen: ”Todella tiukka peli ja siitä näkyi meidän taistelutahto, että periksi ei anneta!” Italia kantoi maaliin pitkillä heitoilla pari vastahyökkäystä enemmän, kun meillä ei jalat enää pysyneet mukana.

Joukkueen varmimmista ja kokeneimmista runkopelaajista Anni Jokinen antoi pennin ajatuksistaan: ”Huikea peli meiltä! Jos vain rosteria olisi ollut enemmän, niin ei olisi ollut puhettakaan pelin tuloksesta.” Anni oli joukkueen avainpelaajia tässäkin ottelussa.

Suomen naiset ovat lähteneet kisoihin jo monena vuotena hyvin pienellä rosterilla, johtuen siitä että nuoria ei saada tarpeeksi maajoukkuerinkiin. Tällaisissa tilanteissa on joukkuetta johtaessa raastavaa tehdä valintoja, joissa ei pystytä valitemaan parhainta mahdollista ja lepuuttamaan pelaajia riittävästi raskaiden otteluiden aikana. Tytöillä on kuitenkin niin paljon tahtoa ja kun ravitsemuksesta ja nesteytyksestä on huolehdittu, niin jokainen haluaa mennä kentälle kantamaan kortensa kekoon, jos vain on ehjänä.

 EM-kisojen tulospalvelu: http://eyuc2015.eu/e/eyuc-2015/standings

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän