elo 12

Isoa peliä Vantaalla: ”SM-touria erilaisilla kokoonpanoilla”

Kolmas Ultimate Vantaa -turnaus järjestettiin lauantaina 8.8 Vantaalla Tikkurilan urheilupuistossa. Turnausta päästiin pelaamaan harvinaisen hienossa aurinkoisessa kelissä kahdella kentällä. Tänä vuonna turnausformaattia uudistettiin siten, että turnaukseen ilmoittautuneet joukkueet aloittivat kahdesta tasolohkosta.  

Turnauksen järjestelytoimikunnassa mukana ollut Jarmo Suoranta kommentoi: ”Ultimate Vantaa –turnaus on joka vuosi muokkautunut hieman. Viime vuonna siirryimme 5 vs. 5 peleistä 7 vs. 7 peleihin täyskokoisille kentille. Turnauksen lähtökohdat ovat olleet seuramme omissa tarpeissa mutta ne vastaavat selvästi myös muiden seurojen tarpeita. SM-kilpailujen lisäksi Suomessa ei ole tarjolla 7 vs.7 turnauksia.”

Suoranta kertoo, että turnauksella halutaan tarjota aitoa ultimatekokemusta mahdollisimman pienellä osallistumiskynnykselle. Tänä vuonna esitetty ns. Powerpool-formaatti on ottanut mallia suuresta BUM-rantaturnauksesta Berliinistä.

”Tarkoituksena on, että alusta alkaen pelit ovat joukkueiden tasoon nähden mielekkäitä. Tämän ansiosta esimerkiksi Team pääsi treenaamaan kuvioitaan seuraavan viikon EUCR-karsintoihin. Toivottavasti ensi vuonna vielä useampi kokeneempikin ryhmä löytää Vantaalle. Meillä pääsee pelaamaan SM-touria rennommin erilaisilla pelaajakokoonpanoilla”, hän jatkaa.

Pollille kolmas mestaruus putkeen

Ultimate Vantaan voittajajoukkue Polli. Kuva: Pekka Mattila

Ultimate Vantaan voittajajoukkue Polli. Kuva: Pekka Mattila

Turnauksen voitti kolmannen kerran peräkkäin Polli. Polli hävisi ensimmäisessä kohtaamisessa Teamille, mutta voitti muut alkulohkon pelit. Odotettavissa oli revanssi finaalissa. LoHi 1.1 –ryhmä kuitenkin yllätti Teamin tiukassa semifinaalissa. Team oli alkusarjassa voittanut kotijoukkueen ryhmän selvästi, mutta LoHi paransi huomattavasti peruspeliänsä. Todettakoon kuitenkin, että Team lahjoitti kaksi pelaajaansa paikkaamaan loukkaantumista harventuneita LoHin rivejä. Finaalissa siis kohtasivat Polli ja LoHi 1.1. LoHi ei yltänyt toiseen yllätykseen vaan Polli vei finaalin suvereenisti 10-3. Varsinkin Joel Hämäläisen ja Timo Sulkalan salamannopeat juoksut katkoihin olivat myrkkyä LoHin yrittäessä purkaa Pollin paikkapuolustusta.

Kolmanneksi ylsi Team ja neljänneksi turnauksen vakikävijä JSW.

Tulokset:       

1.            Polli
2.            LoHi 1.1
3.            Team
4.            JSW
5.            Disquitos
6.            LeKi
7.            EUC
8.            LoHi
9.            T.U.F.F

Lopulliset pelitulokset ovat nähtävissä turnauksen tapahtumasivulla Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1540363419555482/

Teksti: Jarmo Suoranta & Ari Ojanperä
Artikkelikuva: Ari Ojanperä

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?