MfinaaliYLASuomen ultimatekenttiä viime kaudet hallinnut espoolainen Otso hakee jo neljättä perättäistä mestaruuttaan. Haaste tulee olemaan kova, sillä sipoolaisen SOS:in ja turkulaisen Terrorin yhteenliittymä SOS-Terror on niin ikään pelannut vahvasti kesän toureilla. Molemmissa keskinäisissä otteluissa Otso on kuitenkin napannut voiton.

Otso on pelannut voittavaa ultimatea läpi kesän ja lähtee finaaliin tutulla, laajalla rosterilla. Maajoukkuemiehiä vilisevä kokoonpano on pysynyt koossa useamman vuoden, mutta uudemmatkin tulokkaat ovat raivanneet itselleen peliaikaa. Ikähaitarin ääripäissä ovat isä ja poika Vehtari, muu kokoonpano siltä väliltä. Loukkaantumisia on sattunut kauden mittaan, mutta finaalin alla sairastupa näyttää tyhjenneen.

SOS-Terrorin kokoonpanossa on sopivassa suhteessa kokemusta ja nuoruuden intoa. Kokeneimmilla pelaajilla on vyöllään pelejä ja mitaleita ties kuinka paljon ja innokkaimmilla nuorukaisilla löytyy näyttämisenhalua sitäkin enemmän. Muutama tärkeä pelaaja puuttuu finaalipelistä, mutta suuren rosterin uumenista löytyy sopiva mies joka tilanteeseen.

Otso on pelannut voitokkaasti kotimaisia vastustajia vastaan ja kauden päätavoite siintääkin parin viikon päässä seurajoukkueiden EM-kisoissa. Ainoa tavoite on tietenkin lähteä reissuun Suomen mestareina. SOS-Terrorin kausi on mennyt mukavasti siitäkin huolimatta, että yhteistreenejä on sipoolaisilla ja turkulaisilla takana pyöreät 0. Usea joukkueen pelaajista oli maajoukkueen mukana EM-kisoissa, mutta nälkää on jäänyt vielä Suomen mestaruuden tavoitteluun.

Kumpikin joukkue lähtee 100-prosenttisen varmasti voittamaan finaalia eikä ajattele hopeaa vaihtoehtona. Otson peruspelaaminen on yhtenäisempää, koska monet joukkueen runkopelaajista ovat pelanneet yhdessä juniorista saakka. SOS-Terror tulee paineistamaan kovaa Otson hyökkääjiä ja katkon saatuaan pyrkii rohkeasti kohti maalia.

Molempien täytyy terävöittää otteitaan tourin osakilpailuista, sillä loppuottelussa vastustaja rankaisee löysäilystä armotta. Finaali on luonnollisesti kummallekin joukkueella päivän ainoa ottelu, joten voimia ei tarvitse jättää varastoon vaan jokaisen tilanteen voi pelata täysillä ja taistella jokaisesta sentistä. Varmaa on, että molemmat tulevat esittämään kauden parasta peliään ja finaalitapahtuma saa arvoisensa päätöksen tämän huippuottelun myötä.

Seuraa heitä:

Erkka Niini #11, Otso
Aina näyttävää pelaamista ja loppuun saakka pelattuja tilanteita. Kun pitkä heitetään, Erkka käy hakemassa kiekon riippumatta siitä, oliko heittäjä oma vai vieras.

Santeri Salo #29, Otso
Nopeajalkainen ja periksiantamaton työmyyrä on esittänyt erityisen vahvoja otteita tällä kaudella. On tunnettu siitä, ettei koskaan kävele yksin ja onkin noussut kuin varkain keskinäisten otteluiden pistepörssin kärkinimeksi.

Ville Mykkänen #2, SOS-Terror
Kokenut kiekkotaituri toimii pelinrakentelun moottorina. Kunnostautunut usein raipemaisena syöttelijänä: maalintekijän rooliksi jää paikallaan seisominen ja kiekon kiinniottaminen.

Tatu Kokkonen #18, SOS-Terror
Puolustuspään luotettava luutija, joka ei tule päästämään ketään helpolla ohitseen. Hyökkäyssuuntaankin riittää sekä käsiä että jalkoja. Monipuolinen pelaaja.

Keskinäisten ottelujen top-5 pistepörssi.
Keskinäisten ottelujen top-5 pistepörssi.

Avoimen finaali Brahenkentällä kello 17. Lisätietoa finaaleista täällä. >>

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän