helmi 17

Otsolle halli-SM-Tourin voitto – finaaliparina Turku Terror

Kahden ensimmäisen SM-osakilpailun jälkeen olivat Turku Terror ja Otso varmistaneet paikkansa avoimen finaaliparina. Viimeisen osaturnauksen panokseksi jäikin Tourin kokonaissarjan voitto.

Turku Terror (musta) vastaan Otso Espoosta. SM-viikon ja SM-Tour 3:n avoimen A-sarjan päätösottelu, joka myös televisioitiin Ylellä.

Turku Terror (musta) vastaan Otso Espoosta. SM-viikon ja SM-Tour 3:n avoimen A-sarjan päätösottelu, joka myös televisioitiin Ylellä.

Tampereella järjestettyyn SM-viikkoon kahden pisteen takaa-ajoasemasta lähteneet turkulaiset olisivat tarvinneet sarjan voittamiseen apua myös muiltakin joukkueilta, sillä viimeisen Tourin sijoitus erottelee tasapisteissä joukkueet toisistaan. Terror koki kuitenkin kolauksen viikonlopun ensimmäisessä pelissä, kun pronssiottelua tavoitellut Lempäälän Kisa päihitti heidät 8-15. Otso, joka oli nostanut pelaajia kakkosjoukkuestaan Hukasta, taasen nappasi vakuuttavasti kolme voittoa ennen joukkueiden viimeistä kohtaamista, mikä varmisti heille myös kokonaissarjan voiton.

Päätösottelu, joka televisioitiin suorana Yle TV2:lle, tarjosi siis kenraaliharjoituksen maaliskuun finaalipäivälle. Erittäin tasaisen ja viihdyttävä ottelu siirtyi puoliajalle Otson yhden pisteen etumatkalla.

Espoolaiset näyttivät löytäneen Terrorin heikot kohdat toisella puoliajalle, kun muutaman pitkän pisteen jälkeen ero oli jo 11-7. Mutta muutamat, kenties yllättävän helpot virheet, päästivät Terrorin takaisin yhden pisteen päähän. Mikäli et ole vielä nähnyt ottelua, katso se Yle Areenasta: http://areena.yle.fi/1-3125758 >>. Ottelu on katsottavissa maaliskuun puoliväliin saakka ja alkaa noin tunnin kohdalta.

Neljä joukkuetta tyrkyllä pronssiin

Kahden sarjanousijan ja -putoajan uudistetulla sarjalla jättikin enemmän spekuloitavaa pronssiottelun joukkueista. Viikonlopun myrskyvaroituksen antanut LeKi, viime kauden mestari Saints, A-sarjassa säilynyt Team sekä B-sarjaan pudonnut UFO olivat lähes tasapisteissä ennen viimeistä turnausta. UFOlla oli kuitenkin kahden A-sarjan osaturnauksen jälkeen koossa eniten pisteitä.

SM-viikolla turkulaisille niukasti taipunut Team ei löytänyt enää tarvittavaa vauhtia taistelemaan voitoista ja neljällä tappiolla joutui ensimmäisenä ulos mitalimahdollisuuksista. Saintsin ja LeKin keskinäisessä kohtaamisessa vaasalaiset siirtyivät johtoon ensimmäisessä pisteessä eikä heidän keskittymisensä näyttänyt herpaantuvan missään vaiheessa. LeKi onnistui napsimaan yksittäisiä pisteitä, mutta taipui 15-10.

UFOn voittaessa B-sarjan, kiilasivat he samalla lempääläisten edelle kokonaispisteissä, ansaiten täten lipun pronssiotteluun. Tapahtuma on kuin toisinto viime vuodelta, jolloin LeKin viimeinen B-sarjan voitto pudotti tamperelaiset ulos finaaleista.

Finaalipäivä järjestetään Turussa Samppalinnan palloiluhallilla 19. maaliskuuta.

Kokonaispisteet

Avoimen sarjan kokonaispistetilanne on koottu alle. Joukkueet ovat jaettu viiden joukkueen alustaviin sarjoihin, mikäli Tour-formaatti säilyy entisellään ensi kaudella. Palautetta sarjasta kysytään finaalitapahtuman jälkeen, mutta kiitoksia ja/tai kehityksiä voi lähettää jo nyt oman seuran Ultimatejaoston edustajan kautta. Oman edustajan löydät täältä. >>

1. Otso 300
2. Terror 295
3. Saints 291
4. UFO 291
5. LeKi 289

6. Team 288
7. Hukka 286
8. Sipoo United 277
9. JSW 1 272
10. LUC 272

11. Polli 268
12. UFBG 266
13. Otso 3 264
14. LoHi 261
15. Disquitos 261

16. Haudat 256
17. FreezeBees 256
18. UFO Akatemia 254
19. WWW 245
20. JSW 2 245
21. Terror 2 241
22. JSW 3 237

Raportti naisten lopputuloksista julkaistaan Ultimate.fissä myöhemmin!

Muokattu 18.2 klo 17:05 . Korjattu Terror 2:n pistemäärä ja sijoitus oikeaksi.

Kuvat: Ari Ojanperä

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?