huhti 10

Kevään aloitus Hello Stockholmissa

Huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna pelattiin Hello Stockholm -turnaus Tukholmassa. Turnaus järjestettiin tänä vuonna kolmatta kertaa ja veti joukkueita ympäri Eurooppaa.

Suomesta mukana vain naisjoukkueita

Helsinki Ultimate Black ja Blue Hello Stockholm -turnauksessa. Kuva: Helsinki Ultimate

Helsinki Ultimate Black ja Blue Hello Stockholm -turnauksessa. Kuva: Helsinki Ultimate

Suomesta mukana olivat naisten sarjassa Vaasa Saints, Helsinki Ultimate Black, Helsinki Ultimate Blue ja Viima. Parhaiten suomalaisista pärjäsi Viima, joka sijoittui turnauksessa kolmanneksi. Viima hävisi semifinaalin tiukassa kamppailussa turnauksen voittaneelle latvialaiselle Salaspils FK:n joukkueelle, mutta onnistui keräämään rivinsä prossipeliin voittaen Eestiläisen Lynx:n 9-6.

Helsinki Black voitti oman alkulohkonsa ja sijoittui turnauksessa lopulta kuudenneksi. Helsinki Blue kärsi ensimmäisenä päivänä valitettavasta loukkaantumisesta ja heidän sijoituksensa oli 13. Turnaukseen ainoastaan seitsemällä pelaajalla loukkaantumisen vuoksi lähteneen Vaasa Saintsin sijoitus oli 18.

Mikä Hello Stockholm?

Viima Hello Stockholm -turnauksessa. Kuva: Viima

Viima Hello Stockholm -turnauksessa. Kuva: Viima

Hello Stockholm järjestetään Tukholman edustalla sijaitsevalla Bosönin urheiluopistolla. Turnaus pelataan sisähallissa tekonurmella. Pelikenttä on noin rantaultimatekentän kokoinen ja formaatti on viisi vastaan viisi joukkueen rosterikoon ollessa rajoitettu kahdeksaan pelaajaan. Pelit pelataan yhteentoista pisteeseen ja peliaika on 25 minuuttia.

Turnaus on kolmessa vuodessa kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti. Tänä vuonna sekä miesten että naisten sarjoja suurennettiin alkuperäisestä suunnitelmasta suuren ilmoittautumismäärän vuoksi. Tästä huolimatta miesten jonotuslistalla oli yli viisitoista joukkuetta ja naisten jonossa yli kymmenen.

Suuren suosion ymmärtää, sillä turnaus on erittäin hyvin järjestetty ja hyvin saavutettavissa mistä tahansa päin Eurooppaa. Turnaus vetää eurooppalaisia huippupelaajia vuodesta toiseen.

Teksti: Tiina Laakkonen
Artikkelikuva: Vaasa Saints

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?