Koivukylä ja Keuda-Sipoo Helsingin alueen kouluturnauksen voittoon

Torstaina 21. huhtikuuta pelattiin Helsingin seudun koulusarjaturnaus. Turnaukseen otettiin mukaan kaikki halukkaat pääkaupunkiseudun ja kehyskuntien koulut. Myllypuron Pallomyllyyn saapui 13 joukkuetta, joista suurin osa oli Helsingistä, mutta mukana oli lisäksi kaksi koulua Sipoosta, yksi Vantaalta ja yksi Vihdistä.

Yläkoulusarjan voittoon Koivukylän koulu

Helsingin seudun kouluturnauksen yläkoulusarjan voittaja Koivukylän koulu Vantaalta. Kuva: Tiina Laakkonen
Helsingin seudun kouluturnauksen yläkoulusarjan voittaja Koivukylän koulu Vantaalta. Kuva: Tiina Laakkonen

Yläkoulujen sarjassa oli mukana seitsemän joukkuetta, jotka oli jaettu kahteen lohkoon. Lohkovoittajiksi selviytyi Pukinmäki ja Oulunkylä. Semifinaaleiden kautta kummankin lohkon toiseksi tullut joukkue onnistui kuitenkin selvittämään tiensä finaaliin. Näin ollen finaalissa toisensa kohtasivat lohkokakkosiksi tulleet Hiidenkivi ja Koivukylä. Koivukylä voitti finaalin numeroin 11-4. Joukkueen pelaaminen parani päivän aikana huimasti. Finaalissa nähtiin muutamia huikeita kiinniottoja sekä laadukkaita pitkiä heittoja.

Yläkoulujen pelin taso on kehittynyt viimeisten vuosien aikana. Peleissä nähtiin hyvää kiekon liikuttamista ja loppuun asti pelaamista. Osalla joukkueista hyökkäystaktiikkana oli pitkä päätyyn ja perään –tyyppinen ratkaisu, joka toimi toisinaan. Puolustus oli hyvää ja mitä pidemmälle päivä meni, sitä tiukempaa miesvartiointia kentällä nähtiin. Sääntöjen ydinasiat olivat hallussa. Joukkueiden spirit myös kehittyi päivän aikana. Finaaliottelussa vallitsi hyvä henki, jossa joukkueet kannustivat myös toistensa hienoja suorituksia.

Toisen asteen oppilaitosten sarjan voitto Sipooseen

Toisen asteen oppilaitosten sarjassa oli mukana kuusi joukkuetta. Joukkueet oli jaettu kahteen lohkoon, joista lohkovoittajat menivät suoraan finaaliin, lohkokakkoset pronssiin ja lohkojen viimeiset otteluun sijoista 5-6. Keuda-Sipoo ja Vihti voittivat lohkonsa ja etenivät finaaliin. Finaaliottelusta muodostui tiukka ja lopulta Keuda-Sipoo vei sen nimiinsä lukemin 8-6. Keuda-Sipoon joukkueessa pelasi muutamia SOS:n junioreita ja Vihdin lukion joukkueessa ViRHe:n junioreita, joten molemmista joukkueista löytyi kokemusta. Finaali oli laadukasta ultimatea.

Miksi koulusarjan järjestäminen on tärkeää?

Koulusarjan pelit ovat monelle koululaiselle ensimmäinen kunnollinen kosketus ultimateen. Päivän aikana sekä oppilaiden taidot että oppilaiden ja opettajien sääntöosaaminen ja ymmärrys lajista kehittyy paljon. Ultimate on vielä monelle opettajalle tuntemattomampi laji ja tästä syystä ultimatetuntien vetäminen koulussa voi tuntua haastavalta. Koulusarjan kaltaiset tapahtumat antavat sekä oppilaille että opettajille innostusta lajia kohtaan ja toimivat näin erinomaisena keinona lajinedistämiselle. Haastamme muut seurat mukaan järjestämään koulusarjaturnauksen omalla alueellaan.

Helsinki Ultimate kiittää kaikkia turnaukseen osallistuneita kouluja ja toivottaa uudet pelaajat tervetulleiksi seuran junioreille tarkoitettuihin harjoituksiin!

Helsingin seudun koulusarja Pallomyllyssä 21.4.2016. Kuva: Emmi Ranki
Oppilaat täyttivät Pallomyllyn tekonurmet Helsingin alueen koulusarjan turnauksessa. Kuva: Emmi Ranki

Sijoitukset

Yläkoulut

1. Koivukylän koulu
2. Hiidenkiven peruskoulu
3. Pukinmäen peruskoulu
4. Oulunkylän yhteiskoulu
5. Pohjois-Haagan yhteiskoulu
6. Käpylän peruskoulu
7. Pakilan yläasteen koulu

Toisen asteen oppilaitokset

1. Keuda-Sipoon ammattiopisto
2. Vihdin lukio
3. Sipoon lukio
4. Oulunkylän yhteiskoulu
5. Ressun lukio
6. Pohjois-Haagan yhteiskoulu

Teksti: Tiina Laakkonen / Helsinki Ultimate
Artikkelikuva: Toisen asteen voittajat Keuda-Sipoon ammattiopistolta. / Emmi Ranki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän