kesä 10

WUGC2016: MM-kisojen lohkojaot julki – miten käy Suomen?

Suomi lähettää Lontoon ultimaten MM-kisoihin miesten, naisten, mixedin sekä miesten ja naisten masters-joukkueet. Lohkojaot on julkaistu kisojen kotisivuilla täällä. >> ja alustava aikataulu täällä. >> Kisojen aikana päivitettävään tulospalveluun pääset tästä: http://wugc2016.com/live-schedule

Naisille herkullinen lohko

Naisten maajoukkue, yksi kisojen kovimmista, sai erinomaiset asetelmat turnaukseen. Suomi kohtaa B-lohkossa vuoden 2012 MM-kisojen hopeamitalisti Yhdysvaltojen lisäksi Singaporen, Ranskan, Hollannin, Etelä-Afrikan ja Intian. Kolme parasta etenee pudotuspeleissä 12 parhaan joukkoon. Lohkovoitto takaa paikan kahdeksan parhaimmistossa.

– Yhdysvallat on selkeästi kisojen parhaimpia, ellei paras, joukkue turnauksessa, joten heidän kohtaaminen ei tee lohkovoitosta helppoa. Sellaista joukkuetta vastaan pelaaminen tulee kuitenkin olemaan mahtava kokemus pelaajille, naisten valmentaja Jason Adams pohtii.

– Ranskan kohtasimme Confederations Cupissa, joten tiedämme heidät vahvaksi. Olen erittäin innoissani muiden joukkueiden erilaisuudesta. Singapore ja Alankomaat ovat olleet vahvoja ja uudemmat joukkueet Etelä-Afrikka ja Intia tulevat varmasti pelaamaan kovaan.

Suomi välttää kuitenkin monia muita isoja maita, kuten hallitseva mestari Japani sekä viiden parhaan joukkoon sijoittuneet Uusi-Seelanti ja Kolumbia. Kuolemanlohkoksi osoittautuu C-lohko, jossa ovat Kanada, Sveitsi, Iso-Britannia ja Saksa. Suomi kohtaa C-lohkon joukkueita aikaisintaan pudotuspelien toisella kierroksella.

– Pidän mahdollisuuksistamme lohkon kolmen parhaan joukossa. Mikäli olemme toisena tai kolmantena, kohtaamme ristiottelussa D-lohkon joukkueita, jotka eivät ole kuitenkaan yhtä vahvoja kuin C:ssä. Sen jälkeen pelaamme neljännesvälierissä A- tai C-lohkon voittajaa vastaan eli meidän on pelattava erittäin hyvin turnauksen alusta loppuun saakka, Adams toteaa.

Miehillä erinomainen mahdollisuus jatkopeleihin

Miesten maajoukkue saa alkulohkossa vastaan EM-hopeamitalisti Saksan sekä EM-kahdeksannen Irlannin sekä mustana hevosena Egyptin. Miesten formaatissa lohkon kaksi parasta pelaavat jatkolohkossa asetelmista 12 parhaan joukossa. Kolmas tai neljäs sija vie jatkolohkojen kautta pohjapuolikkaalle. Saksan voittaminen alkulohkoissa olisi melkoinen yllätys, joten Irlanti-kohtaaminen tulee olemaan kisojen kaikki-tai-ei-mitään-peli. Irlanti osoitti vahvuutensa viime viikonloppuna Tanskan Windmill Windupissa päihittämällä suurmaa Iso-Britannian neljännesvälierissä yhden pisteen erolla.

Mixedillä vain voitettavaa

Sekasarjan maajoukkue lähtee haastamaan ennakkoluulottomasti eurooppalaisittan tuntemattomia joukkueita vastaan. Viime vuonna Aasia-Oseanian alueen hopeaa voittanut Australia on seedattu lohkon kovimmaksi, mutta lohkon kakkonen Uusi-Seelanti jäi samaisissa kisoissa viimeiseksi. Suomi on kolmantena ja arvokisadebyyttinsä tekee Portugali neljäntenä. Miesten tavoin kaksi parasta etenee ylempään jatkolohkoon.

Miesten masters on musta hevonen

Koska Suomi ei lähettänyt 2012 MM-kisoihin joukkuetta yli 33-vuotiaiden Masters-sarjaan, on Suomi automaattisesti tulevien kisojen pohjaseedattujen joukkoon. Alkulohkossa edellä ovat rautainen Yhdysvallat, Euroopan mestari Tanska ja EM-vitonen Ranska. Mikäli masters mielii ylempään jatkolohkoon, on joukkueen kyettävä melkoiseen venytykseen, mutta siitähän vanhat pelaajat ovat tunnettuja.

Nastersilla avaimet jatkoon

Naisten Masters eli 30-vuotiaat nastersit on jaettu kahteen isompaan alkulohkoon. Sarja on MM-kisoissa kaikista nuorin eikä sitä ole pelattu pitkään maanosien omissa arvokisoissakaan. Suomi, EM-kakkosena, on seedattu lohkon kolmanneksi. Edellä ovat Kanada sekä Australia ja perässä Iso-Britannia, Tshekki ja Alankomaat. Ylempään jatkolohkoon yltävät kolme parasta, mutta aiemmista sarjoista poiketen joukkueiden tulos ei nollaudu eli jokainen voitto merkitsee. Ylemmän lohkon neljä parasta pelaavat myös semifinaalit.

Muokattu 10.6. Korjattu Etelä-Ranska Etelä-Afrikaksi.

2 kommenttia

    • Kirjoitusvirhe? on kesäkuu 10, 2016 at 14.04
    • Vastaa

    Ranskassa on tilanne ilmeisesti aika tulehtunut, kun Etelä-Ranska on eronnut omaksi joukkueekseen?

    1. Totuus löytyy nimimerkin takaa eli kirjoitusvirhe se oli eikä poliittinen ennustus. Kiitos huomiosta. 🙂 Ari/Ultimate.fi

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?