WUGC2016: Sisusydämiset naiset valmiina MM-kisoihin – ”Jokainen pelaaja pystyy hämmästyttämään”

Suomen naiset lähtevät MM-kisoihin yhtenä ennakkosuosikkina. Joukkue ei ole jäänyt lepäilemään EM-kulta takataskussaan vaan tehnyt määrätietoista työtä pitkin kevättä päävalmentaja Roni Hotari kertoo.

– Olemme leireilleet alkuvuodesta lähtien noin kerran kuussa pitäen aina kahden päivän leirin. Tämän lisäksi on ollut ulos päästyämme noin kerran kahteen viikkoon arkitreenit. Osallistuminen on ollut hyvä myös arkitreeneissä, mikä kertoo joukkueen motivaatiosta ja halusta kehittyä. Lisäksi kävimme projektin alussa henkilökohtaisesti pelaajien kanssa läpi heidän henkilökohtaisen valmistautumisen kisoihin, ja mielestäni jokaisen valmistautuminen vaikutti oikeanlaiselta. Hotari sanoo.

Essi Inkinen Suomi-Venäjä-maaottelussa. Kuva: Tuukka Koistinen
Essi Inkinen Suomi-Venäjä-maaottelussa. Kuva: Tuukka Koistinen

Avoimen ja naisten mastersin maajoukkueiden tapaan naiset vierailivat Saksan Frankfurtissa Confederations Cupissa, josta heltyi melko helpolla turnausvoitto puhtaalla pelillä. Myös SM-Tourin yhteydessä pelattu näytösottelu Venäjää vastaan päättyi sekin Suomen voittoon. Tuudittautuuko joukkue hyviin ennakkotuloksiin?

– En todellakaan usko. Kyllä me tiedämme että Lontoossa pitää pelata vielä paremmin jos haluu menestyä ja pärjätä eikä todellakaan olla lähdössä voittoisan turnauksen takia takki auki pelaamaan. Vaikka Frankfurtissa voitettiinkin, niin ei se peli kuitenkaan ihan vielä täydellistä ollut, Euroopan mestari Essi Inkinen toteaa hymyillen.

Sisu, Passion, Together

Yhdessä amerikkalaisvalmentaja Jason Adamsin kanssa luotu pelitapa ja siihen sitoutuminen on Hotarin mukaan yksi joukkueen peruskivistä. Tarpeen vaatiessa hän kuitenkin uskoo joukkueen kykenevän muuntautumaan nopeasti.

– Joukkueen motot: ”Sisu, passion, together” kuvastavat hyvin myös vahvuuksiamme. Meidän joukkue pelaa aina kovalla suomalaisella sisulla ja antaa kaikkensa kentällä. Jokainen on laittanut tähän projektiin aikaa ja rahaa ja on intohimoisesti mukana peleissä ja muissa joukkueen tapahtumissa, valmentaja vakuuttaa.

Adams ottaa isomman vastuun MM-kisoissa ”turnausvalmentajana”, sillä Hotari edustaa kisoissa Suomea myös miesten maajoukkueen pelaajana. Adams saapuikin luotsaamaan maajoukkuetta myös Frankfurtin kenraaliharjoitukseen.

– Jasonin kanssa oli just niin siistiä kuin alunperin ajattelikin, ehkä jopa vielä vähän siistimpää. Turnaus on kuitenkin niin erilainen kuin treenileiri niin ihan mahtavaa oli saada koko jengi kokoon ennen Lontoota, Inkinen iloitsee.

– Tuntui että kentältä poistui taas ihan eri jengi kuin sinne lauantaina asteli. Opimme tosi paljon joukkueena olemisesta ja pelaamisesta mutta aivan varmasti myös henkilökohtaisia oppeja irtosi paljon jokaiselle. Jason on parasta mitä tälle jengille olisi voinut tapahtua, Inkinen jatkaa.

Euroopan parhaat pelaajat

– Täytyy sanoa, että jokainen pelaaja on nostanut huikeasti tasoaan projektin edetessä. Tuntuu, että jokaisessa joukkueen tapahtumassa joku pelaaja pystyy aina hämmästyttämään omilla suorituksillaan. En halua olla ylimielinen, mutta meillä on joukkueessa muutamia Euroopan parhaimpia pelaajia! Eikä vain siksi, että ollaan hallitsevia Euroopan mestareita, Hotari naurahtaa.

Hotari nostaa joukkueen hyökkäyskokoonpanosta esille Essi Inkisen lisäksi Maija Leinon ja Jenni Oksasen.

Anni Jokinen syöttää kiekon eteenpäin näytösottelussa Venäjää vastaan. Kuva: Tuukka Koistinen
Anni Jokinen syöttää kiekon eteenpäin näytösottelussa Venäjää vastaan. Kuva: Tuukka Koistinen

– Essi, kenties Euroopan paras heittäjä, uskomattomia pitkiä aina pelistä toiseen. Maija on ilmojen kuningatar. Hänellä on hyvä hyökkäysvainu ja on usein hoitamassa ilmatilanteita omalle joukkueelle. Jenni on upea monipuolinen pelaaja. Joukkueen vanhin iältään, mutta kentällä vilistää kuin nuori tyttö, valmentaja kehuu.

– Puolustuksessa Anni Jokinen on tehnyt upean nousun ”junnuista” naisten ultimateen. Häneltä on lupa odottaa paljon tulevilta kisoilta. Ulla Kiili, joukkueen kapteeni, ilopilleri, puolustuksessa pelaa aina kovaa ja on tärkeä lenkki myös puolustuksen hyökkäyksen rullaamisessa. Ullan toinen anti joukkueelle on tosiaan kentän ulkopuolella tapahtuva huumorin heitto ja hyvän joukkuehengen ylläpito. Sekä Inka Wessman, yksi uusimmista pelaajista joukkueessa. Hänellä riittää fysiikkaa ja on kaikki edellytykset pärjätä kovimpia pelaajia vastaan Lontoossa.

– Meillä on upeita pelaajia, joista jokaisen pystyisi nostamaan esiin. Hieno joukkue kaikin kaikkiaan ja innolla odotan mitä Lontoo tuo tullessaan.

MM-kisat Lontoossa alkavat 18. kesäkuuta. Suomi avaa ottelunsa Ranskaa vastaan kello 17:30 paikallista aikaa. Ultimate.fi pyrkii seuraamaan kisoja nettisivujen ja some-kanavien välityksellä.

Kisojen kotisivut: http://wugc2016.com/

Lisäksi!

Joukkueen vanhin pelaaja Jenni Oksanen on pelannut kauemmin kuin nuorin pelaaja Anni Ala-Mikkula on vanha.

Artikkelikuva: Tuukka Koistinen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän