Jo neljättä kertaa järjestetty Jyväskylä Summer Start on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa Suomen ultimatekalenterissa. Viitaniemen urheilupuistoon kerääntyi kauniina toukokuisena viikonloppuna lähes 20 mixed-joukkuetta pelaamaan viiden hengen kentällisissä. Lisäksi JSS yhdistää muita perinteisiä liitokiekkoilulajeja samalle viikonlopulle – unohtamatta tietenkään leikkimielisiä kilpailuja ja rentoa juhlintaa.

Kauas on tultu ensimmäisen JSS:n ajoilta, jolloin yksipäiväisenä järjestetty turnaus käsitti vain kahdeksan joukkuetta. Tämän vuoden JSS tarjosi joukkueille mahdollisuuden aloittaa pelit korkeammalla tasolla Power Poolissa tai hakea vauhtia rennommasta Challenger Poolista. Power Poolin kahden lohkon kaksi huonointa kohtasi alempien lohkojen parhaimmat ristipelissä, jossa ainoastaan Vihdin Rennot Heittelijät onnistuivat nujertamaan ylemmän sarjan joukkueen.

Finaalissa toisensa kohtasivat Jyväskylän oma ylpeys JSW Ultra, joka sai vastaansa Teamin Helsingistä. Joukkueet ottelivat jo alkulohkovaiheessa, jossa Ultra vei voiton 8-6. Finaaliottelu sai seuraksi vielä ylimääräisen pörriäisen, kun koko viikonlopun lentänyt kopterikamera viritettiin striimaamaan turnauksen odotetuin peli suorana nettiin. Selostuksella höystetty finaalivideo on katsottavissa YouTubesta. >>

Tasainen finaali käynnistyi Ultran johdolla, mutta Team pääsi kuskin paikalle 3-2-tilanteessa. Ultra löysi tappioasemassa peli-ilonsa ja rankaisi Teamin pienoiset heittohaparoinnit tekemällä kolme maalia putkeen. Karkumatka kesti ja Ultra juhli kotiturnausvoittoa lopulta 7-4.

Tutustu JSS2016-turnaukseen videolla:

[vsw id=”mbDnVfroeTo” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Jyväskylän Batman ja Robin

Jyväskylä Summer Start on vuosittain myös täynnä yllätyksiä ja erikoista ohjelmaa. Tänä vuonna tarjolla oli päiväsaikaan mm. tuplakiekkoa, gutsia sekä haasta Lasse -fribaputtauskilpailu. Turnauspelien lisäksi ohjelmaa siis riitti ja sitä oli hieman jopa liikaakin. Toki kaikki erilaiset ohjelmat tuovat mahdollisuuksia olla tylsistymättä. Päivät ja pelit sujuivat kuin yhdessä hujauksessa nauttiessa hyvästä seurasta ja meiningistä.

[pullquote align=”right” textalign=”right” width=”30%”]Tämähän on vähän niin kuin Euroopassa oltaisiin pelaamassa[/pullquote]JSS:n iltabileet itsessään ovat kuin hiottu timantti. Illan hostit Miksu ja Juha eli tuttavallisemmin Batman ja Robin luotsasivat iltaa eteenpäin turnaustirehtööri Teemun avustukselle kuin höyryjuna. Illan avasi joukkueiden yhteinen ruokailu, josta kommentoitiin mm. että tämähän on vähän niin kuin Euroopassa oltaisiin pelaamassa kun joukkueet kokoontuvat yhteiselle illalliselle. Yhdessä olon lisäksi ruoka oli erittäin maukasta ja sitä oli riittävästi. JSW:n poppoo oli huhujen mukaan käynyt testaamassa paikalliset ravintelit ja valinnut parhaan. Muidenkin turnausjärjestäjien kannattanee harkita ilmaisten lounaiden hyödyntämistä.

Illan ohjelma oli rakennettu monipuoliseksi kokonaisuudeksi, jonka aluksi hostit ottivat lavan haltuun ja roastasivat toisiaan lämmitelläkseen yleisöä. Muutoin ohjelmassa oli mm. pinjatan tuhoamista ultimate-kiekolla, yleisiä osallistavaa improteatteria otsikolla ”Pieniä valkoisia valheita” sekä Kahoot-tietokilpailu, jossa joukkueet kilpailivat lähes verissäpäin matkapuhelimiaan näpytellen. Toki illan aikana jaettiin myös palkintoja ansioituneille turnaukseen osallistujille ja osa jopa intoutui varsinaisen ohjelman jälkeen vielä limbo-kisaankin.

Iltaohjelma oli suunniteltu ja toteutettu niin, että myös juniorit pystyivät olemaan mukana ohjelmassa. On hienoa, että juniorit on huomioitu JSS:n järjestelyissä hyvin. Heidän nukkumaanmenoajan jälkeen luvassa oli vielä viralliset JSS-jatkot yökerhon puolella, jossa kuultiin mm. legendaarisia lausahduksia: ”6 valkovenäläistä ja pari shottia”, ”kaikki Jyväskylän baarit ja kuppilat kierrettiin, mutta 15 euron skumppapullo on paras mihin pystyttiin” ja ”Tuolla herralla on muuten perhe kotona odottamassa”. Jatkojen osalta jotkut aloittivat juhlinnan aikaisin, osa otti välikuoleman ennen yörintoja ja jotkut jatkoivat suoraan lähes aamuun asti, mutta jokainen tavallaan.

Kokonaisuutena JSS on paljon muutakin kuin vain ultimatepelejä kahtena päivänä. JSS tarjoaa jokaiselle jotain rennolla asenteella. Järjestäjien tarkoitus on jatkossa entisestään kehittää ja kasvattaa turnausta, ainakin tämän turnauksen palautteita analysoitiin hyvin tarkkaan ja entistä parempaa on luvassa.

Disc battlea JSS-turnauksessa. Kuva: Jani Rutanen

Teksti: Ari Ojanpera & Jani Rutanen
Kuvat: Jani Rutanen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän