heinä 29

Yyteri Beach Ultimaten kolmen kärki pysyi ennallaan

Turku Terrorin vuosittain järjestämä Yyteri Beach Ultimate –turnaus pelattiin tänä vuonna 23.-24.7. Mitalit jaettiin jo kolmatta kertaa peräkkäin samalle kolmikolle. Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva BANZUKE! vei maitotonkan mukanaan. Toiseksi ylsi tamperelaisista pelaajista koostuva joukkue Hervannan Uho ja Hengästys. Kolmanneksi sijoittui yhdistelmäjoukkue Nordisk.

Alkulohkojen pelit menivät melko pitkälti seedien mukaan. Kvartseihin tiensä selvitti lohkovoittajat BANZUKE!, HUH, Nordisk ja Albiinovalaat sekä lohkokakkoset Whisquitos, Fire Breathing Rubber Ducks, 2=1 ja Väiskin Väsyneet. Väiskin Väsyneiden onnistui lopulta raivata tiensä kuudenneltatoista seediltä pronssiotteluun saakka. Pronssiottelussa Nordisk veti kuitenkin pidemmän korren.

Finaaliottelu pelattiin päinvastaisissa olosuhteissa kuin viime vuonna. Viime vuoden tihkusateen ja pienen hurrikaanin tilalla oli kaunis kesäinen ja tyyni sää. Arvontavoitto osoittautui BANZUKE!:lle arvokkaaksi, sillä peli eteni joukkueiden viedessä vuorotellen omat hyökkäyksensä maaliin. Pelin loppuvaiheilla Zukejen onnistui ottaa yksi katkomaali. Peliaika loppui tilanteessa 8-7 HUH:n lähtiessä puolustamaan. Tamperelaisten puolustus ei onnistunut saamaan katkoa ja Olga Renton viimeistellessä viimeisen maalin alkoivat juhlat Zuke-leirissä.

Yyteri Beach Ultimaten onnelliset voittajat: BANZUKE! Kuva: Tuukka Koistinen

Yyteri Beach Ultimaten onnelliset voittajat: BANZUKE! Kuva: Tuukka Koistinen

BANZUKE!-kapteeni Mikko Nietosvaara summaa YBU:n seuraavasti: “Yyteri Beach Ultimate-turnaus oli kyllä huikein ultimate-tapahtuma missä olen itse ikinä käynyt. Ja olen kuitenkin käynyt jopa kahdessa tapahtumassa! Venue, bileet ja otteluiden yleinen taso oli kaikki paljon enemmän kuin mitä odotin. Ja niin oli kyllä turnauksen jälkeiset olotilatkin. Turnaus oli pelillisesti myös tasokas (ainakin tulokkalle), mikä teki pelaamisesta hauskempaa. Se mikä itseäni helpotti huomattavasti oli se että pääsin joukkueeseen missä kaikki pelaajat olivat niin kokeneita konkareita kuin olla ja voi, ja se taas teki tälläisen taitorajoitteisen tulokaspelaajan osallistumisen tähän turnaukseen hyvinkin kivuttomaksi. BANZUKE!:ssa pelaaminen oli kaiken kaikkiaan helppoa ja hauskaa, neuvoja sai jatkuvasti pyytämällä ja pyytämättä mikä helpotti omaa sekoilua kentällä. Joukkueen yhteishenki ja siunauksen taso oli korkealla koko turnauksen läpi ja se näkyi myös menestyksenä kentillä. Eli liidettiin tietysti voitosta voittoon ja tuotiin Poika kotiin – itse en kyllä muuta odottanutkaan.”

Finaalin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin HUH:n Juho Lehtimäki. Turnauksen Spirit-palkinnon voitti Albiinovalaat. Huhujen mukaan joukkueen jäsenet olivat hyvällä spiritillä etsineet turnausjärjestäjien kaiuttimista irronneita ruuveja pitkin Yyterin hiekkarantaa. Turnausjärjestelyt olivat jälleen kerran onnistuneet. Ensi vuotta odotellessa!

Teksti: Tiina Laakkonen
Artikkelikuva: Maija Lappalainen

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?