Mestarijoukkueita haastamaan Helsinki Ultimate ja PirU

Kesän viimeinen SM-Tour Vaasassa pelattiin odotetusti. Otso palasi jälleen voittokantaan ja Atletico otti kolmannen turnausvoittonsa.

Naisten sarjassa alkulohkonsa toiseksi jäänyt Helsinki Ultimate kohtasi semifinaalissa Tampereen UFOn, joka oli lohkovoitolla ansainnut itselleen myöhäisen aloituksen toiselle pelipäivälle. Helsingin naiset olivat aamusella päihittäneet Vaasan ja Oulun yhdistelmäjoukkueen SaiDisin 15-3. Helsingin ja UFOn keskinäisen kohtaamisen panoksena oli Tour-finaalipaikan lisäksi ulkosarjan finaaliin.

– Mulla oli kyllä tosi luottavainen fiilis, kun meillä oli jo muutama aika hyvin sujunut matsi alla viikonlopulta ja tiesin, että pystytään kyllä antamaan itestämme vielä yksi vaihde lisää. Oltiin pystytty pelaamaan koko viikonloppu tosi tasaisella peluutuksella, niin koko jengillä riitti vielä virtaa ja näyttämishaluja. Tuntu, että kaikki oli myös tosi keskittyneitä siihen peliin ja tiesi, mikä siinä on panoksena, Saara Hurme Helsinki Ultimatesta kertoo.

Joukkueet vaihtoivat pisteitä vuorotellen lähes koko ottelun ajan eikä eroa joukkueille jäänyt kuin yksi piste, kun Helsinki onnistui katkomaalissa ja jätti ottelun loppulukemiksi 15-14.

– Ei siinä pelissä mun mielestä ollut mitään ratkaisevaa käännekohtaa. Vika piste oli vähän hermostunutta peliä molemmilta joukkueilta ja ehkä sitten saatiin pidettyä meidän päät kasassa vähän paremmin, Hurme pohtii.

– Mutta se peli olisi kyllä voinut kääntyä ihan kummalle tahansa, koska molemmista joukkueista näki, että halutaan voittoa ihan yhtä paljon.

Helsingin naiset iloisena Tour 3:n jälkeen. Kuva: Helsinki Ultimate

UFOlle lopulta Tourin kolmas sija voitolla SOSista 15-7. UFO kohtaa sarjan pronssiottelussa Viiman. Viima jäi tällä kertaa Tourin kuudennelle sijalle 15-4 tappiolla SaiDista vastaan.

Ei yllätyksiä avoimessa

Miesten puolella PirU ja Otso olivat omalla tasollaan Vaasassakin, vaikka SOS-Terror ja Team parhaansa yrittivätkin. Tourin finaalissa Otso oli tällä kertaa vahvempi tuloksella 15-11, ja turnauksen kolmanneksi sijoittui Team voitettuaan SOS-Terrorin 15-13. Kotijoukkue Saints päätyi viidenneksi 15-9 voitolla yli Sleepwalkersin.

Mitalit kaulaan Finaalipäivänä

Ultimaten perinteinen finaalipäivä Helsingin Brahen kentällä pelataan 17.9. seuraavalla aikataululla:

18.00 Palkintojen jako

Lisätietoa tapahtumasta Ultimate.fissä myöhemmin. Juniorit pelaavat SM-turnauksen tulevana viikonloppuna Vihdissä.