syys 29

Otso ja Helsinki Ultimate kohtaavat Euroopan parhaat

Perjantaina alkavassa seurajoukkueiden EM-kisoissa Suomea edustavat pääkaupunkiseutulaiset Otso miesten sarjassa ja Helsinki Ultimate naisissa. Kolmipäiväisen turnauksen ottelut ovat nähtävissä suorana Elisa Fanseatilla.

Otso kuuluu eliittiin

Jälleen Suomen mestariksi kruunatun Otson kesä on pelaaja-valmentaja Ilkka Vaahtorannan mukaan sujunut suunnitelmien mukaisesti. SM-Tourit tarjosivat arvokasta kokemusta uusille vastuunkantajille tasaisen rosterin rakentamiseksi.

– Ulkomailla pelatessa pitää rosterissa olla reilu 20 jätkää, jotka pystytään laittamaan kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. Turnaukset ovat pitkiä ja jalkoja tarvitaan paljon. SM-sarja oli loistava tilaisuus toteuttaa kokemuksen kartuttaminen ja se kantoi hedelmää. Saimme selkeästi nostettua pelaajien suoritustasoa, joskus jopa uusissa rooleissa, ja sitä kautta nostettua joukkueen tasoa, Vaahtoranta kertoo.

Tummennetut joukkueet pelaavat EUCF-turnauksessa.

Tummennetut joukkueet pelaavat EUCF-turnauksessa.

– EUCR:ssä pelasimme hienon turnauksen ja aloitimme valmistautumisen EUCF:ää varten rakentamalla kentällisiä, joilla olemme harjoitelleet loppusyksyn. SM-finaali oli hyvä osoitus kentällisten toimivuudesta ja joukkueen suoritustasosta.

Pohjoisen alueen karsinnoissa Otson ainoa tappio tuli latvialaista Salaspils WIld Thingsia vastaan, mutta espoolaiset ottivat makean revanssivoiton finaalissa. Karsintavoiton ansiosta Otso aloittaa EUCF-taipaleensa korkeimmasta Elite-poolista.

– Elite-poolista aloittaminen antaa meille niitä pelejä, jota varten joukkueemme pelaa ulkomailla. Pääsemme haastamaan Euroopan kärkijoukkueita jokaisessa ottelussa.

Vastaan asettuvat keskialueen karsinnan kolmonen KFK Tanskasta, eteläisen alueen kakkonen CUSB La Fotta Italiasta sekä hallitseva Euroopan mestari ja läntisen alueen voittaja Clapham Ultimate Isosta-Britanniasta. Lohkon kaksi parasta välttyvät ristiottelulta, jonka häviäjä hyvästelee mitalimahdollisuudet.

– Elite-poolista aloittaminen antaa loistavan mahdollisuuden välttyä ”kuolemanpeliltä” lauantaiaamuna. Turnauksessa pelataan kolme peliä perjantaina, ja fyysinen rasitus on kovaa. Lauantaiaamuna pelataan pre-quater-peli Elite-poolin neljän viimeisen joukkueen ja alapoolien neljän parhaan joukkueen välillä. Kun otteluita on näin paljon päivässä, yhden pelin välttäminen on iso ase jatkopelejä varten. Otson tavoitteena on välttää pre-quarter ja olla mahdollisimman hyvässä fyysisessä vireessä lauantaina. Tämän jälkeen on aika näyttää mihin Otso kuuluu Euroopassa, toteaa Vaahtoranta.

Otson otteluista televisioidaan ainakin ottelut KFK:a ja CUSB La Fottaa vastaan perjantaina.

Helsinki lähtee haastaamaan

Kesän SM-hopeamitalistin Helsinki Ultimaten EUCR-karsinta alkoi kivikkoisesti, kun avauspäivänä ei herunut voittoja. Neljän joukkueen sarjasta venäläiset Brilliance ja Cosmic Girls olivat pudotuspelien jälkeen kärkisijoilla ja viimeinen turnauspaikka jäi Atleticon ja Helsinki Ultimaten keskinäiseksi selvittämiseksi. Sarjakauteen verrattuna kesän mestaruuden voittaneelta Atleticolta puuttui avainpelaajia, mutta toisaalta molemmat olivat saaneet vahvistuksia muista joukkueista. Atletico teki upean työn lopussa ja tasoitti pelin pieneltä takamatkalta 10-10, mutta Helsinki piti pintansa ja onnistui lopulta tuikkaamaan maalin läpi kottaraisten puolustuksen.

– Meidän joukkueen kausi on ollut nousujohteinen, vaikka välillä suoriutuminen onkin ollut epätasaista. Ollaan kasvettu ja kehitytty joukkueena tosi paljon. Intoa ja nälkää riittää, mikä alkaa nyt myös näkyä taidoissa ja tuloksissa. Odotukset kasvaa koko ajan, kun pystytään haastamaan kärkijoukkueita Suomessa, sanoo helsinkiläisten kapteeni Susanna Surakka.

– Siltamäessä EUCR:n ensimmäinen päivä oli meille vaikea, mutta toisena päivä saatiin rivit koottua ja pelattiin todella tiukka matsi Ticoa vastaan. Tällaisten matsien jälkeen usko omaan tekemiseen joukkueena kasvaa. Frankfurtista lähdetään hakemaan kovia ja tiukkoja pelejä sekä kokemusta kansainvälisistä peleistä.

Naisten sarja on jaettu kahteen alkulohkoon ja Helsinki Ultimate kohtaa box viennan Itävallasta, mestari Icenin sekä SYCn Isosta-Britanniasta, Troublesin Puolasta ja Gentle Ladiesin Belgiasta. Ottelut box viennaa ja Gentle Ladiesia vastaan televisioidaan perjantaina ja lauantaina.

– Tiedetään, että siellä on tulossa vastaan kovia jengejä. Tiedetään myös, että me pystytään voittamaan kovia jengejä tiukoissa matseissa, kuten kuluneen kauden aikana ollaan tehty. Sijoituksesta ei ole vielä ollut puhetta joukkueen kanssa. Uskoisin, että eiköhän me lähdetä matsi kerrallaan voittamaan ja katsotaan, mihin se riittää.

EUCF-kisat Fanseatilla

2016_EUCF_FanseatElisa Viihteen Fanseat-urheilupalvelu näyttää kolme päivää seurojen EM-kilpailuja suorana Frankfurtista 30.9-2.10. Molemmat Suomen edustajat Otso ja Helsinki Ultimate nähdään kisojen avauspäivänä. Helsinki Ultimate nähdään myös lauantaina.

Suomalaisjoukkueet näkyvät seuraavasti:

Perjantai 30.9.

09.30 Otso vs KFK Copenhagen Frisbee Club
13.00 Box Vienna vs Helsinki Ultimate
16.30 Otso vs CUSB La Fotta

Lauantai 1.10.

11.15 Otso – Tchac (pre-quarter)
13.00 Helsinki Ultimate vs Gentle Ladies

Lisätietoa EUCF-kisojen katsomisesta Fanseatilla Ultimate.fin aiemmasta jutusta täällä: http://www.ultimate.fi/2016/09/fanseat-esittaa-ultimaten-seura-em-kilpailut-nae-otso-ja-helsinki-ultimate/

Turnauksen pelikone UltimateCentralissa: http://euf.ultimatecentral.com/e/eucf-2016/schedule

Juttua päivitetty 1.10. Otso nähdään pre-quarter-ottelussa lauantaiaamupäivällä.

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?