syys 16

Ultimaten SM-mitalit jaetaan Brahessa

Ultimaten kesäkausi vuodelta 2016 lähestyy sen kirkasta loppua kuin auringonlaskun viimeiset, mutta kauneimmat säteet. Lauantaina 17.9. Brahen kenttä Helsingissä täyttyy jälleen Suomen tasokkaimmalla ultimatella, kun miehet ja naiset pelaavat pronssi- ja kultamitaliottelut. U20-juniorisarjan finaalin lisäksi Brahella on myös ensikertaa U17-sarjan finaali. Päivän ottelut striimataan livenä YouTubeen.

Kruunataanko uudet mestarit?

Voittamiseen tottuneet mestarit Otso ja Atletico ovat kuluvalla kaudella saaneet kovemmat haastajat. Kumpikaan joukkue ei ole tällä kertaa selvinnyt finaaliin voittamattomana, kun kesän toisella Tourilla Pirkanmaa United voitti Otson miesten finaalissa ja Atletico kärsi tappion alkulohkossa UFOlle, mutta voitti lopulta naisten sarjan.

Mestareita haastamaan saapuvat Otson kertaalleen voittanut PirU ja naisissa Helsinki Ultimate, joka finaalipaikan ratkaisevassa semifinaalissa voitti UFOn 15-14 Tour 3:lla. Siinä missä pitkät turnausviikonloput vaativat tasapainoilua energian jakamisen kannalta, yksittäisissä peleissä voi tapahtua mitä tahansa. Finaalissa näemme, pystyvätkö nälkäiset haastajat säilyttämään energiansa läpi ottelun vai löytävätkö rutinoituneet voittajat flow-tilansa nopeammin?

Miesten pronssiottelussa pelaavat helsinkiläisen Team ja Sipoo-Turku-yhdistelmäjoukkue SOS-Terror. Naisten pronssissa UFO Tampereelta kohtaa Viiman Espoosta.

Juniorien U20-sarjassa Lempäälän Kisa on napsinut kultamitaleita usean vuoden ajan helpohkonlaisesti, mutta juniorien SM-kisoissa Vihdissä vahvin joukkue oli tällä kertaa Salko All Stars. Savon Liitokiekkoilijoiden pääkaupunkivoittoinen joukkue selvitti alkusarjan tappioitta ja semifinaalissa kaatui Sipoo Odd Stars 10-4. LeKi voitti omassa välierässään Vihdin Rennot Heittelijät 9-7. ViRHe sai lopulta U20-sarjan pronssia voitettuaan SOSin 14-4. Viidenneksi pelasi Helsinki Ultimate.

Salko All Starsin Akseli Ranta kiekossa Helsinki Ultimatea vastaan. Kuva: SLKL Juniorijaosto

Salko All Starsin Akseli Ranta kiekossa Helsinki Ultimatea vastaan. Kuva: SLKL Juniorijaosto

LeKi saanee kuitenkin vähintään yhden sarjan mestaruuden ensimmäistä kertaa järjestetyssä U17-sarjassa. LeKi otti helpohkot voitot kaikissa otteluissaan. Neljän joukkueen sarjasta finaaliin pääsi myös Total Ultimate Frisbee Freaks Y, joka semifinaalissa voitti sisarjoukkueensa T.U.F.F. X:n 9-5. T.U.F.F. X sai myöhemmin vielä pronssia ja neljänneksi jäi ViRHe 2. Juniorien SM-kisojen peliraportti julkaistaan Ultimate.fissä myöhemmin.

Finkut livenä YouTubessa

Ultimaten finaalipäivän livestreamin järjestää tänä vuonna Suomen Liitokiekkoliitto. Liitto on järjestänyt livestream-lähetyksiä aiemmin talvifinaaleista, mutta tämä on ensimmäinen yritys ulkoilmassa. Striimi lähetetään Ultimate.fin YouTube-kanavalla osoitteessa bit.ly/brahe2016. Lähetys käynnistyy ennen U20-finaalia ja päättyy miesten finaaliin.

Finaalipäivän aikataulu

9.45 U20-finaali: Salko All Stars – LeKi
10.50 U17-finaali: LeKi – T.U.F.F. Y
11:30 Junioreiden palkintojenjako

12.00 Miesten pronssi: Team – SOS-Terror
13.30 Naisten pronssi: UFO – Viima
15.00 Naisten finaali: Atletico – Helsinki Ultimate
16.30 Miesten finaali: OTSO – PirU
18.00 Aikuisten palkintojenjako

Brahen kenttä sijaitsee osoitteessa Helsinginkatu 23, 00510 Helsinki. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy!

Jälkipelit käydään Le Bonkissa (Yrjönkatu 24, 00100 Helsinki).

Ultimaten SM-finaalipäivän Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1749081595343310/

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?