tammi 29

Helsinki Ultimate 1 ja Otso tasoittivat SM-sarjan kärjen

Kauden 16-17 SM-Tour 2 tasasi pistetilanteen sekä naisten että avoimen sarjakärkien osalta. Naisten sarjan voiton ja samalla sarjajohdon otti Helsinki Ultimate 1. Avoimessa Otso nousi Tourin voitolla sarjakolmanneksi.

Naisten A-sarjan täydennyttyä UFO Ladiesin nousun myötä viisijoukkueiseksi, pelattiin ylimmässä sarjassa perinteinen round robin eli jokainen joukkue kohtaa toisensa kertaalleen. Ensimmäisessä osaturnauksessa murskaavasti esiintynyt Atletico pelasi huomattavasti tasaisemman sarjan päättäen kolme ottelua pisteen erolla. Tappiot tulivat Helsinki Ultimate 1:stä ja Tampereen UFOa vastaan, jotka ratkaisivat Tourin voiton keskinäisessä ottelussaan.

Vahvimman kaksikon välinen kamppailu oli lopulta helsinkiläisten juhlaa. Joukkueet aloittivat ottelun aaltoilevan tasaisesti 3-3-tilanteeseen saakka, minkä jälkeen Helsinki onnistui luomaan eroa UFOon muutamilla perättäisillä maaleillaan. Keskinäisen ottelun voitto lukemin 15-10 sinetöi Helsinki Ultimate 1:lle SM-Tourin voiton ja piikkipaikan naisten sarjan kokonaispistetilanteessa. UFO oli sarjan toinen, Atletico kolmas ja Viima neljäs. Nousijajoukkue UFO Ladies palaa B-sarjaan, josta nousee Sipoo Odd Stars.

Naisten sarjan pistetilanne löytyy Ultimate.fin sivulta.

Otso kampesi voiton avoimessa

Ensimmäisessä osaturnauksessa neljän parhaan ulkopuolelle pudonnut Otso ei antanut muiden joukkueiden yllättää viime viikonloppuna. Espoolaiset selvisivät lauantaista voittamattomana päihittäen Otso 2:n, SOS:n ja lohkon toiseksi jääneen UFOn. Sarjan naapurilohkossa vahvimpia olivat jälleen Vaasa Saints, joka voitti Turku Terrorin 15-14. Neljän kärki pelasi läpi viikonlopun erittäin tasaisia otteluita.

Semifinaaliparissa Otso-Terror nähtiin erinomaista taistelua turkulaisilta, jotka 6-2-tilanteessa löysivät voittamiseen vaadittavan tason ja onnistuivat pääsemään tasoihin 7-7. Otso vei kuitenkin ottelun puoliajalle ja iski toisen puoliajan alkuun kaksi maalia lisää, mutta Terror väänsi kuin väänsikin itsensä takaisin tasoihin 10-10. Pistekatto katkaisi lopulta erinomaisen kirin ja Otso löysi viimeisen tarvittavan maalinjyvän voittaen 11-10. Toisessa semifinaaliparissa UFO oli lopulta melko selkeästikin vahvempi kuin Vaasa Saints.

A-sarjan finaali oli vauhdikasta pelaamista molemmilta joukkueilta. UFO näytti saaneen hyvän otteen pelin alussa saaden parin maalin johdon tilanteessa 1-3, mutta Otso tasoittikin pelin pian vain muutama minuutti myöhemmin. Puolustuspaineella Otso nappasi myös Callahan-maalin Erkka Niinin johdolla. Peliajan päättyessä UFOn maaliin tilanteessa 12-12 pääsi Otso aloittamaan hyökkäysvuorolla ottelun viimeisen pisteen. UFO puolusti maaliaan sitkeästi, mutta espoolaiset saivat pysäytyslaskennan nollattua tarvittaessa ja lopulta Roni Hotari löysi vapaan syöttöväylän Antti Elonheimolle, joka koppasi Otsolle voiton.

UFO kuitenkin jatkaa sarjataulukon ensimmäisenä. Toisena on pronssia saanut Terror ja kolmanneksi nousi Otso. Neljäntenä ovat tasapisteissä Saints sekä Otso 2. Sarjatilanne kokonaisuudessaan Ultimate.fissa.

Katso avoimen A-, C- ja D-sarjan otteluita tallenteina osoitteessa go.fanseat.com!

SM-Tour 2 sijoitukset lohkoittain

Naiset

1. Helsinki Ultimate 1
2. UFO
3. Atletico
4. Viima
5. UFO Ladies

6. SOS
7. Disquitos
8. Terror
9. Atletico 2
10. Helsinki Ultimate 2

11. Lynx Jr*
12. UfoBees
13. Pohjoisviima*
14. Sleepwalkers

Avoin

1. Otso
2. UFO
3. Terror
4. Saints
5. Otso 2
6. SOS
7. Team
8. Sleepwalkers

9. LeKi
10. Alakoirat
11. UFO Akatemia
12. Polli

13. Disquitos
14. Team 2
15. FreezeBees
16. ViRHe

17. Ultimate Saku*
18. Tallinn Thunder*
19. Sleepwalkers 2
20. WWW
21. LoHi

*projektijoukkue eli ei kerää sarjapisteitä eikä voi nousta sarjatasolla

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?