Otso ja Atletico sarjakärkinä finaaleihin

Otso juhlii sarjavoittoa ja finaalipaikkaa Espoon Esport Arenalla.

Talven kolmas ja viimeinen SM-Tour tarjosi vielä avaimet yllätysasetelmiin. Lopulta kuitenkin tutut joukkueet nousivat muiden ylitse Otson voittaessa avoimen ja Atletico naisten A-sarjat. Joukkueet nousivat samalla sarjataulukon ykköspaikalle.

Avoimen A-sarjassa neljän kärjellä UFOlla, Terrorilla, Otsolla ja Saintsilla oli kaikilla mahdollisuus pelata vielä kirkkaimmasta mitalista. UFO oli jo finaalipaikkansa käytännössä varmistanut. Joukkueet ottivat Tour 2:n tapaan semifinaalipaikat, jotka lopulta ratkaisivat finaalipäivän ohjelman. Espoon Otso voitti Tampereen UFOn omassa semifinaalissaan 15-11, mikä vankisti Otson paikkaa mestaruusotteluun, sillä Saints olisi tarvinnut Tour-voiton lisäksi Otson korkeintaan kolmanneksi. Ja kun Vaasa Saints, kenties hieman yllättäen, päihitti Turku Terrorin 15-13, karkasi finaalipaikka turkulaistenkin saavuttamattomiin. Lopulta panoksettomissa sijoitusotteluissa Otso voitti Saintsin selkeästi 15-8 ja Terror tiukemmin lukemin UFOn 15-12.

8. LeKi 281

Kaikkien joukkueiden hallisarjapisteet ja sijoitukset näet tästä.

Revanssi finaalipäivälle

Atletico ja Atletico 2 Pirkkolan palloiluhallissa. Kuva: Ultimateseura Atletico

Naisten A-sarjan toisessa osaturnaus petasi miesten tavoin useamman ehdokkaan mestaruusotteluun finaalipäivälle. Helsinki Ultimate 1 tarvitsi sarjakärkenä rutiinisuorituksen pitääkseen finaalipaikkansa samoin kuin pisteen perässä ollut Atletico. Tampereen UFO oli haastajan asemassa tarvinnut Tourin voiton ja Atleticon kolmannen sijan pelatakseen finaalissa. Round robin -formaattina pelatun sarjan korkeimmalle sijalle nousivat lopulta ennakkosuosikit Helsinki ja Atletico. Keskinäisessä ottelussa kottaraiset päihittivät kilpasisarensa tulemalla varsinaisen peliajan päätyttyä takaa ohitse voittoon 14-13. Korkeamman turnaussijoituksen turvin Atletico nousi takaisin sarjapisteiden ykköseksi tasapisteillä helsinkiläisten kanssa, joten joukkueet kohtaavat toisensa vielä kertaalleen mestaruusottelussa kesän tavoin. UFO jäi turnauksen kolmanneksi ja kohtaa finaalipäivän pronssiottelussa Viiman.

A-sarjassa pelannut UFO Ladies voitti naisten B-sarjan, mutta osallistui sarjaan projektijoukkueena eikä siten kerännyt pisteitä viimeisestä osaturnauksesta. Joukkue olisi muutoin sijoittunut kaudella viidenneksi Sipoo Odd Starsin edelle.

Naisten A-sarjan joukkueiden sijoitukset hallisarjassa:

1. Atletico 298
2. Helsinki Ultimate 1 298
3. UFO 294
4. Viima 292
5. SOS 286

Naisten sarjan lopulliset sijoitukset ovat täällä.

Talven finaalipäivä järjestetään Pasilan urheiluhallilla 11.3. Lisätietoa tapahtumasta Facebookissa!

Katso talven otteluita Fanseat GO:sta!

Talven sarjaotteluita eri tasoilta sekä avoimen että naisten puolelta ovat nähtävissä Fanseat GO:sta. Lisäksi juniorien otteluita on katsottavissa GO:sta. Palvelu on ensimmäisen kuukauden ajan ilmainen, minkä jälkeen palvelu maksaa 7,99 euroa kuukaudessa. Yhdellä maksulla näet sekä Fanseat.comin että GO:n tarjonnan.