maalis 27

Jesse Shofnerista AUDL:n ensimmäinen koko kaudeksi valittu naispelaaja

American Ultimate Disc Leaguen kuudes kausi alkaa huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Jesse Shofnerista tulee tuolloin ensimmäinen AUDL:n avauspäivänä pelannut nainen. Shofner pelaa kotikaupunkijoukkueessaan Nashville NightWatchissa.

Vuonna 2015 Jessi Jones pelasi ensimmäisenä naisena AUDL-sarjassa Raleigh Flyersin joukkueessa, mutta vain yhden ottelun ajaksi. Shofner on kuitenkin alustavasti kiinnitetty NightWatchin joukkueeseen koko kaudeksi.

Jesse Shofner kertoi Ultiworldille, että on tietoinen paineista, joita häneen kohdistuu naispelaajana, mutta luottaa siihen, että ”ultimateyhteisö ei anna hänen yksilösuorituksiensa vaikuttaa siihen, kuinka naisurheilijoita pitäisi katsoa kokonaisuutena”.

Jessen veli Markham pelaa myös AUDL-sarjaa DC Breeze -joukkueessa. Sisarusten joukkueet pelaavat kuitenkin eri konferensseissa eli eivät kohtaa toisiaan sarjakaudella.

Kohokohtia Jesse Shofnerin pelaajasuorituksista näet alla olevasta videosta:

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?