touko 16

Essi Inkinen ja Ulla Kiili kiertävät Yhdysvaltoja ultimaten Euroopan tähdistöjoukkuessa

Essi Inkinen ja Ulla Kiili ovat valittu Euroopan ultimaten tähdistöjoukkueeseen. Naisista koostuva EuroStars-joukkue haastaa heinäkuussa Yhdysvaltojen terävimmät ultimateseurat. Kiertueen tavoitteena on edistää naisten huippu-urheilua.

EuroStars-kiertueelle valitut Essi Inkinen ja Ulla Kiili ovat osa 16 pelaajan joukkuetta, jonka jäsenet ovat pelillisten ansioidensa lisäksi omistautuneita lajinedistämistyölle. Inkinen ja Kiili ovat molemmat hallitsevia Euroopan mestareita sekä kantavia voimia omissa seurajoukkueissaan; Inkinen espoolaisessa Ultimateseura Atleticossa ja Kiili Tampereen UFOssa.

– Olen erittäin otettu tästä mahdollisuudesta. Päällimmäisenä fiiliksenä on sellainen tietynlainen kiitollisuus, että minun ajatellaan kuuluvan tällaiseen jengiin. Toisaalta tämä tuntuu tosi isolta palkinnolta kaikista niistä lukemattomista tunneista salilla, lenkillä ja kentällä, Essi Inkinen iloitsee.

– Välillä on ollut niin täpinöissään, että on ollut hieman vaikea saada nukuttua. Ajatus siitä, että on valittuna näytösottelukiertueelle Jenkkeihin Euroopan tähdistöjoukkueeseen laittaa väkisinkin hyvän fiiliksen päälle, riemuitsee kiertuekaveri Ulla Kiili.

Ulla ja Essi vastakkain. Kuva: Ari Ojanperä

Suurin osa uusista pelitovereista on tullut tutuksi vastustajina ja suomalaiskaksikko odottaakin pääsevänsä oppimaan heiltä joukkuetovereina. EuroStars-joukkue kohtaa kiertueellaan Yhdysvaltojen kahdeksan parasta seuraa. Maa on lajin hallitseva maailmanmestari ja tulevista vastustajista olisi haastetta mille tahansa maajoukkueelle. EuroStarsin kokoelmaa hankaloittaa yhteisharjoittelun puute, mutta suomalaiset luottavat omaan joukkueeseensa.

– Kun on seitsemän timanttista pelaajaa samaan aikaan kentällä, pitää iskeä kovaa, mutta on myös erittäin tärkeätä muistaa antaa tilaa muille, Kiili sanoo.

Inkisen ja Kiilin motivaatio on huipussaan, kun pelaajat valmistautuvat uuteen ulkokauteen. Tuleva kiertue on lajin parissa poikkeuksellinen ja sen pelaajille ainutlaatuinen kokemus.

– Tämä on melkeinpä kovin juttu toistaiseksi. Toki arvokisat ovat tietysti olleet mahtavia reissuja ja erityisesti Euroopan mestaruus, mutta kyllä tämä kiilaa vähintään samalle tasolle omalla arvoasteikolla, Kiili pohtii.

– Edelleen aika absurdi fiilis koko hommasta. Itselle tämä merkitsee todella paljon ja on iso kunnia päästä mukaan jengiin. Eihän sitä kauheasti enempää voi pelaajana toivoa, Inkinen toteaa lopuksi.

Ultimaten Ryder Cup tarjoaa naisille mahdollisuuden huipputason pelaamiseen

EuroStars-kiertue on perustettu inspiroimaan naisia ja tyttöjä maailmanlaajuisesti. Kiertueella halutaan nostaa esiin eurooppalaisia lahjakkuuksia ja tarjota heille mahdollisuus osoittaa kykynsä ja kehittyä pelaajina amerikkalaisia kilpasisariaan vastaan.

EuroStars-joukkue kohtaa kesäkuun aikana Yhdysvaltojen seitsemän kovinta joukkuetta. Se mannerjoukkue, joka voittaa enemmän otteluita voittaa Americus Cupin. Turnausta voidaan verrata golfin joukkuekilpailu Ryder Cupiin.

Seuraa Essiä ja Ullaa!

EuroStars Tour käynnistyy 21.7. New Yorkista ja päättyy 2.8. Jokainen ottelu näytetään suorana lähetyksenä. Lisätietoa otteluiden katsomisesta tulee myöhemmin. Suomalaisten fiiliksiä kiertueelta voi myöhemmin seurata myös Ultimate.fin somessa.

EuroStarsista voit tykätä Facebookissa: https://www.facebook.com/EuroStarsTour/?fref=ts
Kiertueen kotisivut näet täältä: https://www.eurostarstour.com/

Artikkelikuvat: Tuukka Koistinen

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?