kesä 21

WCBU2017: Grand Masters voittoputkessa ja kuulumiset Masters Mixediltä

Rantaultimaten MM-kisojen kolmantena pelipäivänä yli 40-vuotiaista koostuva avoimen Grand Masters -joukkue päihitti molemmat vastustajansa ja on nyt kolmen ottelun voittoputkessa. Masters Mixed murskasi Japanin, mutta hävisi USA:lle.

Keskiviikon vastukset Ruotsi on viidentenä ja Saksa seitsemäntenä.

Grand Masters on tällä hetkellä voittanut neljä ottelua viidestä. Tiistaina kaatuivat Kanada lukemin 11-6 ja Yhdistyneet Arabiemiirikunnat 13-1. Erityisesti Kanadan voittaminen oli tärkeä mitalipelien kannalta ja Suomi nousi lohkonsa neljänneksi. Edellä ovat Ranska ja Ruotsi, jotka asettuvat vastaan viimeisenä lohkopelipäivänä torstaina sekä toistaiseksi voittamaton USA piikkipaikalla.

Katso Grand Mastersin sarjatilanne tästä.

Vahva joukkuehenki siivittää Masters Mixediä

– Turnaus alkoi totuttelemalla kisahiekkaan ja helteeseen. Royanissa lämpötilat nousevat päivän aikana 35-40 asteen tienoille. Ensimmäinen ottelu Kanadaa vastaan pelattiin ennakkoluulottomasti ja uhrautuvasti joukkueen kuitenkin taipuessa niukkaan yhden maalin tappioon. Toisena ottelupäivänä kaikki divisioonamme joukkueet pelasivat kolme ottelua, mikä luonnollisesti vaati oikein toteutettua huoltoa ja tankkausta ottaen huomioon äärimmäiset lämpötilaolot. Aamupeli Iso-Britannia vastaan kaatui omiin virheisiin sekä vastustajan virheettömyyteen, viestittää Masters Mixedin Henri Modenius.

Suomen Masters Mixed viilentävässä loppuringissä Sveitsi-voiton jälkeen.

Ilkka Rämöä lainatakseni: täytyy sanoa, että kyllä se brittipoika pääsi sieltä hiekasta vaa pikkasen tehokkaammin ylös ja eteenpäin. Tästä kuitenkin opittiin että vaikka kuinka tuntuu voimattomalta ja hitaalta taistella pehmeää hiekkaa ja polttavaa aurinko vastaan, jos päättää liikuttaa kroppaa niin se liikkuu. Tällä mindsetillä hoidimme päivän kaksi muuta vastustajaa Kolumbian ja Sveitsin. Valmentajien Marja ja Jussi Kitusuon pelitaktiikka nojaa tasaiseen peluutukseen ja kaikkien kentällä olevien pelaajien hyödyntämiseen. Monet joukkueet tuntuvat pyörittävän paljon peliään miespelaajiensa kautta, mutta meidän yksi vahvuus on tasavahva ja taidokas periksiantamaton naisrintama, joka on venynyt ottelusta toiseen huikeisiin suorituksiin jättäen miespelaajamme jopa hieman varjoon uhrautuvilla suorituksillaan.

Masters Mixedin kolmantena pelipäivänä tiistaina joukkue takoi Japania vastaan numeroiksi 2-13, mutta Jenkit karkasivat voittoon 13-7.

– Japani kaatui lopulta selkein lukemin, upeinta oli kuitenkin heidän positiivinen henkensä 11:n pelaajan rosterilla, jonka seassa myös 58-vuotias (!!!) neito. Iltapeliin Yhdysvaltoja vastaan haluttiin mennä kovaa ja kovempaa ja kentällä tämä toteutettiin, mutta hallitsevat maailman parhaat tekivät virheetöntä jälkeä kuumalla hiekalla. Mahtavinta molemmissa otteluissa olivat suomalaiset kannustusjoukot (GM-miehet perheineen kentän laidalla, mutta myös paikalliset muut ’random’-suomalaiset), jotka entisestään kiihdyttivät joukkuettamme huippusuorituksiin päivän mittaan, Modenius kertoo.

Suomi on tällä hetkellä sarjataulukon seitsemäntenä, mutta arvokkaita päänahkoja on vielä haettavana. Tänään joukkueella on turnauksen kenties kovin pelipäivä, sillä joukkue pelaa Saksaa ja Ranskaa vastaan, jotka ovat molemmat neljän parhaan joukossa ja päivän kolmas vastus Espanja on Suomen kanssa tasavoitoissa viidentenä, mutta keskinäisten pelien perusteella vielä toistaiseksi edellä. Torstain vastukset pick up -joukkue Currier Island ja Unkari kuuluvat pohjanelikkoon.

– Fiilis on ollut joukkueen sisällä koko projektin aikana uskomattoman suvaitsevainen ja lämmin, mutta ennen kaikkea positiivinen sekä täynnä huumoria. Tänään ohjelmassa ”Eurooppa-päivä”, joten tiedossa on varsin helteinen keskiviikkopuhde. Terveisiä kaikille kannustajille ja tsemppaajille siellä kotona täältä aurinkoisesta (LUE: polttavan kuumasta) Royanista!

Vilkaise Suomen Masters Mixedin lohkotilannetta tästä.

 

Kellonajat ovat muutettu Suomen aikaan. Oikaisu: FIN-CUR-ottelua ei striimata Fanseatiin.

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?