kesä 25

WCBU2017: Suomi sijoille 4 ja 8 – USA:lle kuusi kultaa

Suomi sijoittui rantaultimaten MM-kisoissa neljänneksi avoimen Grand Masters -sarjassa eli yli 40-vuotiaiden ikäsarjassa. Sekajoukkueena pelattavassa Masters Mixed -sarjassa Suomi ylsi kahdeksannelle paikalle. Yhdysvallat oli odotetusti kisojen menestyksekkäin maa. USA ansaitsi yhteensä kuusi mestaruutta ja yhden hopean. Kisoihin osallistui yhteensä 119 joukkuetta seitsemässä eri sarjassa.

Grand Mastersin taival juhannusaattona alkoi semifinaaliottelulla Isoa-Britanniaa vastaan. Joukkueet kohtasivat edellisenä päivänä merkityksettömässä ottelussa, jolloin britit voittivat 13-7. Valitettavasti samat lukemat ilmestyivät uudestaan perjantaina, joten Suomi joutui jälleen pronssiotteluun vuoden 2015 WCBU-kisojen tapaan Dubaissa. Pronssiottelussa vastassa oli Kanada, joka oli hävinnyt oman semifinalinsa USA:lle selkeästi 13-2. Joukkueiden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Suomi runnoi voiton 11-6, mutta tahtotila oli tällä kertaa kanadalaisten puolella ja himmein mitali matkasi rapakon taakse lopputuloksella 13-4.

Suomen Grand Masters -joukkueen yhteskuva.

Masters Mixed sijalle 8

Masters Mixedin sijoitusottelu Sveitsiä vastaan osoittautui sekin kiharaisemmaksi. Alkusarjassa Suomen jalka nousi kahdesta joukkueesta nopeammin ja voitto irtosi tuloksella 13-7. Suomi sai viimeiseen peliin hyvän lähdön ja karkasi 3-6-johtoon, mutta Sveitsi onnistui tasoittamaan pelin ennen kuin Jenni Oksasen maalilla siirryttiin puoliajalle 6-7. Toisella puoliajalla vastustaja tuli jälleen tasoihin ja ohitse ja vei lopulta seitsemmännen sijan yhden pisteen erolla 9-8.

Suomen Masters Mixedin ja Sveitsin yhteiskuva viimeisen ottelun jälkeen.

USA:lle kuusi mestaruutta – Venäjä kampesi naisten sarjassa

Royanissa pelattiin kolme eri aikuisten sarjaa sekä neljä eri Masters-sarjaa. Yhdysvallt ansaitsi kultaa lähes kaikissa sarjoissa paitsi naisten sarjassa, jossa Venäjä nousi 10-6-tilanteesta ohitse voittoon 10-11. LIsäksi USA sai kultaa Portugalissa järjestetyssä Great Grandmasters -sarjan MM-kisoissa, jonka pelaajien täytyy olla vähintään 48-vuotiaita. WCBU-kisojen toiseksi mitalirikkain maa oli Kanada kolmella hopealla ja yhdellä pronssilla. Euroopan kovin maa oli Venäjä naisten mestaruudella sekä Iso-Britannia kahdella hopealla ja yhdellä pronssilla. Isäntämaa Ranska ansaitsi yhden hopean ja kaksi pronssia.

Lopulliset sijoitukset näet WCBU:n sivuilta.

Uusi-Seelanti sai kaksi Spirit-mestaruutta WCBU-kisoista.

Spirit-pisteissä on huomioitavaa, että muun muassa Yhdysvallat oli toisena miehissä ja mixedissä osoittaen, että kovaa voi pelata Spirit of the Gamen ehdoilla. Suomen Grand Masters -joukkue sijoittui yhdeksänneksi ja Mixed Masters seitsemänneksi. Spirit-pisteet kertovat joukkueiden keskinäisestä paremmuudesta, mutta pistekeskiarvoa ei ole esillä.

 

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?