heinä 06

SM-viikolla pelataan ultimaten Mixed-mestaruudesta – finaali sunnuntaina TV2:lla klo 14:50

Nelipäiväinen SM-viikko käynnistyy tänään Tampereella. Ultimate kuuluu jälleen monien SM-lajien kirjoon, kun viikonloppuna pelataan mixedin Suomen mestaruudesta Kaupin urheilupuistossa. Otteluita striimataan YouTubeen ja kisan finaali esitetään suorana lähetyksenä TV2:lla sunnuntaina klo 14:50-16:00.

Ultimaten Mixed-kullasta ottelevat kahdeksan joukkuetta. Hallitsevan mestarin ja kotijoukkue Tampereen UFOn lisäksi viikonloppuna pelaavat Jyväskylä Sleepwalkers, Vihdin Rennot Heittelijät, Vaasa Saints, Helsinki Ultimate, Oulun Disquitos sekä kahden joukkueen vahvuinen Espoo Ultimate Club. Mixedissä eli sekasarjassa joukkueen seitsemästä pelaajasta vähintään kolme on miehiä ja kolme naisia. Seitsemäs pelaaja päätetään vuorotellen. Ensimmäisellä puoliskolla sen päättää joukkue, joka aloittaa maalialueelta A ja toisella puoliskolla maalialueelta B lähtevä joukkue. Se kumpi on maalialue A ja kumpi B, päätetään ottelun aloituksen arvonnan yhteydessä.

Mixed-turnaus pelataan Kaupin urheilupuistossa (Kuntokatu 5, 33520 Tampere). Lauantaina ultimatesta voi nauttia aamuyhdeksästä noin iltakuuteen. Sunnuntaina ensimmäiset pelit alkavat jo 8.30. Turnaus päättyy kello 14:35 alkavaan finaliin, joka nähdään 14:50 alkaen TV2:lla. Viikonloppuna pyritään myös striimaamaan alkusarja- ja pudotuspeliotteluita yhdeltä kentältä YouTubeen katsottavaksi.

Kaupin urheilupuistossa voi lisäksi seurata maahockeya, lippupalloa, rugbya, krikettiä ja jousiammuntaa. Lippuja ei tarvitse ostaa Kaupin kisojen katsomiseen, joten tervetuloa kannustamaan!

Pelitulokset päivittyvät Pelikoneeseen osoitteessa ultimate.fi/pelikone.

Joukkueet

Disquitos, Oulu (http://www.disquitos.fi/)

Disquitos on Suomen pohjoisin ultimatejoukkue ja takana onkin monia pitkiä ja mukavia pelimatkoja. Oulussa treenaamme Mixedinä ympäri vuoden ja mukaan otetaan uusia pitkin vuotta. Tavoitteena on pitää hauskaa ruohon, kiekon ja kanssapelaajien kanssa ja voittaa puhtaalla pelillä tai hävitä hyvällä hengellä. Seuramme järjestää myös Suomen ylivoimaisesti parhaan hatturantatultimateturnauksen Kalajoella (https://kalajokibeachultimate.wordpress.com/). Tänä vuonna turnaus järjestetään 15.7. Mukaan pääset siis myös ilman joukkuetta tai pelitaitoa (tasaväkiset joukkueet arvotaan).

EUC Sour, Espoo (http://euc.fi/)

EUC Sour on tulossa taistelemaan voitosta aina viimeiseen hikipisaraan asti. Joukkueessa vallitsee hyvä yhteishenki ja taistelukulttuuri. Koko joukkue kantaa vastuuta yhdessä pelaamisesta nauttien ja hyvää spirittiä noudattaen.

EUC Sweet, Espoo (http://euc.fi/)

EUC Sweet on omaksunut kulttuurin, missä virheetkin ovat ok, mikäli ne tehdään täysillä. Joukkue tulee haastamaan vastustajat monipuolisella pelillä ja vaarallisilla nopeilla hyökkäyksillä. Hyvää spirittiä ja iloista pelimieltä halutaan jakaa oman joukkueen lisäksi myös muille turnauksen joukkueille.

Helsinki Ultimate (http://www.helsinkiultimate.fi/)

Helsinki Ultimaten mixed-juokkue on koottu seuran naisten ja avoimen joukkueiden pelaajista. Joukkue on harjoitellut mixed-maajoukkuettakin valmentaneen Mikko Saloilan valmennuksessa alkukesän ja lähtee tavoittelemaan kisoista tiukkoja pelejä, voittoja ja letkeää kisaspiritiä. Huhu kertoo, että Helsinki Ultimaten pelaajien käsissä lätty lentää kuin lettu pannulla käännettäessä – niin, että lopputulos on taatusti maukas.

JSW, Jyväskylä (http://jyli.fi/ultimate/)

Viime vuosina Suomen keskikastiin keikkabussinsa parkkeerannut JSW lähtee muutamasta kärkipelaajan puuttumisesta huolimatta kisoihin haastamaan Suomen kärkijoukkueita ennakkoluulottomasti, kuten aina. Jyväskyläläiset eivät tyydy pelkkiin spirit-voittoihin, ja vaikka spirit kuuluukin keskeisesti jyväskyläläiseen lajikulttuuriin, hakee Jyväskylä myös ensimmäistä aikuisten SM-mitaliaan vuosi vuodelta yhä enemmän tosissaan.

Vaasa Saints (http://vaasasaints.wixsite.com/vaasasaints)

Vaasa Saints on viime vuosina ollut Suomen aktiivisin kansainvälisten kenttien mixed-joukkue, jonka paras sijoitus on EM-kisojen 6. sija. Tälle vuodelle joukkue on kärsinyt harmittavista loukkaantumista, mutta onneksi riveihin on saatu vahvistusta muutamista lainapelaajista. Saints on tunnettu muun muassa näyttävistä pitkistä heitoista, jotka tarjoavat katsojille jännittävää nähtävää.

ViRHe, Vihti (https://www.facebook.com/Vihdinrennotheittelijat/)

Kaveriporukasta menestyneeksi junioriseuraksi kehittynyt ViRHe on aikuistunut hieman, mutta on silti keski-iällään 19,5 vuotta turnauksen nuorin joukkue. Mixed-kokemusta on haettu jo kansainvälisiltä parketeilta Göteborgista ja nyt lähdetään katsomaan Tampereen nurmille, kuinka pitkälle joukkueessa alusta asti mukana ollut mixed-pelaamisen kulttuuri kantaa.

UFO, Tampere (https://tampereultimate.net/)

Ultimaten Mixed-SM-mestaruudesta lähtee taistelemaan myös paikallinen tamperelainen UFO! Joukkueen pelaajien pelikokemus ja –taustat ovat varsin erilaisia: joukkue koostuukin niin maajoukkueissa pelanneista kuin myös Tampereen tuoreemmista ultimatekasvoista. UFO lähtee turnaukseen ennakkoluulottomalla asenteella pelaamaan tiukkoja pelejä ja haastamaan vastustajiaan!

Suomen Mixed-maajoukkue voitti Spirit of the Game -palkinnon ultimaten MM-kisoissa 2016. Kuva: Andrew Moss/The Show Game

Vastaa

Your email address will not be published.

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?