«

»

elo 26

SM-Tour 2:n voitot Espooseen

Tampereella heinäkuun 29.-30. päivinä pelatussa SM-Tour 2:ssa naisten sarjan voittoa juhli Atletico ja avoimen sarjassa Otso. Espoolaisjoukkueet voittivat myös ensimmäisen Tourin sarjat.

Naisten sarja pelattiin viiden joukkueen lohkona, jossa Atleticon, Helsinki Ultimaten, Viiman ja UFOn lisäksi pelasi naisten U20-maajoukkue. Atletico ja Helsinki Ultimate olivat odotetusti vahvimmat joukkueet. Finaalissa helsinkiläiset onnistuivat avausmaalin teossa, mutta seuraavat kolme maalia kirjattiin vastustajan nimiin. Atletico meni menojaan ja voitti toisen SM-Tourin lopputuloksella 12-4. Pronssia voitti UFO Tampereelta, joka voitti Viiman 14-6. Viidenneksi jäi naisten U20.

Avoimen sarjassa suomalaisjoukkueiden ”kuolemanlohko” eli lohko A:ssa pelasivat Otso, Saints, Helsinki ja venäläinen Aurora. Otso voitti lohkon puhtaasti ja Aurora jäi neljänneksi. Ratkaisevassa ottelussa neljän parhaan joukkoon Saintsin ja Helsingin välillä, joka oli joukkueille viikonlopun ensimmäinen ottelu, taittui toisella puoliajalla Saintsille, joka 7-7-tilanteessa väänsi kaksi perättäistä maalia ja piti viimeisen hyökkäysvuoronsa voittaen 10-8. Lohko B päättyi odotetusti PirUn voittoon ja venäläisen Jupiterin kakkossijaan. UFO ja Sleepwalkers jatkoivat pudotuspeleihin sijoista 5-8.

Otso ja PirU jatkoivat vahvoja otteitaan semifinaalivaiheessa ja täten avoimen sarjassakin nähtiin toisinto SM-Tour 1:n finaalissa. Otso iski heti pelin alkuun taululle 4-0 ja pysyi kuskin paikalla koko ottelun voittaen lopulta 15-7. Pronssiottelussa Saints sai hyvän alun johtaen 1-4, mutta venäläiset iskivät kuusi maalia ja ylläpiti puskurinsa loppuun saakka. Voitto Jupiterille 14-10, mutta kolmossijan SM-pisteet Saintsille. Aurora kampitti viimeisessä ottelussaan Helsingin viidennestä sijasta tuloksella 14-9 ja UFO päihitti Sleepwalkersin 15-6.

SM-sarjan pistetilanne

Avoin:
1. Otso 602
2. Pirkanmaa United 450
3. Vaasa Saints 370
4. Helsinki Ultimate 370
5. Tampereen UFO 320
6. Jyväskylä Sleepwalkers 320

Naiset:
1. Atletico 602
2. Helsinki Ultimate 450
3. Tampereen UFO 390
4. Viima 350

Tulokset löytyvät osoitteesta ultimate.fi/pelikone.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?