Palaa kohteeseen Pelaaminen

Maajoukkueet

Ultimaten maajoukkuetoiminta perustuu arvokisojen vuosittaiseen kiertoon eli maajoukkue valitaan erikseen jokaista erillistä arvoturnausta varten. Maajoukkueiden EM- ja MM-turnaukset pelataan kumpikin joka neljäs vuosi. Viime vuosina on kuitenkin ollut tapana, että maajoukkueprojektit ovat kaksivuotisia kattaen sekä EM- että MM-kilpailut. Valmennus on pyritty pitämään molemmissa samana joukkueiden kokoonpanojen kuitenkin hieman vaihtuessa turnausten välillä.

Suomesta pyritään lähettämään jokaisiin arvokisoihin joukkue kaikkiin sarjoihin – avoin, naiset, mixed, poikajuniorit (alle 17-, 20- ja 23-vuotiaat), tyttöjuniorit (alle 17-, 20- ja 23-vuotiaat) ja masters. Lisäksi rantaultimaten EM- ja MM-kilpailuihin on myös lähetetty joukkueita naisten- ja juniorisarjoihin.

Suomella on pitkät perinteet ultimaten pelaamisesta maajoukkuetasolla. Ensimmäinen maajoukkue lähetettiin EM-kisoihin jo vuonna 1980, jolloin järjestettiin lajin ensimmäiset arvokilpailut Ranskassa.

Riittääkö kantti maajoukkueeseen?

Maajoukkuetoiminnasta ja sen kehittämisestä vastaa Liitokiekkoliiton ultimatejaoston kilpaurheiluvastaava (ultimatejaosto[at]liitokiekkoliitto.fi) sekä juniorien osalta mj-valmennuspäällikkö (juniorijaosto[at]liitokiekkoliitto.fi). Jos olet kiinnostunut pyrkimään maajoukkueeseen, voit kysyä lisätietoa seurajoukkuevalmentajaltasi tai lähettää sähköpostia em. osoitteisiin.

Maajoukkuetilastot

Jos olet jossain vaiheessa edustanut Suomea ultimaten maajoukkuepaidassa, niin nimesi pitäisi löytyä Hartti Suomelan keräämistä maajoukkuetilastoista. Omien maajoukkuepelien määrää(1) voi tarkastella vaikkapa palvelun pelaajaluettelon kautta tai käyttämällä tätä Googlen erikoishakua – tulevaisuudessa hakukenttä löytyy myös sivustolta. –> Tästä suoraan tilastoihin >> Nippelitietoa: maaotteluita yli kolmelta vuosikymmeneltä Nippelitiedoista kiinnostuneille arkistosta löytyy paljon arvokasta tietoa. Sivuilta esimerkiksi selviää, …