Palaa kohteeseen Maajoukkueet

Maajoukkuetilastot

Jos olet jossain vaiheessa edustanut Suomea ultimaten maajoukkuepaidassa, niin nimesi pitäisi löytyä Hartti Suomelan keräämistä maajoukkuetilastoista. Omien maajoukkuepelien määrää(1) voi tarkastella vaikkapa palvelun pelaajaluettelon kautta tai käyttämällä tätä Googlen erikoishakua – tulevaisuudessa hakukenttä löytyy myös sivustolta.

–> Tästä suoraan tilastoihin >>

Nippelitietoa: maaotteluita yli kolmelta vuosikymmeneltä

Nippelitiedoista kiinnostuneille arkistosta löytyy paljon arvokasta tietoa. Sivuilta esimerkiksi selviää, että ensimmäinen maaottelu pelattiin Lontoossa keväällä 1978 harjoitusotteluna Italian ja Iso-Britannian kesken  ja että ensimmäinen varsinainen turnaus maajoukkueiden kesken pelattiin Pariisissa vuonna 1980. Tuon Euroopan mestaruusturnauksen voitti hiukan yllättäen Suomen joukkue.

Kuluneiden 33 vuoden aikana maaotteluita on eri sarjoissa (nykyisin on olemassa yhdeksän eri sarjaa) pelattu liki 4 300. Pelatuista maaotteluista löytyy sarjakohtaiset yhteenvedot (esimerkkinä avoin sarja), joiden perusteella voi saada jonkinlaista yleiskuvaa siitä, miten kukin maa on pärjännyt muita maita vastaan. Pikku yksityiskohtana mainittakoon että Suomen avoimen sarjan maajoukkueelta puuttuu maaottelut vain Brasiliaa, Dominikaanista Tasavaltaa ja Slovakiaa vastaan. Kaikilla muilla mailla on tällä saralla enemmän puutteita.

Entäpä mikä on suurin maaottelussa koskaan tehty maalimäärä? 51-8. Tähän tulokseen päättyi Ruotsin ja Itävallan välinen ottelu avoimen sarjan EM-kisoissa 1981.

Huom. (1)

Pelaajasivuilla näkyvä pelimäärä on jonkin verran harhaanjohtava – yleistäen voi sanoa, että pelaajasivuilla näkyvä pelimäärä on korkeampi kuin pelaajan oikeasti pelaamien maaotteluiden määrä. Esimerkkinä: Jos pelaaja on pelannut maajoukkueessa, joka on tietyssä turnauksessa pelannut 10 maaottelua, on kaikki nämä pelit laskettu mukaan pelaajan henkilökohtaisiin tilastoihin. Pelaaja on kuitenkin voinut jättää pukematta yhteen tai useampaan otteluun esimerkiksi loukkaantumisen tai valmentajan päättämän lepuutusvuoron takia.