↑ Palaa Spirit of the Game

Spirit pelikentillä

Ultimate on poikkeuksellinen joukkuepeli, sillä spirit vaatii pelaajilta kypsyyttä ja kykyä nähdä peli uudesta näkökulmasta. Se ei välttämättä aluksi ole aina helppoa, jos on tottunut ”testaamaan tuomarilinjaa” tai kuittaamaan kiistatilanteet jäähyllä.

Ultimatessa spirit mahdollistaa pelaajien ainutlaatuisen yhteishengen – vaikuttamatta lainkaan pelin kovuuteen. Kanssapelaajien fyysistä tilaa kunnioitetaan ja kaikenlaista kontaktia pyritään välttämään. Virhe- ja kiistatilanteissa pelaajat selvittävät erimielisyydet keskenään  ilman tuomareita  kaikilla pelin tasoilla puistopeleistä MM-kilpailuihin. Selvitystilanteessa vastustajan näkökulma yritetään aidosti ymmärtää ja sen jälkeen yhdessä sovelletaan sääntöjä tilanteen ratkaisemiseksi. On pelaajan vastuulla olla riittävän kypsä myöntämään oma virheensä – vaikka se merkitsisi esimerkiksi kiekon päätymistä toisen joukkueen haltuun. Myös sääntöjen osaaminen kuuluu hyvään spiritiin.

Spirit-palkintoa arvostetaan

UltimateturnKiitokset loppuringin jälkeen.auksissa jaetaan normaalien sijoituspalkintojen lisäksi aina myös Spirit-palkinto, jonka saa joukkue, joka on läpi turnauksen osoittanut parasta Spiritiä. Spirit-palkinnon saaminen koetaan useissa turnauksissa yhtä arvokkaaksi kuin itse turnauksen voittaminen, ja monesti sen saaja julkistetaan vasta viimeisenä sen jälkeen, kun varsinaiset mitalit on jaettu.

Spirit ympäri maailman

Ultimateyhteisö on maailmanlaajuinen, ja lajin ympärille on kehittynyt ainutlaatuinen kulttuuri. Ultimatenpelaajan on helppo lähteä turnaukseen ulkomaille tai siirtyä pelaamaan ulkomaiseen joukkueeseen, sillä kaikkialla maailmassa ultimatistit ovat vastaanottavaisia ja tottuneita samaan käyttäytymiskoodistoon – Spirit of the Gameen.  Toki eri maissa spirit saa eri vivahteita, mutta yksi asia ei muutu: reilusti pelaaminen on aina yhtä hauskaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Liitokiekolla pelattava joukkuelaji on nimeltään u....e?