Csilla Furka levyttää biitsimaajoukkueen Hietsu-treeneissä. Kuva: Atte Tanskanen.

 

Hiekkaranta. Aurinkoa. Parikymmentä innokasta ultimaten pelaajaa. Siinä kaikki, mitä tarvitaan onnistuneen treenileirin pitämiseksi, ainakin jos Suomen naisten biitsimaajoukkuelaisilta kysytään.

Sunnuntaina 17.4. pidetty beach-maajoukkueen ensimmäinen treenileiri sujui aurinkoisissa tunnelmissa Hietaniemen rannalla Helsingissä. Päivä koostui kahdesta kahden tunnin treenistä, joiden tarkoituksena oli saada tuntumaa ulkona pelaamiseen ja hiekalla juoksemiseen.

Rannalla treenaaminen on pakko aloittaa ajoissa, sillä pehmeällä hiekalla liikkuminen on huomattavasti haastavampaa kuin nurmikentällä. Harhautukset ja käännökset ovat hitaampia, ja juoksevalle pelaajalle täytyy ajoittaa heitot eritavalla kuin nappikset jalassa kirmaavalle hakijalle. Oleellista on myös herätellä jo tässä vaiheessa kautta pelaajat tajuamaan konkreettisesti, kuinka paljon väsyttävämpää hiekassa pelaaminen on ja kuinka paljon kuntoa elokuun turnauksessa tarvitaan.

Rantamuotia à la huhtikuu 2011. Kuva: Atte Tanskanen.

 

Hietsun ranta oli yllättävän puhdas lumesta ja rannalle saatiin pystytettyä lähes täysimittainen kenttä. Pienistä lumikaistaleistakaan ei ollut haittaa, kun iltapäivän osioon sisältyi valmentaja Minsu Rauramon johdolla dyykkien treenaamista. ”Tavoite on, että jokainen Suomi-neito taipuu näyttävään ilmalentoon viimeistään elokuussa. Ehkäpä jo heinäkuun promopäivä Narinkkatorilla toimii hyvänä porkkanana ja taito on hiottu kuntoon ajoissa”, pohdiskelee Suvi Kajamaa managerin roolissaan.

Vielä saa laskeutua pehmeälle lumelle! Kuva: Atte Tanskanen.

 

Seuraavalla treenikerralla Hietsussa sunnuntaina 8.5. nähdään varmasti taas hyvää meininkiä ja hienoa ultimatea. Maajoukkue toivottaakin kaikki ultimate.fi:n lukijat tervetulleiksi seuraamaan joukkueen treenejä Hietsuun. ”Tottakai pelaajien suoritukset paranevat, kun joku on seuraamassa, ja täytyy pistää parastansa”, sanoo lukuisia rantaturnauksia kiertänyt Marja Elonheimo pilke silmäkulmassa. Äitienpäivä on myös viimeinen näytönpaikka rinkiläisille ennen lopullisen joukkueen valintaa.

Valmennuksellakin saattaa ensi treeneissä olla lisää uusia beach-kikkoja takataskussa, sillä Minsu on lähdössä virittäytymään suuren maailman rantatunnelmiin Italian Riminille Paganello-turnaukseen pääsiäiseksi.

Rantakausi on nyt virallisesti korkattu. Ei muuta kuin hiekka pöllyämään ja kohti elokuun MM-kisoja!

Minsun Paga-kuulumisia voit seurailla Ultimate.fin Twitteristä etusivulla.

Lue lisää Paganellosta täältä: http://www.ultimate.fi/2011/04/paganello-sanakirja/

Beach-maajoukkue ei toki vieraillut Hietsussa aivan ensimmäistä kertaa, vaan tulevan kauden tunnelmaan käytiin virittäytymässä, kun lumi oli vielä maassa. Lue miten lumi pöllysi silloin: http://www.ultimate.fi/2011/03/itsevarmat-suomi-neidot-matkalla-mm-beachille/

Suomalaista biitsineitoenergiaa! Kuva: Atte Tanskanen.

Teksti: Henna Tanskanen
Kuvat: Atte Tanskanen

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän