Nimelle kasvot 1: Avoimen maajoukkuevalmentaja Antti Elonheimo

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Antti ”Eldis” Elonheimo ja asunut koko ikäni Helsingissä.

2. Oma peliurasi pähkinänkuoressa?

16 vuotta sitten aloitin junnumaajoukkueessa Hanne Salosen (os. Hämäläinen) pyynnöstä ja pari viikkoa myöhemmin myös Teamissa (Helsinki). Vuonna 2003 pääsin ensimmäistä kertaa aikuisten maajoukkueeseen EM-kisoihin Ranskaan. 2006-2010 pelasin Karhukoplan kanssa, ja nykyinen seurani on EUC.

 

3. Miten päädyit maajoukkuevalmentajaksi, ja millä mielin pestistä?

Tällä kertaa kyse oli tosiaan päätymisestä. Maajoukkueelle ei löytynyt ulkopuolista valmentajaa, joten otin lopulta pestin itselleni. EM-kisoja varten tavoitteena on hankkia vielä apuvalmentaja auttamaan peluutuksessa. Hyvillä mielin lähdetään rakentamaan tulevaisuuden joukkuetta. Tavoitteena on nostaa jokaisen pelaajan pelin tasoa pykälällä tai parilla. Joukkueessa on todella hyviä pelaajia ja pelaajat selvästi haluavat kuunnella ja oppia.

4. Mitä avoimen maajoukkueelle kuuluu juuri nyt?

Joukkuevalinta on tehty ja todellinen työ alkaa vasta nyt.

5. Mitkä kolme adjektiivia kuvaavat parhaiten juuri valittua maajoukkuetta?

Fyysinen, fiksu, filmaattinen.

6. Erityismainintoja valinnoista tai pudotuksista?

Joukkuevalinta ei ollut tänä vuonna helppo. Kokeneita MJ-pelaajia oli tänä vuonna todella vähän ringissä mukana ennen valintoja. Lisäksi oli loukkaantumisia, joiden takia pari paikkaa jätettiin toistaiseksi täyttämättä. Lopulliseen kisajoukkueeseen tullee vielä pari pelaajaa lisää. Jo valituissa on aika paljon ensikertalaisia, mutta kaikki ovat paikkansa ansainneet jäämällä hyvillä suorituksillaan valmentajan mieleen.

7. Millaiset EM-kisat ovat tulossa Sloveniassa elokuun alussa?

Kisoista tulee varmasti kaikkien aikojen tasaisimmat. Briteillä ja Ruotsilla on varmasti vahvimmat joukkueet, mutta myös Saksa, Venäjä ja Italia ovat mitaliehdokkaita.

8. Millaisin tavoittein avoin maajoukkue lähtee kisoihin?

Mitali.

9. Miten maajoukkue treenaa tästä eteenpäin kisoihin asti?

Pelaajien viikonloput on aika hyvin täyteen buukattu. Pyrimme pitämään aina kahdet treenit samana päivänä ja yhteistä treeniaikaa tulee yli 30 tuntia, minkä pitäisi riittää hiomaan joukkueesta yhtenäinen. Pääpaino treenauksessa on liikkumisessa ja yhteispelissä – fysiikan ja kiekonkäsittelyn pelaajat hoitavat itsenäisesti.

10. Mikä maajoukkuevalmentamisessa on parasta ja pahinta?

Parasta on kun näkee oman pelifilosofiansa muotoutuvan joukkuepeliksi ja kun pelaajat kuuntelevat pieniäkin vinkkejä ja ottavat ne mukaan omaan toimintaansa. Toistaiseksi pahinta on ollut se ettei pysty itse treenaamaan täysillä.

Antti Elonheimo hyökkäysvuorossa Karhukoplan punaisessa paidassa.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän