Otso on Tour II:n mestari, naisissa Viima jälleen voitokas

4.7.2011 / Oranssi oli viikonlopun väri Tampereella pelatussa SM-Tourin toisessa osaturnauksessa. Avoimessa sarjassa voiton vei Espoo Ultimate Clubin Otso ennen Sipoon SOSia, joka jäi jo toista kertaa Tourin kakkossijalle. Naisissa mestari oli puolestaan jälleen Viima, niin ikään Espoosta, mutta tällä kertaa finaalissa ei kaatunut saman kaupungin Atletico vaan Tampereen UFO.

Viima voitti myös Tour II:n. Kuva: Matti Kosola.

Helle näyttää olevan SM-Tourin teema, sillä kuumuus oli Kaupin kentillä ajoittain lauantaina suorastaan tukahduttavaa. Sunnuntain ratkaisupeleihin sää kuitenkin viileni, ja joukkueet pystyivät laittamaan parastaan Tampereen sileillä nurmilla. Tour II vei ultimaten SM-taistoa askeleen lähemmäs syyskuun finaaleja ja nyt alkaa jo hahmottua hieman, keitä Helsingissä Brahen kentällä mahdollisesti nähdään.

Tour-asetelmat kutkuttavat

Naisissa Viima vankisti Tour-johtoaan lisäämällä pottiinsa voiton tuomat hulppeat 301 pistettä, ja on näin ollen jo käytännössä varmasti finaalissa. Voittaminen Tourilla siis kannattaa. Atleticon turnaus puolestaan ei sujunut odotetusti, kun joukkue häivisi sunnuntaiaamun cross-over-pelissä venäläisjoukkue Brilliancelle ja putosi välierien ulkopuolelle ja viidenneksi. Mitään ei kuitenkaan ole vielä menetetty, ja toisesta finaalipaikasta käydäänkin kova kamppailu. Team on Tourilla toisena, mutta Tico ja UFO ovat tasapisteissä vain viiden pisteen päässä. Mitä tahansa voi tapahtua, kun Tourin kolmas osa pelataan Hyvinkäällä 13.-14.8.

Avoimessa sarjassa UFO oli voittanut ensimmäisen Tourin, mutta joutui tällä kertaa nöyrtymään semifinaaleissa Otsolle. Team koki saman kohtalon SOSia vastaan, kun Sipoo meni jo toista kertaa peräkkäin Tourin finaaliin. Otso ei kuitenkaan antanut SOSille mahdollisuutta viedä Tourin voittoa tälläkään kertaa, vaan espoolaiset johtivat peliä alusta loppuun ja veivät Tampereen Tourin voiton. UFO puolestaan voitti Teamin pronssipelissä.

Avoimen sarjan Tour II -mestari on Otso. Kuva: Matti Kosola.

Avoimen asetelmat Tourin jatkoa ajatellen ovat kutkuttavat, sillä sekä UFO että Otso ovat tasapisteissä voitettuaan yhden Tourin ja sijoituttuaan kerran kolmanneksi. SOS on kolmantena 400 pisteellä ja Team 50 pisteen päässä neljäntenä. Team on kuitenkin käytännössä menettänyt mahdollisuutensa finaaliin, sillä edes Tour III:n voitto ei tuo joukkueelle tarpeeksi pisteitä finaalipaikkaan. Finaalipaikka on siis kolmen kauppa, ja Hyvinkään pelit ratkaisevat, kuka lähtee ostoksilta levein hymy kasvoillaan.

Tour II:n tulokset ja pistepörssit löytyvät tuttuun tapaan Ultimate-Pelikoneesta.
SM-Tourin päivitetty kokonaispistetilanne löytyy SM-Tour-sivulta.

Tour II:n pelaaja esitellään myöhemmin tällä viikolla, seuraa siis päivityksiä!