Tour III ratkaisi SM-finalistit

Sipoo Odd Stars voitti Hyvinkäällä pelatun Tour III:n ja meni SM-finaaliin. Kuva: Tiina Rättö.

15.8.2011 / SM-Tourin kolmas ja viimeinen osa pelattiin viikonloppuna Hyvinkäällä. Tourin kolmososassa oli paljon pelissä, sillä SM-finaaliparit sekä avoimessa että naisissa olivat vielä auki. Lopulta avoimen finaaliin selvittivät tiensä Tampereen UFO ja Sipoon SOS ja naisten finaaliin Espoon Viima ja Helsingin Team.

Avoimessa hienoisen finaalisuosikin Otson tie muodostui kuitenkin kiviseksi heti lauantaina, kun joukkue hävisi alkulohkon ottelunsa Vaasaa vastaan. Sen jälkeen Otso hävisi vielä UFOlle ja jäi lohkonsa viimeiseksi joutuen pelaamaan sijoista 5.-7.  Tour osoitti siis jälleen sen, miten yksittäisillä peleillä pitkin kautta on suuri merkitys lopputuloksen kannalta. UFO pelasi itsensä lopulta turnauksen finaaliin ja sai vastaansa toisesta lohkosta SOSin. Tour-finaalissa SOS oli parempi, keräsi näin tarpeeksi Tour-pisteitä ja nousi syyskuun SM-finaaliin UFOn seuraksi ohi Otson.

Naisissa Viima oli jo varmistanut SM-finaalipaikkansa voittamalla kaksi edellistä Touria, ja joukkue lähtikin turnaukseen kouluttamaan uudempia pelaajiaan ja pelaamaan tasaisesti. Toisesta finaalipaikasta sen sijaan käytiin kova kamppailu, sillä Atleticosta, Teamista ja UFOsta jokaisella oli mahdollisuus finaaliin pärjäämällä paremmin kuin kaksi muuta. Naisten sarjassa pelattiin round robin eli kaikki kaikkia vastaan, ja sen jälkeen kaksi voitokkainta joukkuetta olivat Team ja UFO. Tico oli siis poissa SM-finaalikamppailuista, ja finaalipaikka ratkaistiin Hyvinkään Tourin finaalissa Teamin ja UFOn välillä. UFO ei onnistunut purkamaan Teamin keskelle pakottavaa puolustusta, ja niin Team marssi itsevarmasti SM-finaaliin.

Teamin naiset olivat voittamattomia Hyvinkään Tourilla. Kuva: Emmi Marttinen

Avoimen pronssiottelupari on siis Otso-Team ja naisten pronssiottelussa kohtaavat UFO ja Atletico. Hyvinkään pelien tulokset ja pistepörssit löytyvät totutusti Ultimate-Pelikoneesta.

Loput Tour-pisteet jaettiin Hyvinkäällä, ja taulukko näyttää kolmen Tour-osakilpailun jälkeen seuraavalta. Kaksi parasta kummastakin sarjasta meni siis finaaliin, ja 3. ja 4. pronssiotteluun. SM-finaalit ja pronssiottelut pelataan Helsingissä Brahen kentällä lauantaina 17.9.2011.