Tulossa Lajipäivä 5.11.: Ratkaisuja yksilön, joukkueen, seuran ja lajin kehittämiseen

12.10.2011 / Tervetuloa Suomen Liitokiekkoliiton järjestämään lajipäivään la 5.11.2011 – jakamaan olemassa olevaa tietoa, ettei pyörää tarvitse keksiä aina uudestaan.

Lajipäivän tavoitteena on jakaa tietoa seuroilta toisille, sukupolvilta seuraaville, jotta emme joutuisi pelaajina, seuroina tai valmentajina pohtimaan haasteita, joihin joku on jo keksinyt keinoja ja ratkaisuja. Ja ennen kaikkea miettimään sitä, miten käännämme nämä opit tulevaisuuden edistysaskeleiksi.

Tilaisuus on suunnattu kaikille niille, jotka ovat millään lailla tekemisissä seuran toiminnan tai valmennuksen kanssa sekä niille, jotka ovat kiinnostuneet kuulemaan miten lajiamme voisi kehittää niin seuroissa kuin yksilötasolla. Eli myös juuri sinulle, jos olet näin pitkälle tätä tekstiä lukenut.

Lajipäivän aikataulu

I osa: Seminaariosuus klo 14:00–19:00 Liikuntamylly, Helsinki. Osoite: Myllypurontie 1, 00920 Helsinki.
II osa: Peliosuus klo 20.00–21:30 Pallomylly. Osoite: Pikajuoksijankuja 9, Helsinki.

Seminaarissa on jokaiselle aihealueelle oma alustus, joka on pituudeltaan 15–20 min, jonka jälkeen teemasta on tarkoitus keskustella ja tuoda seurojen ja yksilöiden parhaita käytäntöjä muiden tietoisuuteen. Näiden keskustelujen tavoitteena on kääntää näistä menneisyyden kokemuksista soveltuvimmat opit tulevaisuuden hyödyiksi.

Lajipäivän aiheet ja puhujat

1) TAKTIIKKA: Ultimate on nuori laji. Miten kehittää uusia taktiikoita? Pekka ”Bob” Ranta.
Bob tuonut merkittäviä erilaisia taktiikoita/kuvioita Suomen ultimateen jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Bobin vinkkejä, mistä lajeista ja miten niitä löytää tai keksii.

2) TAITO: Heittotaito on keskeisin, mutta ehkä aliarvostetuin joukkueharjoite treenimäärällä mitattuna lajissamme. Miten opettaa joukkue heittämään? (Ryhmätyö)

3) YKSILÖNKEHITYS: Miten valmentaja voi motivoida huippuja ja miten heidät pidetään lajissa mukana pitkään? Timo ”Stidi” Vaskio.
Stidi on ollut liitokiekon maailman huippuja 30 vuotta. Miten valmentajat pystyivät motivoimaan ja auttamaan yksilöitä kehityksessä. Oppeja tuleville valmentajille ja tähtipelaajille.

4) JOUKKUEEN RAKENTAMINEN: Kilpaurheilua vai harrastustoimintaa, jossa on kilpailuja? Miten rakentaa kilpaurheilujoukkue lajissa, jossa on vain rajattu määrä pelaajia, joista valita. Case Projekti Karhukopla by Ville Haaramo.

5) SEURAYHTEISÖN RAKENTAMINEN: Miten rakentaa seurayhteisö, joka jatkuvasti syöttää uusia pelaajia? Case Tampere by Tommi Rättö.

6) HENKINEN VALMENNUS: Henkisen puolen valmennus ja sen merkitys. Kesän 2011 ”kuuma peruna” – opit Sockeyen leiriltä. Ilkka Vaahtoranta ja Matti Kajaste.

Ilmoittautuminen

Jotta osaamme varata oikean määrän tuoleja ja ryhmätyötarvikkeita, pyydämme ilmoittautumaan seminaariin su 23.10. mennessä Jarnalle liittoon (info (at) liitokiekkoliitto.fi). Kuplavuorolle ottakaa mukaan valkoinen ja musta paita, niin saadaan joukkueet helposti tehtyä.

– Suomen Liitokiekkoliitto ry

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän