26.3.2012 / SM-finaaleissa valitaan joka vuosi finaalipelien arvokkaimmat pelaajat eli Most Valuable Playerit (MVP). Tänä vuonna MVP-palkinnot menivät miehissä Otson Timo Vaskiolle ja naisissa Länsiviiman Marina Kuusivaaralle. Junioreiden finaalin MVP oli Saints All Starsin Mikael Metsälä. Yhteistä kaikille kolmelle on se, että he ovat joukkueidensa kokeneimpia konkareita.

Timo Vaskio, MVP. Kuva: Jussi Kitusuo.

Timo Vaskio on erityislaatuinen pelaaja, sillä hän on pelannut SM-finaalissa jo neljällä vuosikymmenellä – ja tullut myös valituksi arvokkaimmaksi pelaajaksi neljällä vuosikymmenellä. Vaskio aloitti uransa jo vuonna 1981 ja on sittemmin voittanut kymmeniä Suomen mestaruuksia niin ultimatessa kuin liitokiekon yksilölajeissakin – yhteensä huimat yli 150. Vaskion mukaan vanha kettu syttyy yhä edelleen tärkeisiin peleihin:

– Kyllähän se toi näyttämisenhalua, kun finaalit olivat ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Vastassa oli lisäksi lähes sama joukkue, joka meidät viime vuonna pudotti harmittavasti jatkosta, joten hampaankoloon oli jäänyt sen verran, että motivaatio oli kova päästä dominoimaan. Oma heittovalikoimanikin pääsi oikeuksiinsa isossa hallissa, kertoo Vaskio.

Kun vauhti ei kerran näytä hidastuvan, niin nähdäänkö Timo Vaskio mukana SM-peleissä vielä viidennelläkin vuosikymmenellä eli 2020-luvulla?

– Jaa-a, hyvä kysymys. Eihän sitä koskaan tiedä. Ties vaikka Suomessakin on jo siihen mennessä masters-SM-sarja… visioi Vaskio.

Marina Kuusivaara, MVP. Kuva: Jussi Kitusuo.

Marina Kuusivaara aloitti ultimateuransa jo yläasteikäisenä, ja vielä masters-ikäisenäkin Marina oli jälleen pysäyttämätön naisten finaalissa. Hän teki Länsiviiman 15 maalista peräti 9. Kuusivaara kertoo, että hänellä on aina ollut ilo pelata hyvässä joukkueessa hyvin pelaajien kanssa. Vaikka kokemus on vähentänyt jännitystä ennen pelejä, arvostaa Marina silti jokaista voittoa, minkä joukkue saavuttaa. Vaatimaton Marina epäilee, että oma pelitapa ja osuvien maalihakujen tekeminen on peruja ajalta, jolloin hän pelasi Tampereella lähinnä miesten kanssa.

– Siinä oppi tietynlaisen pelitavan, jossa punnitsee jatkuvasti mihin voi ja kannattaa hakea, kun on fyysisesti heikompi. Sen on auttanut läpi peliuran, eli terveisiä ja kiitokset vaan UFOlle! huikkaa Marina iloisesti.

Mikael Metsälä, MVP. Kuva: Jussi Kitusuo.

Junioreiden MVP Mikael Metsälä oli finaaliviikonloppuna pelannut juniorifinaalia ennen jo voittoisan avoimen SM-pronssiottelun, joten pystyi pitämään pelitahdin kovana alusta lähtien myös junnufinaalissa takoen aimo kasan pisteitä Saints All Starsille.

– Vähän meinasivat jalat jo krampata, mutta onneksi joukkue hoiti finaalin kotiin, kertoo Mikael. – Junioripelit jatkuvat tästä siten, että kesällä tavoitteena on saada hyvä joukkue kokoon Dubliniin junioreiden MM-kilpailuihin, lisää heinäkuussa armeijan harmaisiin siirtyvät Mikael.

MVP:t palkittiin Frisbeepointin lahjakortein.

Teksti: Ultimate.fi / AM

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän