6.5.2012 / Ilmoittautuminen vuoden 2012 SM-Tourille on alkanut. Ensimmäinen Tourin osaturnaus pelataan 9.-10.6. viime vuoden tapaan Helsingin Siltamäessä, ja ilmoittautumisaikaa on 27.5. asti.

Muut Tourit pelataan 4.-5.8. Tampereella ja 25.-26.8. Oulussa. SM-finaalitapahtumassa pelaavat kauden 2012 parhaat joukkueet jälleen Brahen kentällä Helsingissä.

Vuoden 2012 Tourin yhteydessä pelataan ensimmäistä kertaa myös niin kutsuttu B-Tour, jolle ovat erityisen tervetulleita harrastajatason joukkueet. Pelit pelataan hieman pienemmällä kentällä ja 5vs5, minkä on tarkoitus mahdollistaa myös sellaisten joukkueiden osallistuminen, joiden ei onnistu saada kokoon täysimittaista rosteria varsinaiselle Tourille. B-Tourin säännöt eroavat myös muutamilla muilla tavoin SM-Tourin säännöistä. B-Tourille kannattaa ilmoittautua mukaan nopeasti, sillä tilaa on rajoitetusti ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Liitokiekkoliiton ultimaten kilpailusäännöt ovat uudistuneet kaudelle 2012 kansainvälisiä muutoksia noudatellen, ja niinpä myös Tourilla pelataan osin viime vuodesta muuttunein säännöin. SM-Tourin peliaika on mm. lyhentynyt 75 minuuttiin ja pelin voittamiseen riittää yhden pisteen ero.

Viime vuoden tapaan SM-Tourille on odotettavissa myös ulkomaisia joukkueita.

Lue kaikki SM-Tourista täältä: SM-Tour 2012.
B-Tourin sääntö- ja ilmoittautumisyksityiskohdat: B-Tour 2012.

 

1 KOMMENTTI

  1. Onko tuo B-tourin 5vs5 formaatti jo lyöty lukkoon? Mielestäni kannattaisi ilmoittautumisten yhteydessä kysellä jengeiltä, että onnistuisiko 7vs7 ja jos se osoittautuu mahdottomaksi niin vasta sitten siirtyisi 5vs5 formaattiin?

    Uskoisin kuitenkin, että jengit mieluummin pelaisivat 7vs7 jos se vaan on mahdollista.

    Ennen kuin joku sanoo ilmiselvän, eli ”miksette sitten ilmoittaudu normitourille?”: Normitourin taso voi olla usealle jengille turhan kova. Esimerkiksi LeKin näkökulmasta ei ole juurikaan järkeä lähteä takomaan päätään Suomen huippujengejä vastaan vaan olisi hieno päästä pelaamaan divaritason pelejä isolla kentällä.

    Uskoisin, että divaritason ulkopelistä voisi olla kiinnostuneita myös muutkin kuin LeKi. Esim. junnumaajoukkueet, oppilaitosjengit tai muut pienemmät seurat.

  2. Katsotaan ilmoittautumisen jälkeen mikä on tilanne ja voidaan sitten kysyä joukkueilta, mutta oletus on että pelataan 5vs5 ja joukkueet ilmoittautuvat tällä oletuksella.

    Normitourin taso on kova, mutta jos useampia joukkueita tulee mukaan niin todennäköisyys tasaisille otteluille kasvaa. Esim. Disquitosin joukkueet ilmoittautuvat normitourille mukaan.

  3. Saisiko B-tourille vetävän sivun, jossa kaikki tarpeellinen tieto on yhdessä sivussa. Siis pelkästään B-tour informaaito. Nimikin vois olla jotain muuta kuin B-tour? Sen voi sitten pistää linkkinä tuntemilleen puistoporukoille tai FB:iin jne.

    Ilkka

  4. Hienoa, että B-Tour herättää keskustelua.

    B-Tourin tarkoituksena on laskea osallistumiskynnys mahdollisimman alas ajatellen erityisesti junnuja ja uusia joukkuita, mutta toki myös vanhoja pelaajia. Mikä sitten on paras peliformaatti 5 vs 5, vai 7 vs 7? Naiset ja avoin erikseen, vai kenties mixed? Vai pitäisikö jopa naisissa pelata 5 vs 5 ja avoimessa 7 vs 7? Luulen, että eri seurojen ja joukkueiden toiveet tämän suhteen vaihtelevat paljonkin.

    Palautetta ja hyviä ideoita saa laittaa myös suoraan liittoon (info@liitokiekkoliitto.fi). Kertokaa millaiselle tourille teidän joukkueenne osallistuisi?

    Valitettavasti B-Tourin järjestelyt ja sitä kautta markkinointi jäivät tänä vuonna viime tippaan, mutta jostain on aloitettava. Liitolla on ainakin kova tahto ja avoin mieli kehittää myös tätä turnausmuotoa.

  5. Loistava juttu. Ultimate on tullut harrastajalle etenkin ulkosarjassa todella hankalaksi lajiksi, sen jälkeen kun maailmalla 90-luvun alussa ruvettiin satsaamaan enemmän seurajoukkueturnauksiin. Suomessakin pienet joukkueet sulautuivat isoihin seuroihin, ja nyt on enää seitsemän (?) seuraa, jotka pelaavat ulkosarjaa. Uusia seuroja ei ole tullut aikoihin, naisiin onneksi Oulu lähti mukaan, ja kuten valitettavasti tuloksista on näkynyt niin uudella joukkueella on hirvittävä etumatka kirittävänä.

    B-tourille kaksi peukkua!

  6. Heippa

    Mitä mieltä olitte B-Tourista? Haluatteko, että tällainen järjestetään uudestaan? Olisiko ehkä sinun seuralla/joukkueella innostusta järjestää B-Tour?

    Jarna

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän